Miért nem a férfiak veszik igénybe a GYED extrát? Miért a nők?
Feltételezzük, hogy a férfi keres többet. Ha a nő visszamegy dolgozni mondjuk a gyerek fél/egy éves korában, miért nem a férj veszi fel a GYED extrát a fizuja mellé?
Vagy azt nem lehet úgy? Csak az veheti fel, aki előtte CSED-en volt?
Amugy nem mindenki a párjátol kéregeti a pénzt.szoval a gyed extra apának menjen aki azt se tudja hanyas a gyerek cipője ...
Kicsit szélsőségesen nézve ugyan, de van ilyen oldal is
"Amugy nem mindenki a párjátol kéregeti a pénzt."
Ezt nem értem, bocs. Gondolom ha van gyerek, akkor már közös a kassza is. Miért kéne kérehetni? Az vegye igénybe, aki többet kap.
3-as vagyok. Azt elfelejtettem irni hogy mikor mi elkezdtük intézni sem a kormányablaknál sem a férjem munkahelyén nem hallotak még róla hogy ezt igy lehet mindenki utána telefonált és ugye kiderült hogy lehet.
5-ös válaszolónak: Igy van, fizetem magam után a Tb-t és sajnos nem voltam jogosult a csedre (maszek cég) az első gyerkőccel sem igy most sem leszek a 2.-al.
2.válaszolónak: Az én férjem tudja hogy hányas az a cipő, arról nem beszélve hogy kezdezektől közös kassza van igy nem kell kéregetnem. Meg egyébként is jóban rosszban MI legalább is ezt fogadtuk mikor összeházasodtunk.
azért mert sokak nem csak arra az 1-1,5 évre gondolnak, hanem hosszútávon. hosszútávon pedig nem éri meg, hiszen a nő elveszíti a védettségét, így kirúgják. így majd a második gyereknél csak gyesre lesz jogosult és hiába lesz otthon 6 évig, a nyugdíjába csak az első fél év számít bele, míg cseden volt és még megvolt a munkahelye.
és ugye kezdhet majd el újra munkahelyet keresni.
arról nem is beszélve, hogy ha a férfi megy gyedre és a nő fizeti a tb-jét akkor azt is bele kell számolni, lehet úúgy már nem is éri meg,mert mondjuk a nő 20.000.- keres csak kevesebbet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!