Kamaszok köztetek van olyan akinél elmaradt a felvilágosítás?
és akivel már beszéltek a témáról azoknak ciki volt?
Azért érdekel mert idén leszek 16 és anyukám még nem beszélt velem ilyesmiről. Persze nincs is rá nagy szükségem mert szerintem mindennel tisztába vagyok,már egy ideje. Csak szerintem az még ha kellemetlen is akkor is hasznos legalább a bizalom szempontjából. Ti hogy vagytok evvel?
Engem nem világosított fel anyukám. 14 éves voltam mikor megjött, az iskolában, óra alatt. Szünetben kimentem wc-re, azt hittem belsö vérzésem van, vagy gyomorfekélyem. Hazaérve se mondtam semmit anyukámnak, bár akkor már sejtettem hogy ez az a menzesz vagy mi. Másnap reggel anyukám látta hogy véres a lepedöm, megmutatta hogy hol tartja a betétet azt szevasz. Én a lányomat tuti hogy idöben fel fogom világosítani, szerintem fontos.
26/N, 10 hónapos kislány anyukája
Nekem soha nem beszéltek semmiről, az iskolában hetedikben egyszer beszéltek a menstruációról, de nagyon ' lebutítva'..
A szüleimtől meg kaptam 1 könyvet, de szintén csak ebben a témában...de a terhességről, szexről, betegségekről, védekezésről semmit....mindent a netről szedtem össze, ami így utólag egy kicsit necces. Nem mintha hiányosak lennének az ismereteim , de így utólag rosszul esik, hogy ' magamra hagytak' .ên biztosan beszélek majd a gyerekeimnek erről a témáról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!