Utaznál külföldre ketten a kisgyerekeddel pár napra ha egyedülálló lennél?

"Elég volt csak strandra menni, ahol déltől-3-ig próbáltam altatni minden létező módon, teljesen esélytelenül. Persze hazafelé elaludt az autóban 5 körül, szintén akármit csináltunk... "
Hát mondjuk nem a strandon kellett volna altatni.m

Egy gyerekkel simán. Kettővel már meggondolnám, de csak mert apuka lelépett, nem tagadnám meg magamtól meg a gyerekektől az élményeket, szóval idővel, miután már mindketten legalább 3-4 évesek, simán mennék. De ha csak egy gyerekem lenne, akkor onnantól kezdve, hogy komfortosnak érzem kimozdulni velük bárhová (nekem ez mindkét lányom születése után olyan 2-3 hónapos koruktól kezdve volt), kb bármikor simán mennék. Repülővel, vonattal, elsősorban, főleg amíg még kicsi, hosszú úton jobban lehet vele foglalkozni addig is, de ha viszonylag közeli helyszín, akkor autóval is bevállalnám (pl Balaton, mi budapestiek vagyunk, teljesen élhető az a ~másfél óra odáig).
De én saját magamból (imádok utazni, csak abban az évben hagytuk ki a nyaralást, amikor a nagyobb lányom született, covid is volt és júliusi is a gyerek), meg a saját gyerekeimből indulok ki (viszonylag könnyen kezelhetők, és szintén szeretnek nyaralni, pancsolni, kint lenni a szabadban, eddig nyaralásokon jellemzően könnyebb volt velük, mint az otthoni mindennapokban- most voltunk pl május elsején Horvátországban egy kempingben, fantasztikus idő is volt, sima ügy volt a 2 és 4 éves gyerekkel). Más gyereke lehet, hogy rosszabbul viseli. Vagy másnak lehet, ez ennyire nem fontos.
Szóval te látod, milyen a gyereked. Neked kell eldöntened, hogy bevállalod-e vele.

Simán, ha akarnék, de nem akarok. Meg pénzem sincs rá. Én sose voltam az a külföld mániás, őt meg nem érdekelné. Inkább költök olyanra, ami legalább neki élmény. Én a tengerben is csak úszni szeretek. Hogy egy 9 hónapossal? Jövőre elvileg úgyis meg "kell" látogatni tesómékat Amerikában. Oda oké a tesómék miatt, de csak úgy, ha nem lennének ott, eszembe se jutna, akkor se, ha tele lennék pénzzel. Még Párizsba szeretnék eljutni vele. Az mindig nagy álom volt. Nem vele akartam, de egy darabig még nem opció, hogy itthon hagyjam. Szóval mostmár vele is akarok és elég lesz akkor, ha már ő is élvezi.
Egyébként arra nem gondoltál, hogy más egyedülálló szülővel menjetek? Én ha akarnék, arra is nyitott lennék. Pl.tudtok egymás gyerekére vigyázni, amíg a másik úszik egyet, vagy ilyesmi.

Hanem hol altattam volna? :) ha egesz nap ott voltunk :) egy wellness hely, erdő vette körül. Autoban 40 ezer fok. Termeszetesen félreeső helyekre vonultunk. Meg próbaltam babakocsiban tologatni szinten felreeső füves reszen. Meg benti terekben is kerestem jo helyet, de ott sem ment. Szobank nem volt, egy napra mentunk mert 20 percre van tőlünk, nagyobb csaladdal.
Kérlek, adj ötleteket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!