Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utaznál külföldre ketten a...

Utaznál külföldre ketten a kisgyerekeddel pár napra ha egyedülálló lennél?

Figyelt kérdés
Tehát nem menne veletek senki, mert nem lenne de Te szeretnél pár napra elmenni vele akar külföldre is, közelebbi országokba?
máj. 16. 15:29
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
0%

30

Nos, ha 20 percre van tőletek, akkor nekem a haza megyek vele és otthon lefektetem lett volna az evidens 🤷‍♀️

tegnapelőtt 08:21
 32/52 babyboom567 ***** válasza:
58%

Ez gyerek és helyzetfüggő.

Amikor 2 éves volt a gyerekem, annak is örültem, hogy luk van a popómon,még egy sima bevásárlás is elképzelhetetlen volt nyálfröcsögős dühroham nélkül.

Most 8,5 éves kb bárhova el tudok vele menni,a legnagyobb gond,hogy gluténmentesen kell ennie,és nem eszik meg akármit,mert (gyógyuló)evészavaros(bár most nagy léptékben javul,hála az égnek.Az elmúlt kb másfél hónapban 30 dolgot megkóstolt és ebből 20at meg is evett,szóval most nagyon boldog vagyok).Szóval a legnagyobb baj egy (mostani vonatos,repülős)utazással, hogy rengeteg ételt kell(illetve inzulinos cukorbeteg is,és ehhez is sok felszerelés kell) vinnem.Rövid belföldi kirándulásokra(vagy kocsival),kb bárhova el tudunk menni,mindent meg tudok oldani egyedül.

tegnapelőtt 08:37
 33/52 anonim ***** válasza:
37%
Gondoltam hogy ezt irod :) a varostol van 20 percre, tőlunk inkabb 35-40, de a nagyobb gond az volt, hogy mint mondtam,ez egy nagy csaladi rendezveny volt, ugyanonnan indultunk reggel, es pár autoval mentunk, mi pont nem a sajátunkkal voltunk. Legközelebb nyilvan jobban atgondoltuk volna, ha mentunk volna. De egy kisgyerekkel mindig akadhat varatlan esemeny...
tegnapelőtt 08:38
 34/52 anonim ***** válasza:
33-as valasz 31-nek szólt
tegnapelőtt 08:39
 35/52 anonim ***** válasza:
0%

"Szobank nem volt, egy napra mentunk mert 20 percre van tőlünk, nagyobb csaladdal."

Persze, nyilván most már 35-40 perc és nyilván pont nem a ti autotokkal. Egyértelmű. Erre mondom azt, hogy MINDIG be lehet tartani a napirendet, ha akarja az ember

tegnapelőtt 08:52
 36/52 anonim ***** válasza:
75%

Adjam megva koordinatakat? :) Pécs-Sikonda. De mi pont a varos túlso reszen, a Makar környéken lakunk... fenykepes dokumentacio nincs az indulasrol, de nyilvan volt oka, hogy nem a mi autonkkal mentünk. Teny, hogy nem gondoltam hogy szukseg lenne ra, mivel a lanyom nem egy nagy autoban alvos, csak ha mar brutal be van kómázva,amugy mindig babakocsiztatni kellett. Azt meg vittunk. Meg minden létező cuccát az alváshoz.

De elfogadom az okoskodást :)

Na, mindegy,

tegnapelőtt 09:01
 37/52 anonim ***** válasza:
41%

Ki hiszi azt, hogy egy gyereknek igénye van wellnessbe járni, vagy más városokba, vagy repülőútra?

Út-út, épület, külföldiekkel nem beszélget, nem érdekli, hogy más városban ette a fagyit. Annyira kicsik és olyan szűk az érzékelésük(pl lenyűgözi őket egy marék hangya), hogy nem az érdekük utazni velük, pláne klóros medencevízbe mártogatni ahol sok ember valaga ázik. Egy kád is hatalmas nekik, sokkal tisztább is, utazni velük szerintem a kisgyerekek szivatása. 6 éves kor alatt a közvetlen környezetével legyen tisztában és úgy nyíljon a világa, ahogy nő, különben sok dolgot felületesen fog ismerni, nem tud elmélyedni, illetve nem fog újra és újra találkozni ugyanazokkal a helyekkel, nem lesz neki ismerős, nincs értéke számára.

tegnapelőtt 09:37
 38/52 anonim ***** válasza:

36

Nem kell. A lényeg ez a mondat volt: " Erre mondom azt, hogy MINDIG be lehet tartani a napirendet, ha akarja az ember"

tegnapelőtt 10:13
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

#38 az én gyerekeim simán alszanak strandon is. Volt már rá példa. És többeket is láttam már Balatonon, ilyen-olyan strandokon, ahol szintén aludtak a gyerekek a pléden, árnyékolósátorban, stb. A válaszolónak nem volt oka feltételezni, hogy majd pont az ő gyereke nem lesz erre nyitott. Ez nem feltétlenül arról szól, hogy meg lehet-e oldani a napirendet, ha akarja az ember, hanem új szituációkban jön rá, hogy a gyereke mennyire nyitott az opciókra és mennyire nem.

Amúgy ilyen nyaralásokra nem azért megy az ember, mert nekik érdekük vagy nekik jó. A szülőnek is jól eshet a kiruccanás. Az meg szerintem nem árt a gyereknek, ha fiatalon is találkozik ilyen élményekkel. Amennyiben nyitott rá. Mondom, az én gyerekeimmel sima ügy az utazás. Egy autóutat is jobban bírnak, mint én.

tegnapelőtt 10:42
 40/52 A kérdező kommentje:

Igen! Utólsóval egyetértek.

Meg azokkal is akik azt írták hogy a gyereknek mindegy hol eszi meg a fagyit

Igen. Valóban! De!

A gyerekek mindent megéreznek, az én kislányom legalabbis mindent.

Ha ő érezné rajtam a felszabadultságot, az elégedettséget, a nyugalmat és boldogságot akkor már neki sem lenne mindegy hogy rohanva, feszülten és kimerülten állunk meg a cukiban és kap egy fagyit,h vagy úgy ahogy fent említettem, mert leulunk a parton és látja hogy valami más itt... anya más!

Csillog a szeme, sima az arca és milyen jó hogy egesznap játszik velem és minosegi az idő.

De itthon a mindennapi rohanasban, az unalmas megszokott jatszoterek.

Neki egy új jatszoter is szuper Igen, de rajtam látja hogy nem őszinte annyira a mosoly mintha pl külföldön lent lennénk a parton vagy egy csodás parkban a mediterrán növények között

Én ezekre vágyom. A szép természetre, a tenger illatát és hangjára, és azokra a szép mediterrán utcákra ahol elképzelem hogy szaladgál és fedez föl én pedig boldogan mutogatom neki a dolgokat.

Pénzem van Igen gyűjtöttem rá.

Nem sok de kifutná rá.

:)

tegnapelőtt 12:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!