Ártok neki? Rossz anya vagyok?
3,5 éves a nagy lányom.
Nálam most telt be a pohár, ugyanakkor nyugtalanít,hogy rosszul is cselekedhetek és ártani fogok neki.
Egy ideje gondban vagyunk az alvással, már majd leragad a szeme az álmosságtól,de mindig talál vmi kifogást,hogy ne kelljen még elaludni. Szomjas, pisilni kell,melege van, apa kell neki, ugat kinn a kutya stb...
Kb 1 órás az esti műsor,ha melléfekszem sem alszik el,mert vigyorászik nevetgél,beszélget. Külön szobában alszik a másfél éves tesóval.
Két napja nem engedek kérésnek, lefekvés után mellé fekszem, de ha elkezd beszélgetni akkor elmondom,hogy aköv. alkalomnál kijövök. Ill. nem megy be hozzá apa sem.
De ma reggel azt vettem észre,hogy olyan kis nyugtalan, távolságtartó??De lehet,hogy csak épp bal lábbal ébredt :)
Rosszat teszek, mit ajánlanátok????
A kisfiam 4. lesz nyáron.
Leírom, hátha valakinek ugyanígy bejön:
kaptunk ajándékba egy thomas mintás kis ébresztő órát (ez a kedvenc mese). Nem ketyeg egyáltalán, kedvesen csipog, nem ijesztő, szép mintás.
Nagyon büszke magára, hogy ő már nagyfiú és ébresztő órája van.
Minden nap be kell neki állítanom, hogy mikor kell felkelnie reggel és délután (hétvégén), még az oviba is viszi magával :)
Megbeszéltük, hogy addig nem lehet felkelni, amíg a kicsi óra nem csipog és betartja, számon tartja, esténként kéri, hogy állítsam be az ébresztést, reggel, ha csipog, már nem kell szólni, hogy keljen fel,hanem egyedül kinyomja, felkel, megigazítja az ágyát és jön magától ki a szobájából :)
Csoda egy kis szerkezet ez :)
Hátha másnak is bejön, nekünk nagyon bevált, örülök, hogy kaptuk, pedig először azt hittem, hogy egy újabb porfogó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!