Tényleg nekem kell rosszul éreznem magam?
Az egyik hétvégén kimentünk a telkünkre az 5éves kisfiammal. Amit tudni kell róla, hogy imádja a természetet és a bogarakat. Kinn voltak a szomszéd gyerekek aki kb 2évvel idősebbek és fociztak. Ott voltak a szülők is. Kisfiam odament beállni játszani. Egyszer csak megkérdezte az apuka: a kisfiad nem tud focizni? Szörnyen éreztem magamat, szinte megszólalni sem tudtam. (Egyébként szoktunk rugdosni labdát, de csak a puhább fajtát, nem ezt a kemény bőrt)
Kicsikém szívesen lenne együtt a gyerekekkel, de valószínű, hogy másképp játszik, mint ők.
Mi a véleményetek?
Az a gond, hogy nem focizott elég ügyesen? Vagy nem ismerte a szabályokat? Vagy hogy érted azt, hogy másképp játszik?
Nem is értem, ilyen butaság miatt hogy érezheted magad olyan "szörnyen", hogy meg se tudtál szólalni. Mi ennek a jelentősége? Miért olyan megrázó, ha az ötves fiad nem focizik olyan ügyesen, mint a teleszomszédok hétéves gyerekei? Majd megtanulja a szabályokat aszt jólvan, mindig vannak ilyen emberek, akik másokat igyekeznek kellemetlen helyzetbe hozni, mert ők ettől jobbnak érzik magukat. Hát öt éves, mit kéne tudnia még a labdarúgdosáson kívül?
Én vagyok egyedül, aki nem érti mi a gond?
Nem hinném, hogy probléma lenne, ha egy gyerek 5 évesen nem tud focizni, ugyanakkor azt sem igazán értem, ezért miért érezted annyira szörnyen magad. Én válaszoltam volna neki, hogy nem igazán a foci a mindene, ezért mi nem focizunk annyira sűrűn. Őt más érdekli, nem a foci. Attól mert fiú még nem muszáj neki fociznia. Ennyi. De ettől nem éreztem volna magam szörnyen. :)
Nekünk van két lányunk, ők már nagyobbak. Soha nem érdekelte őket a foci. Aztán született egy fiúnk is, aki elmúlt 5 éves. A férjem nem tud focizni, nem is szereti, soha nem focizott, a szabályokat sem ismeri, a tv-ben sem nézi stb. stb:)) Szóval ha a fiúnkat nézem, ő sem tud focizni, mert mi nem értünk a focihoz;)
A fiad is ráér megtanulni majd az iskolában a többi gyerektől, feltéve, ha érdekelni fogja. Ez nem olyan nagy tragédia. Sok férfit ismerek, akiket abszolút nem érdekel.
szerintem ebben semmi sértő nincs.
gondolom azért kérdezte, mert ha nem tud focizni akkor csak rugdossák neki a labdát és nem "meccset" játszanak.
enyém se tud focizni, mert hidegen hagyja az, hogy a kapuba menjen a labda, egyedül az érdekli, hogy megszerezze és jól belerúgjon.
ha ilyet kérdeznének tőlem, akkor mondanám, hogy nem, nem tud vagyis nem akar, csak rugdosni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!