Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktattad le gyermeked...

Hogyan szoktattad le gyermekedet és mennyi idősen a cumiról?

Figyelt kérdés
Én most megpróbáltam, most lett 2 éves, már 2 hete mondogattam, hogy nem lesz cumi. Még este nem is volt gond, de most olyan örjőngést csapott, képtelenség volt megnyugtatni, fél-háromnegyed órát bírtam, de nem tudtam tovább kínozni. Kapott cumit, 2 perc múlva aludt is. Ti hogy csináltátok? Hagynom kellett volna még örjőngeni (szó szerint jajgatott, ezt csak néha csinálta eddig,talán 2-3X, amikor elesett és nagyon megütötte magát) vagy kitartani?
2014. máj. 11. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányom is 2 éves volt, amikor odaadtuk a "cicának". Estig semmi gond, na aztán... 2 hétig tartott az örjöngés, már többször majdnem feladtam, de a védőnő azt javasolta, hogy már inkább ne.

Utólag kicsit bánom, hogy elkezdtem, talán várni kellett volna még, nem tudom...

Sajnos a foga már kezdett csámpásodni, ezért féltem.

A nagyobbik fiam az ujját szopja elalváskor, azt nem tudom elvenni. Most 4 éves. De ráhagyom, hogy majd magától leszokik (igaz, bütykös már az ujja). Talán a lányomnál is ezt kellett volna...

Mondjuk lelki problémája nem lett tőle a lányomnak, már el is felejtette, hogy cumizott valaha. Most alvósrongyija van - esetleg kaphatna a Tiéd is egy új alvóst. Hátha ezzel tudod kompenzálni. Mond neki, hogy a cumi küldte neki, hogy ne sírjon. Például.

2014. máj. 11. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Jövő héten lesz 3 éves,nekem eddig nem ment,sőt kijelentette,hogy neki nem kell se Mikulástól,se Jézuskától semmi,se szülinapi torta,ajándékok sem,csak a cumi.Pedig csak alváshoz használja,de ahhoz nagyon ragaszkodik.

Vekerdy szerint nem szabad elvenni,mert gondot okozhat,és majd elhagyja.Nem mondom,hogy örülök neki,hogy cumizik,de mivel csak alváshoz,így megpróbálom lenyelni ezt a békát,és kivárom míg magától lerakja.Mondjuk 4 évesen már lehet próbálnám kicsit erőszakosabban letetetni vele...

2014. máj. 11. 13:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is két éves, de mi várunk még vele. Most kezdődött a dackorszak, tesója is fog születni, túl sok lenne neki, ha elvennénk a kis nyugi-cumit is :D Egyszer már megpróbáltuk, de annyira kiakadt, hogy nagyon megsajnáltam...
2014. máj. 11. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

sztem ez is olyan amit el fog hagyni magától HA MEGÉRIK RÁ!!

Az oviban a csoport fele még cumizik(kscsoportosok)kifejezetten kérték az ovónők,hogy ne vegyük el tőlük,nekik ez megnyugtatás!majd 3,5-4 évesen ráérsz ha már akkor is cumifan lesz.Az enyém 3 év 3 hónaposan magától letette,előtte már mondogattuk neki,hogy a nagyfiúknak már nem kell cumi stb stb és magától letette sírás,ordítás,örjöngés nélkül pedig addig is már csak alváshoz kellett neki!

és azt mondom,hogy igenis ez lelkileg megviselheti,egy felnőttnek is ha van egy kedvenc tárgya amihez hozzánőtt a szíve,rosszul esik neki, hát még egy 2 évesnek aki még nem is érti miért baj ha cumizik,elvégre is biztos nem ő sétált oda a polcról levenni 2 hetesen...

Ráérsz még!

2014. máj. 11. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:
1.gyerek-1 évesen magátol,ugyanis visszaszokott a cicire,rájött h a cumi átverés. :-) 2.gyerek:kb. 2évesen nyaraláskor "bocsi otthonfelejtettük". Kis nyafogással tudomásul vette..nyaralás végén se jutott újra eszébe, igaz majdnem az egész nyarat ott töltöttük.
2014. máj. 11. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 éves kora után egy kicsivel hagyta el teljesen.

Már 2 éves kora körül próbáltuk szoktatni, hogy csak alváshoz legyen cumi. Ezt elértük néhány hét alatt. Majd elkezdtük megbeszélni, hogy az oviba majd nem lehet vinni, csak este lesz itthon cumi. Az első hónapban az volt az első az ovi után, hogy amikor bejöttünk kintről, akkor leült egy 10 percet cumizni. Végül néhány hónapja, 4 éves kora után kicsivel, egyszerűen nem találtam meg este a cumit, mert már csak annyira használta, hogy bevette a szájába, szívott rajta kettőt, majd kilökte, és sose tudtuk, hol veszett el az ágyban. Szóval nem találtuk meg, és mondtuk neki, hogy elvitte a cumimanó, kellett az ő kisfiának, és tudta, hogy itt egy jószívű kisfiú lakik. Mondtuk neki, hogy kérdezteti a cumimanó, hogy mit hozzon neki helyette. Egy vízipisztolyt kért érte a cumimanótól. Néhány napig mondogatta, hogy hogyan fog most elaludni, de nem volt gond. Viszont neki van alvósállata.

Mi nem próbálgattuk előbb, enélkül is épp elég baja van a gyerekünknek, sajnos (nem szellemileg, szerencsére). Beszédén, fogán nem látszik, mivel nem lógott folyton a szájában. Ráadásul a barátnőm úgy járt a kislányával, hogy 3,5 évesen maga a kislány dobta ki a cumit, majd 3-4 hét múlva vissza kellett, hogy adja neki, mert önmagában tett kárt a kislány, és mondogatta közben, hogy cumi, cumi. Most ott tartanak, hogy 5 éves a kislány, és szinte folyton kell neki a cumi.

2014. máj. 11. 21:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért alakul a dolog. Alvás után elvettem a cumit, nem is kérte. Este sem mondta, majd ma egész délelőtt sem. Viszont a délutáni alvásnál megint kellett. Már indult a hiszti, de nem vártam meg az őrjöngést. Délután, este megint elvolt nélküle és úgy is aludt el. Szóval úgy tűnik, hogy a délutáni alvás a kritikus. Egyébként van "rongyija", mintás textilpelus, illetve alvós pandája is, szóval azért van, ami megmarad. Engem zavar, hogy ennyi idősen még cumizik, nem szeretném én se, hogy még 5 évesen is akár cumizzon. Én nem is akartam, a férjem akarta a cumit. Aztán miután az elején rengeteget sírt, feladtam az elveimet cumi ügyben. Olyan 1 éves kora óta egyre többet cumizott. Amióta mondtam neki, hogy nem lesz cumi (a szülinapjára kapott ajándékért és tortáért cserébe kellett adnia a cumit), azóta pedig ki sem lehetett venni a szájából, mondta, hogy lesz csere-bere. Szóval, ha egyelőre marad délutánra az nem gond, csak ne lógjon állandóan a szájában!
2014. máj. 12. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!