Vállalhatatlanul hisztis gyereketeket ti hogy kezelitek?
Az én gyerekem néha már attól fetrengős hiszti rohamot kapott, ha a kért pöttyös túró rudik közül nem azt vettem le a polcról, amire ő nézett, hanem a mellette lévő ugyanolyat.
Félretoltam a kocsit, szóltam a boltban, hogy visszajövünk, ha a hisztinek vége, magamhoz ölelve kimentünk, és szépen megpróbáltuk megbeszélni a dolgot, mikor már megnyugodott annyira.
Amikor rájön, hogy neki saját akarata is lehet, úgy egyéves kora körül, akkor indul a hisztis korszak. A kudarctűrő képessége még sehol, és a konfliktus kezelő képessége úgyszintén. Én sosem éreztem égőnek a dolgot. Szerencsére higgadt tudtam maradni, és a boltok, ahova jártam, partnerek voltak.
Amikor kint minden megbeszéltünk - már lenyugodva - akkor visszamentünk (volt hogy csak 20 perc múlva) és befejeztük a vásárlást és fizettünk.
Gyakran tapasztaltam, hogy mintha a hisztirohammal kisült volna aznapra a gyerekben valami, utána már aznap áldott jó és szótfogadó gyerek volt.
De hisztisen is az én gyerekem, és hisztisen is imádtam.
Ötévesen túljutottunk a dackorszakon és a hisztiken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!