Ellenőrzik az óvodai dadusokat?
Anyám szomszédságába költözött egy új szomszéd. Már hónapok óta panaszkodik, hogy úgy füstölnek, mint a gyárkémény, büdösek, üvöltöznek, bunkók és elsők között balhéznak a gyerekzaj miatt.
Minap voltunk látogatóban és akkor láttam, hogy a gyerekem óvodájában dolgozik, mint dadus. Eleve egy mufurc unszimpatikus nő, örültem, hogy nem a gyerekem csoportjának a dadusa.
Viszont elgondolkoztatott, hogy bárkit odaengednek a gyerekek közelébe? Eddig is köztudott volt, hogy érettségi sem szükséges, na de azért az életkörülményeket egy kicsit szemügyre vehetnék. A szülőktől még azt is kérdezik milyen a nagyszülőkkel a viszony, akikkel heti 5 napban 4-8 órát töltenek bármilyenek lehetnek?
Figyelj, ha mondjuk te jelentkezel egy adott állásra, hozzád sem mennek ki a lakhelyedre környezettanulmányra, hogy hogyan élsz, nem? AZ hogy otthon káromkodik mellékes, amennyiben az oviban normálisan beszél. Azt meg h büdös azt mégis honnan tudja anyukád? Ez olyan rosszindulatú feltételezés, vagy talán odament megszagolni?
Ha panasz lesz a munkájára úgyis elbocsátják. De a dadus tényleg kb csak takarítónő az oviban, érdemi munkát nem végez, csak keveset vigyáz a gyerekekre. Vagy akkor menj az ovi vezetőhöz azzal, hogy szerinted otthon a családja káromkodik meg büdös - biztos nem röhögne ezzel a képedbe.
Ha csak káromkodna. Néha nehéz eldönteni, hogy filmet néznek vagy egymást ölik.
Nem csak anyukám panaszkodik, és elég kijönniük a lakásból, a folyósot átjárja minden szag.
Ha jelentkezem interjúra valóban nem jönnek ki.
De, amikor született a gyerek előtte kijött a védőnő, amikor beírattam oviba a gyereket kijöttek az óvónők. Tehát ha a szülőket ellenőrzik, akkor az ott dolgozókat sem ártana.
Értem, hogy hiányszakma és örülnek, az első jöttmentnek is. De valószínűleg pont ezért jelentkezik oda olyan, akinek máshol esélye sincs. Ami gáz, hogy a gyerekeiddel ilyen emberek vannak. Tisztelet a kivételnek.
Méghogy hiány van dajkából... 1 éve nem tudok elhelyezkedni, dajka végzettséggel. Pedig érettségim is van és alkoholista sem vagyok :D
Én sem tudom elképzelni, hogyan tudnak ilyen dajkát megtűrni. Ugye a köztudatban az él, hogy a dajka takarít és beviszi az ételt, arra jó lenne akárki végülis, de nem így van, tanulnunk kellett konfliktuskezelésen át, sni-s gyermekkel való bánásig mindenfélét mivel gyakran vannak a gyerekek CSAK a dajkával. A kiegyensúlyozottság és higiénia pedig alap, mivel a példamutatás is feladata a dajkának, és ha büdös, cigiszagú nem éppen mutat példát személyes higiénia terén, illetve, hogyan öleli át megvigasztalni a gyereket mondjuk? :/
De ha munkába tisztán, összeszedetten megy, akkor mondjuk lényegtelen milyen életet él óvodán kívül, ezt nem tehetik szóvá.
#15 köszönöm. Erről beszéltem.
#14 nem verem a tamtamot. Csak érdekel miért felel meg bárki. De nyilván kevesebbet kell fizetni egy érettségi nélküli dadusnak, mint egy szakképzett dajkának.
15 Attól hogy te nem tudsz elhelyezkedi benne, még hiányszakma. Vagy te élsz valami olyan elöregedő településen, ami kivétel, vagy valamiért téged pont nem akarnak alkalmazni. De a statisztikákat nem lehet egy vigyorgó smiley-val elintézni.
Egy "pár" álláshirdetés dajkáknak, és ez csak Budapest. Ne mondja már nekem senki, hogy nem hiányszakma.
Az óvodapedagógus és a dadusok között nagy különbség van.
Amiket belinkeltél, főleg az első az óvodapedagógust keres, vagyis iskolázott embereket.
A hirdetések között is a legtöbb magán ovi vagy bölcsi. Oda sem az érettségivel sem rendelkező embereket keresnek.
Állami oviban viszont simán felveszik őket, sőt oda inkább azokat, mert nekik még annyit sem kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!