Hogy mentsem meg a lányaimat a züllött szomszédság befolyásától?
Kislányomat annak idején a körzet szerint illetékes óvodába írattuk. Sajnos azonban, mint közben kiderült, az utcában és a környéken igen sok, kisgyerekes család kifejezetten züllött, primitív és kulturálatlan. A gyerekeik agresszívak, láthatóan hiányosan neveltek, és szégyentelenül alpáriak.
Kötelesek vagyunk a törvény szerint eltűrni, hogy óvodás korú gyerekeinket megrontsák? Hogy tönkretegyék a lelkivilágát?? Hogy erkölcstelenségre tanítsák valami elvadult gyerektársak? Megerőszakolósdit játsszanak vele a fiúk, akiknek a szülei aztán csak a képünkbe röhögjenek?
#30 milyen bátor dolog is inkognitóba burkolózva szapulni valakit, aki vállalta a nevét a kérdéséhez, gratulálok.
Szorítkozzál már a kérdés megválaszolására, vagy ha nem megy, hallgass.
Én a környéken lakom és bizony ismerem a kérdező családját is- ennek a történetnek is van másik oldala is.
Budapest- Rákospalotáról beszélünk, normális, élhető, családi házas környék. Itt is, mint mindenütt van pl.abból a tipikusan nagyhangú kisebbségből is persze, de amit itt a kérdező leír az nem általános, sőt!!
Nekem is vannak gyerekeim és azért megkérdzném az apukát, hogy ha ez valóban már a többedik(!) oviban gond, akkor miért nem a pedagógusnak szól, intézményvezetőnél, önkormányzatnál?
A kerület közeli más ovijai normálisak, mi is jártunk: jó hírû a mozdonyvezető utcai, az Aulich, a patyolat is- mind 1-1 megállója van- semmi sem jó?
A történetből az is kimarad, hogy ha nem az intézményben történik mindez, akkor miért vannak a gyerekeinek annyi időre felügyelet nélkül hagyva, hogy neked ezen rettegni kelljen?
Kicsit kevesebbet kellene szomszédolni, több év után 3 gyermekkel már nem a face-n kellene lógni, hanem elhelyezkedni és felelős apának lenni.
Nagyon szimpatikus írás lenne, ha nem ismernénk a családot- és nem lenne az a véleményünk, hogy több apai törődés sok gondot megoldaná ebben a családban is- főleg egy pedagógus édesapától. A baj csak az, hogy az anyukára marad minden, míg a masszív munkanélküli apuka a féligazságokkal a neten hőbörög vagy másoknak osztja az észt a környéken.
A lányaimnak sem és a környéken élő más normális, kb. Középosztálybeli családnak nincs ilyen gondja, mert nem térítgetünk és nem engedjük, hogy az ilyen nagyon rossz családi hátterű gyerekekkel felügyelet nélkül bandázzanak.
Szerintem ez lenne a megoldás- kicsit befelé megélni az apaságot és a hitet is és akkor kerülnének rendes barátok is.
Minden jót
...a Palotai vagyok ismét: apukának nem 1-2-3 év óta nincs rendes munkája... és nem mindig laktak abban a lepusztult házban...mégis mindig volt hasonló gond... Ha nem a szomszédokkal, akkor a Bocskai ovival, ha nem azzal, akkor az alkohollal... Talán arra válasz ez a vallásos hevület- de ebből valóban nehéz enni adni egy 5 tagú családnak.
Őszintén jobbakat kívánok, mert az anyuka jó ember, a kicsik meg megérdemelnének egy kiegyensúlyozottabb életet.
Apuka felnőtt férfi, fel kéne nőni és nem ideákat, meg álmokat kergetni.
Igenis nem kell minden néppel bratyizni, barátkozni!
<< de amit itt a kérdező leír az nem általános, sőt!! >>
Bizonyára nekünk akkor pechünk van a nagyhangú agresszív környékbeliekkel.
<<ha ez valóban már a többedik(!) oviban gond, >>
Hol írtam ilyent? A körzetes óvodánkban volt ilyen gond. (Korábban anyuka munkahelyéhez közel találtunk egy helyet, de onnan más okokból el kellett jönnünk.)
<< akkor miért nem a pedagógusnak szól, intézményvezetőnél, önkormányzatnál? >>
Leírtam, hogy az intézmény tehetetlen az ügyben, szabályok kötik meg, nem szankcionálhat, ha a problémás szülők nem működnek együtt.
<< A kerület közeli más ovijai normálisak, mi is jártunk: jó hírû a mozdonyvezető utcai, az Aulich, a patyolat is- mind 1-1 megállója van- semmi sem jó? >>
Ha körzet szerint nem oda tartozunk, akkor csak protekcióval van esély a többi oviban. Intézed? :)
<< miért vannak a gyerekeinek annyi időre felügyelet nélkül hagyva, hogy neked ezen rettegni kelljen? Kicsit kevesebbet kellene szomszédolni, >>
Hol, mikor vannak ők felügyelet nélkül hagyva??? Kinél szomszédolok?? Biztos, hogy nem keversz össze valakivel?
<< a masszív munkanélküli apuka >>
Mint írtam, közfogin és esetleges külföldi lehetőségen kívül nem jött szembe olyan komoly és főleg végleges – bár én szerintem azért próbálkozom.
Igaz, kimehettem volna dolgozni külföldre többször is, – itt hagyva az anyát a három gyerekkel egyedül. Gondolom, akkor meg azért lennék rossz apa...
<< nem engedjük, hogy az ilyen nagyon rossz családi hátterű gyerekekkel felügyelet nélkül bandázzanak. >>
Engem értesíts először, ha tudsz róla, hogy a lányom felügyelet nélkül bandázik. Bár kicsit furcsállnám, ha 8 évesen, és nekem ez nem tűnt volna fel eddig... Szóval most értetlenül állok, hogy mire célzol.
<< Igenis nem kell minden néppel bratyizni, barátkozni! >>
????? Mármint nekem??? O.o
Nézd Zoli, ha a Facebook bejegyzésére nyilvànos, akkor azért törekedjünk arra, hogy ne csak kiragadott részleteket emelj ki, ami rólad csak kedvező infókat ad a benneteket nem ismerőknek.
De akkor a tények: a Patyolat utcai ovit felújították, bővítették, így nem fedi a valóságot, hogy nincs hely. A barátnőm az M3 túloldalán lakik, a kisfia most kezd ovit, nem a mozdonyvezetőbe körzetesek, felvették. Nem kellett csalni, hazudni, lakcímet hamisítani, ahogy ti tettétek hívő emberként... Egyszerűen időben bement, érdeklődött, őszintén elmondta, hogy nem szeretné a kisfiút a körzetesébe vinni- jéé felvették.
Egyet felejtesz el: a beszólogatós, asztalveregetős, jogkövetelős stílus híre a bocskaiból is eljut ám a többi intézményvezetőhöz és mint látjuk cinikus beszólogatáson túl (miért is kellene bárkinek egy felnőtt férfi helyett intézni bármit???) érdemben nem tudsz válaszolni.
Egyébként senki nem kényszerített, hogy ugyanabban a körzetben költözz pár utcával arrébb. Már a nagy lányodnál évek óta ez a téma szerinted- akkor miért maradhatok abban a körzetben? Tényleg nem értelek- ha neked valóban fontosak a gyerekeid, akkor erre is igenis lehet figyelni és megvolt a lehetőséged a váltáskor.
Nektek minden jár és jogos- a lenézett kerületiek is támogatják a családodat, akár a gyermekvédelmiket, akár az ingyenes ebédeket, akár az ilyen olyan segélyeidet nézzük.
A leírt sztorid legalább 3 éves, a lányod már kisiskolás. Senki nem mondta, hogy lepusztult közös kertes romba kell költözni, mert az előző 30-35-40 négyzetméterre, tartós munkanélküliség de sikerült 3 gyereket vállalni. Te költöztél szándékosan a problémás réteg közé- ezt rajtad kívül ki más oldaná meg?
... És igen. Ha nem lenne átjáróház az otthonotok, te is inkább a munka vagy a festékesvödör végét fognád meg, akkor nem lenne itt semmi gond.
Kicsit eszetlenül éltek, de ezért nem más a hibás.
Te neked nem muszáj a durva szomszédokkal szóba állni, bratyizni stb. Mi is itt élünk Palotán, mégis meg tudjuk választani a baráti körünket.
<< a Facebook bejegyzésére nyilvànos >>
A Facebook egész bejegyzése ide van linkelve, úgyhogy nem értem, hogy tudnék bármit is csak "kiragadni".
<< De akkor a tények: a Patyolat utcai ovit felújították, bővítették, így nem fedi a valóságot, hogy nincs hely. A barátnőm az M3 túloldalán lakik, a kisfia most kezd ovit, nem a mozdonyvezetőbe körzetesek, felvették. >
Biztos igaz, de amikor mi próbálkoztunk három éve, végigjártam a környék összes óvodáját, és lényegében elhajtottak. Ma meg már annyiban más a helyzet, hogy a nagyobbik lány egy adott másik körzetes iskolába jár, ahol felvették. Ahhoz az iskolához óvoda is tartozik. Érthetően az lenne logikus, ha a kisebbiket is ugyanoda járathatnánk most már akkor.
Konkrétan akkoriban oda is költöztünk volna, (nem terveztünk "hazudozni") de MINT SZINTÉN LEÍRTAM, kiderült, hogy az egy drágább környék, a pénzünkből ott végül nem lehetett élhető lakást kapni.
<< is eljut ám a többi intézményvezetőhöz >>
Olvass vissza. Az intézményekről egy rossz szót sem szóltam. Az agresszív és primitív környékbeliekről annál inkább. Attól persze nem véd meg a Jóisten sem, ha "egyesek" rosszindulatúan értelmeznek, és ez az átértelmezett üzenet -- nyilván "egyesek" jóindulatú közbenjárására "eljut ám az intézményvezetőkhöz". Ha eljut, maximum megmutatom nekik az egész kérdésszálat, meg hogy ki mit is írt egész pontosan.
A továbbiakra, amikben csak vádaskodsz, annyit mondhatok, hogy 1.: Nem ismered a sorsomat és küzdelmeimet, ami szerinted "tartós munkanélküliség", -- szerencsére nem is neked kell számot adnom róla, és
2.: Te azt hiszed, hogy ismersz, a te bajod, -- én viszont továbbra sem tudom, hogy te ki vagy, és ugye ismered a mondást, hogy a név és arc nélküli hívatlan prókátoroknak mi a fizetése.
Azt meg, hogy miféle "durva szomszédságra" gondolsz, akivel én állítólag "bratyizok", ráadásul a családom meg a gyerekeim kárára, mert ők meg közben "felügyelet nélkül bandáznak", olyan szinten nem találok se közös alapot, se a valósággal a leghalványabb köszönőviszonyt, úgyhogy ezt a részét meg végképp nem tudom kommentálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!