Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ki mennyit költ/költött az...

Ki mennyit költ/költött az óvodakezdésre?

Figyelt kérdés
Mi mindent vettetek? Én átszámoltam, sok ruhát örököltünk, párat veszünk csak, így is 20 000 ft alatt nem ússzuk meg.
2016. júl. 2. 12:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
39%
Komolyan nem értem az ilyen embereket. Képzeld! Itthon kintre a kertbe is normális ruhát adok rájuk, mert nem szólok rá, hogy bekoszolod, besarazod stb.Mosógép van, a gyerek meg olyan, hogy lyukad a nadrág térde. :) Nyugodtan nyűheti a gyerek. Az oviba pedig pont ugyanilyenbe járatom nyilván. Nem ovisan kap egyik gyerekem sem új bugyit és zoknit..., de ha nem járna oviba nyilván ugyanannyi melegítőalsó meg farmer kellene, mintha csak itthon lenne. És igen, vagyok olyan elvetemült, hogy itthonra és az óvodába, sőt a suliba is képes vagyok használt, turis, de sosem feltűnően ócska ruhában kiengedni a gyerekemet!(Kivéve, ha a bestének a kedvence a kimoshatatlanul összefestékezett, a térdein hatalmas szellőzőlyukakkal felszerelt cicagatya, ebben az esetben engedélyezem a szombati itthoni felvételt. :D
2016. júl. 2. 13:23
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

Úgy 10 körül volt.

Én nem vettem divatos-szép-csillogós ruhákat oviba. Anyósom és anyukám is óvónő, ők mondták hogy felesleges és igazuk volt. A gyerek ovis ruhája festékes lesz, ragasztós, gyurmás, koszos, homokos stb. Persze van szép ruhája is, abba megy, de ott átöltöztetem.

2016. júl. 2. 13:46
 13/26 anonim ***** válasza:
68%
12-es vagyok: amit kifejezetten az oviba vettünk, az az ágynemű, tornázós dolgok, tornacipő és benti cipő.
2016. júl. 2. 13:47
 14/26 anonim ***** válasza:
60%

amit konkrétan az ovi miatt veszek:

oviszsák

fogmosópohár, fogkrém, fogkefe bentre

tornazsák fehér pólóval

és egy szandi. azt ősszel egyébként nem vennék, mert eddig itthon nem adtam rá lábbelit, kintre meg már cipő kell. ez nálunk nagyobb tétel, mert ebből egy minőségi (és sajnos drágább) darabot kap.

természetesen kap ruhákat, de az minden évszakváltásnál veszek, nem az ovi miatt

2016. júl. 2. 14:08
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem divatos ruhákban szeretném járatni, de az itthoniakat már elnyütték, akiktől vettük, a nagyobbak, amiket örököltünk, abból ugyanúgy fog itthonra is kapni, amúgy annyi elég lenne, nem is vennék. Farmert úgyis venni kéne, alsónemü azért mégis jobb, ha új.
2016. júl. 2. 15:02
 16/26 A kérdező kommentje:
Még valami, elmenős ruhája nincs sok, mert nem járunk nagyon sehova és azért különbséget szeretnék tenni az itthoni és az ovis ruha közt.
2016. júl. 2. 15:04
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
Oviba pont hogy nem elmenős ruha kell, mert ott is leeszi magát, udvaron homokozik stb., még jobban összekoszolódhat mint itthon.
2016. júl. 2. 16:07
 18/26 anonim ***** válasza:
60%
Kinek a pap, kinek a papné. Mi teljesen más ruhákat használunk itthon, mint eljárósnak. És igen, mi is pont így vagyunk, hadd gyötörje csak itthon, azért veszem. Úgyis hipp - hopp kinövik. Felőlem mindenki úgy járatja a gyerekét ahogy akarja, de én be fogok vásárolni nekik ruhákból. Nem is értem, hogy mi ezzel a gond. :D Nekünk is külön voltak mindig otthoni meg ovis - sulis ruháink. Na meg vigyáznunk kellett rá persze. Ráadásul az enyém délelőttös lesz, amikor általában foglalkozások vannak. Ott annyit nem fogja koszolni, mint a délutánosok. Szóval kérdező, ne tántorítson ez el. Ha megteheted, vegyél csak szép új ruhákat.
2016. júl. 2. 16:53
 19/26 anonim ***** válasza:
41%

Ovis zsák 5000.-, hátizsák 6000.-, paplan + párna 11.000 ft(ezeket úgy varrattam)

Kinti és a benti cipő együtt 22.000ft volt.

Ruhákra eddig olyan 30-40 ezer ment el (újak) de én mást adok rá oviba mint elmenősnek azért is vettem.

2016. júl. 2. 19:57
 20/26 anonim ***** válasza:
51%
Úgy tudom a mi ovinkban a zsak, az agynemű adott. Ezert az őszi ruhákon kívül amit egyebkent is megveszek majd (chino nadrag, polo, hosszu ujjú polo, melegítő, melleny, pulcsi, atmeneti kabát, sapkák, feherneműk, cipő) a benti cipő lesz, a tisztasági csomag, tornafelszereles. 100 alatt biztos nem all meg, tekintettel arra, hogy geox cipőket hord.
2016. júl. 2. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!