Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Az elejétől kell kezdenünk...

Az elejétől kell kezdenünk mindent?!

Figyelt kérdés
2,5éves a kislányom. Kb 2hónappal ezelőtt az hittem, hogy nappalra letehetjük a pelust. El tudtunk indulni pelus nélkül, mert pisilt bilibe, wc-be, fűbe ha úton voltunk. Aztán sajnos jött egy kis "betegség". Kipirosodott a popója, megrepedt a végbele picit és ha wc-n, bilin pisilt akkor csípte neki nagyon. Vissza kellett rá adnom a pelust. Most már szinte teljesen meggyógyult, de hallani sem akar a pelus nélküli életről. Mindig azt mondja, hogy csípni fog, fájni fog :( Nem tudom mit csináljak. És a tetejébe, szeptembertől ovi! Segítsetek!
2014. máj. 12. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyan ez volt a helyzet, mi a calicii-vel jártunk így, amikor elkapta. 2,5 éves volt, éjszakára már ágytiszta volt, nappal azonnal szólt, hogy pisi vagy kaki. A betegség után visszaesett, mert ugye nem tudta tartani. Azt mondta a gyerekorvosunk, hogy sajnos van ilyen visszaesés, ez "természetes" de ne aggódj, a nyár meg fogja hozni az áttörést. Nem kell erőltetni, valószínűleg még emlékszik arra a nagy fájdalomra, lélektanilag nagyon megviselhette. Nyugi, le fogja tenni a pelust, pláne, hgoy már elindult a szobatisztaság rögös útján!
2014. máj. 12. 08:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt ilyen, de én inkább naponta többször krémeztem a fenekét, de vissza nem adtam a pelenkát, akkor is bilizett a fiam.

Ilyenkor el kell neki magyarázni, hogy már meggyógyult, minden rendben, nem fog fájni, nem fog csípni, próbálja meg a bilibe és ha majd látja, hogy tényleg nem fogja csípni, nem fog fájni, akkor majd újra oda fogja végezni a dolgát. Ez a nehéz, hogy egy rossz tapasztalat után újra megcsinálni valamit, de hidd el, ha belátja, hogy már valóban nincs semmi gond, akkor újra rendeződnek a dolgok.

2014. máj. 12. 09:24
 3/3 anonim válasza:
A kisfiam is volt már teljesen szobatiszta, majdnem fél évig. Neki más okozta a sokkot, Anya komoly beteg volt, aztán kistesó született stb. Most négy és fél éves, éjszakára újra pelus kell neki, és az oviban is heti egy bepisilés minimum összejön. Kicsit zavaró, tudom, de nem szabad ebből ügyet csinálni. Majd összejön újra, ne aggódj. Ne éreztesd vele, hogy csalódott vagy, ne szidd, ne erőltesd, ne kényszerítsd semmire. Ha netán megpróbál a wc-be pisilni, vagy kicsit lelkesedést mutat, dícsérd, és bíztasd. Az oviban is tudják kezelni ezt, hidd el. Nyugalom.
2014. máj. 13. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!