Ha a régi időkben szültél volna, életben lennétek?
Bocsi, kicsit sután fogalmaztam.
Olvastam egy érdekes cikket, ezért érdekel a válaszotok.
Szóval ha a rutin orvosi beavatkozások, fájdalomcsillapítók, burokrepesztés, oxitocin, gátmetszés és császármetszés ideje előtt szültél volna, életben lennél te és a babád?
Ha nem, miért nem?
Kezdem én: nekem szerencsére teljesen komplikációmentes szülésem volt, ugyan volt gátmetszésem és kaptam oxitocint, de egyébként anélkül is megszületett volna, maximum repedek és tovább tart.
Várom a válaszokat, köszi :)
Mi nem élnénk.Faros volt bár önmagában ez nem lett volna gond és túlélhettük volna, de téraránytalanság is fennállt.
Viszont mázlink van:) Nem olyan időben születtem és szültem mikor még nem létezett császármetszés.
Nem. Súlyos toxémiám lett Hellp szindrómával együtt, azonnal meg kellett császározni, éppen túléltük mindketten.
Az volt a hatalmas mák, hogy 40. hétben történt. (az esetek 80%-ában koraszüléssel jár 32.hét körül)
El sem jutottam volna a szulesig, progeszteronhiany van, elveteltem volna 6-8.heten.
De ha megis, elso baba faros volt, szoval keteselyes h h jon ki labbal, beszorul-e.
Masodik utan elverezhettem volna, 2 adag vert kaptam szules utan mire labra birtam allni.
Szoval en koszonom h vannak korhazak es orvosok.
Első gyerekünk még így is enyhén oxigénhiányt szenvedett, hogy vákuummal kirángatták. Fogó elég régóta létezik, úgyhogy valószínűleg régen is túléli, viszont a mai rehab, korai fejlesztés nélkül, lehet még járni se tudna, nyomorékként élne értelmi elmaradással. Így meg ott tart, hogy nagyjából utólérte minden téren a korosztályát 4 éves korára.
Második gyerek komplikáció nélkül született.
Nekem gyerekem sem lenne...
Meddő vagyok, méhfejlődési rendellenességgel, méhnyak elégtelenséggel, hormonális,- és immun problémákkal.
Sem teherbeesni, sem kihordani, sem megszülni nem tudom a gyermekemet orvosi beatvatkozások nélkül.
Így viszont van egy kislányunk, és 3 gyermek a vágyunk, úgyhogy megyünk tovább...
Nem. Nem indult be a szülés, indítottak, burokrepesztésnél kiderült,hogy már meconiumos a magzatvíz. Hosszú vajúdás után császározni kellett,mert hanyatt feküdt,nem tudtam volna megszülni.
Kislányomnál szintén nem indult be a szülés, az előző császár miatt ,megműtöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!