Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A természetes szülést vagy...

A természetes szülést vagy programozott császárt választanád újra? Miért?

Figyelt kérdés
Kérem, csak az válaszoljon, akinek mindkettő volt és fontos, hogy programozott császár érdekelne és nem sürgősségi.
2025. aug. 5. 18:56
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
76%

Programozottat, még szép. Miért? Mert kiszámítható - a felépülés nehezebb volt, tény, viszont!

Nem szakadtam seggig miközben nyomták ki belőlem a gyereket, hanem betoltak, érzéstelenítés, kiemelték a babát, aztán ennyi. Sokkal kevésbé viselt meg, gyakorlatilag nulla trauma.

Sohasem szülnék még egyszer természetes úton, mert egy hentelés, ami sok szülőszobán zajlik - tisztelet a kivételnek, és nem, nem akarom kipróbálni, hogy "na vajon az Uzsokiban normális lesz a szülészet, vagy hentes?"

A fszt, akkor programcsászár.

2025. aug. 5. 19:00
 2/43 anonim ***** válasza:
89%

Természetes szülés.

Egy ssürgösségi császár, egy természetes, szülés, egy programcsászár van mögöttem.

A természetes szülésnél egyszerüen jobban éreztem, hogy megszületik a gyerekem, a császár meg mindenképpen egy nagy hasmütét, ami igen megterhelö a szervezetre, másrészt meg utána sokkal problémásabb, hosszabb a felépülés.

2025. aug. 5. 19:01
 3/43 anonim ***** válasza:
63%

"Nem szakadtam seggig miközben nyomták ki belőlem a gyereket, hanem betoltak, érzéstelenítés, kiemelték a babát, aztán ennyi. "

Ha egy normális országban így viselkedne egy orvos, kapásból bevonnák az engedélyét! A gyereket nem "nyomhatja ki" az orvos, nem szakadhat az anya, ha szükséges, egy kis gátmetszést csinálnak, de nem ilyen barbár módon kezelik a szülő nőket.

2025. aug. 5. 19:05
 4/43 anonim ***** válasza:
100%

Csaszart. De nekem volt egy botranyosan katasztrofa term. szulesem, ami utan fel evig fajdalmaim voltak.

Az meg se kottyant, hogy a csaszar utani tenyleg kb 2 het az nehez volt, fajdalmas.

De nem egyszeru a csaszar sem! Nem a konnyebbik ut…

Csak nekem mivel mar volt osszehasonlitasi alapom, ahhoz kepest 100x jobb volt.

2025. aug. 5. 19:13
 5/43 anonim ***** válasza:
69%

Császárt!

Nem vagyok mazochista.

2025. aug. 5. 19:16
 6/43 anonim ***** válasza:
22%

5!

Neked volt mindkettő? Mert azt kérte a kérdező, hogy azok válaszoljanak csak....

Akkor nem voltál mazochista??

2025. aug. 5. 19:34
 7/43 anonim ***** válasza:
88%

Természetest

Természetesnél oké, a vajudás pokoli volt. De az kb 6-7óra volt.

Császár után 1hétig menni alig tudtam, nem még a babát ellátni.

Utána begyulladt a heg, baromira fájt. Majdnem 1hónao volt, mire azt tudtam mondani, hogy nem fáj

2025. aug. 5. 19:48
 8/43 anonim ***** válasza:
79%
Természetes, hogy ha minden jól megy, szándékosan nem kérnék csm-t. Egyszerűen butaság ekkora műtétet kérni, hogy ha nincs rá reális indok. Hüvelyi szülés lehet, hogy órákig fáj, de egy max gátmetszés tényleg pár hét, a csm gyógyulása pedig inkább hónapok.
2025. aug. 5. 20:06
 9/43 anonim ***** válasza:
90%

Program császárt!

Össze sem hasonlítható, teljesen másfajta fájdalom van a term.szülésnél és a császárnál..

Első szülésem normál, hüvelyi szülés volt, szabályosan halálfélelmem volt és emberi ésszel felfoghatatlan fájdalom a medencémben és a hátamban, vergődtem a szülőágyon, dőltem jobbra-balra húzott magával az a brutális fájdalom.

A programcsászár után műtéti fájdalom volt. Szúró, égő fájdalom a bikinivonalnál..

Nem volt kellemes, főleg az ágyból felkelni volt nehéz kb 2 hétig. De semmiség a normál szüléshez képest!

2025. aug. 5. 20:10
 10/43 anonim ***** válasza:
88%
Program császár mindenképpen!
2025. aug. 5. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Lehetséges így a természetes szülés? Valaki hasonló helyzetben le tudná írni mi történt vele?

Tegnap voltam terhesgondozáson 34+4 naposan és a doki 92 mm-nek mérte a baba bpd-jét. Azt mondta ez 37 hetes terhességnek felel meg. Minden más értéke normális 2475 grammnak mérte a babát. Magánban járok hozzá, de azt mondta szeretné, ha 36. Héten bemennék államiba,...

A programozott császár akkor most könnyeb, mint a természetes szülés vagy sem?

Én természetesen szültem és az borzalmas volt, soha többé. Látom ezeket a celebeket, mindegyik programozott császár,pár nap múlva meg már pózolnak a babakocsival. Maga a műtét tudata számomra nem ijesztő, mert már műtöttek ébrenlétben (igaz, csak a lábamat, de az is 1...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!