Betét vagy pelenka?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:1
Te is császáros voltál?
Mert én azt hittem a császárosok nem véreznek annyira mint aki természetesen szül.

válasza:Pelenkába tettem betétet,estére muszáj volt így.
Napközben is könnyebb volt, mert ha esetleg baleset történt, akkor egyszerűbb volt kidobni az egészet, mint áztatni a bugyit, meg mosni..
Létezni nem bírtam az első napokban

válasza:

válasza:Császáros voltam. A pelenka sokkal kényelmesebb volt, magasabbra jön fel, mint a bugyi, nem bámtja a sebet, és picit tartja a pocakot. Mellesleg a szobatársamnak kiesett a betét a bugyijából, mikor felkelt. Minden úszott a vérben.
#5, ez egy baromság. Nekem pl a császár után atóniás vérzésem is volt. Aztán 6 hétig tisztultam. Az első 2 hètben pelenkában léteztem.

válasza:Én vittem pelenkát, mert az adott biztonságérzetet, hogy nem fogok tokáig vérben ázni. Régebben erős vérzésem volt, meg lúzer is vagyok, szóval a legrosszabbra számítottam. Másnapi indításra mentem, de még ki se pakoltam, elöntött a magzatvíz. Úgy dőlt, hogy még szülés előtt elfogyasztottam vagy a fél csomagot 🤣 Császár lett végül. Talán bentre még elég volt, de nem biztos. De a sebemet nem bántotta, kényelmes volt. Otthon már biztos csak betét. Először valami komolyabb, talán inkontinencia, de simán elég volt bármelyik.
Az első menstruációknál viszont voltak problémák, mert előtte tampont használtam és csak néha biztosítéknak erősebb napokon beraktam egy betétet is, de csak kis vékonyat. Ebből kifolyólag egyáltalán nem voltam képben betét ügyben, utoljára vagy 20 éve használtam. Az elsők meg jó erősek voltak. Tampont azóta se tudok használni ☹️

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Lehet buta kérdés 😅 Első baba lesz. Szedem össze a dolgokat a kórházi táskába. A szülés utáni felnőtt pelenka az ugyanaz mint az inkontinencia pelenka? A családban más betegség miatt (sajnos) van Tena lady pelenka az jó lehet szülés után is? Vagy a vér miatt...
Sokszor még a nagyon vékony tisztaságira is azt mondják, hogy nem ajánlatos használni mert nem szellőzik ott lent alul. Aki mindennap használ az pedig csak nappalra szokott tehát éjszaka szellőzik. De szülés után ugye folyamatosan kell 6 hétig és legalább az éjszakai...
Tudom, fajtafüggő. 5 rétegű szénszálas bambusz betétet vettem, mikroszálas anyagú.
A kérdést akképp értem, hogy ilyenkor mikor mentek be szülni mit kell odalent felvenni? Elég egy bugyi, vagy ilyenkor már kell valamilyen betétet betenni? Tisztaságit? Vagy tenát? Neadjisten már kellhet pelenka is ilyenkor? Ti mit vettetek fel vagy tettetek be amikor mentetek be szülni?
Elég volt hozzá a sima szülés utáni, vérzés miatt használt betét is, vagy külön emiatt pelenka kellett? Mennyire volt jellemző az inkontinencia a szülés miatt? (Csepegett csak, vagy komolyabban bement)? Mennyi idő múlva oldódott meg a probléma?
Köszönöm a válaszokat!!!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!