Csaszarmetszes utan mikor veszik ki a kapcsokat?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Még műtenek így? 😮
Vagy gondolom volt sajnos olyan komplikáció, ami miatt nem lehetett másképp megoldani.

válasza:Más jellegű műtétnél én is kapcsolat kaptam. Én keloidos hegesedésre hajlamos vagyok, a sebész azt mondta így szebb lesz a heg, és tényleg ezerszer jobb lett a kapcsozott heg, mint a korrábbi varrott hegek. (Ennél is középen kellett egy öltést kapnom a drén miatt, ott keloidos is lett...)
Nekem másnap ki is szedték. Szintén azért, mert minél tovább van bent a kapocs/varrás annàl nagyobb az esély a keloidra. Mondjuk nekem más területen volt a heg, lehet hason tovább benne kel hagyni, de biztos hogy rövidebb ideig, mint a normál varratokat.
(Gátsebemre felszívódót kaptam, az volt a legszörnyűbb az összes közül. Már gyógyult volna a seb de a vár rátok még nem szívódtak fel/nem potyogtak ki és a húzódott az egész, elképesztően fájt. Szóval az legrosszabb szerintem. Se a sima varratszedés se a kapocs kiszedés nem fáj.)

válasza:

válasza:

válasza:Itt láthatod a technikát. A kapocs egy, a végein kicsi karmocskáival a bőrbe kapaszkodó fémlapka. Az eltávolításnál a közepe alá helyezi a fogószerű kapocskiszedő eszközt, amivel megnyomja a fém közepét, az meghajlik és ezzel kiemelődnak, kiakadnak a bőrből a végein a karmocskák. Kevésbé traumatikus, mint a varrat eltávolítása és a heg is legalább olyan szép lesz. Hamarabb kiveszik, mint a varratot, de sajnos nem tudom, hogy pontosan hányadik napon.

válasza:Varrtak engem is.
1 hét múlva kellett mennem varratszedésre.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Császármetszés után melyik praktikusabb? Bugyi+nagy betét vagy a felnőtt pelenka
15 napja volt a császárom. Pár napja elkezdtem időnként éles, szúró fájdalmat érezni a huvelyemben. Ez is a gyógyulás része? Vagy menjek vissza az orvosomhoz ?.
Valaki esetleg szült nála? Tapasztalat?
18 éves vagyok és sajnos nagyon súlyos aranyerem van. A doki azt mondta ő már műtene de a korom miatt ameddig csak lehet addig húzzam el kúppal kenőccsel. Nem aktuális a terhesség, de egyszerűen ez az egy amire tudok gondolni hogy mivan ha nem tudok szülni ezzel. Van...
Vagy ha nincs külön indoka, és ennyi idő eltelt, akkor semmit nem számít már? Mi a protokoll?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!