Császármetszésnél a helyi érzéstelenítéshez tudni kell a kismama súlyát?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A gerincérzéstelenítés adagolása nem a testsúly alapján történik, hanem a magasság, a testfelépítés és a kívánt érzéstelenítési szint figyelembevételével. A műtét során egy fix, kis mennyiségű érzéstelenítőt adnak közvetlenül a gerinccsatornába, nem testsúly-kalkuláció alapján.
Ráadásul a császármetszésnél használt gerincérzéstelenítés adagját nem lehet egyszerűen a testsúlyhoz kötni, mert az anya „valódi” testtömegét és a terhességi „pluszt” nem lehet elkülönítve figyelembe venni.

válasza:8
Valóban
De egy spinális érzéstelenítéses csàszármetszés gyorsan torkollhat altatásos műtétbe..
Plusz egyèb gyógyszer adagolásàhoz is tudni kell ( pl vérhîgító utána)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kiváncsi vagyok, akik így döntenek, miért? Mit tudnak amiről én nem tudok? Biztonságosabb? Hiszen ez egy nagy alhasi műtéti beavatkozás... 22. hétben járok,nagyon várom a szülést. Tudni még nem tudom, sőt elképzelni sem mennyire fájhat, de nagyon pozitívan állok...
Mert gondolom legalább a heget nem piszkálja akkor semmi, ha azokat a nadrágokat veszi fel az ember. És a kórházban kötelező végig azalatt a kb 4 nap alatt a hálóing, vagy ott is mehet a kismama nadrág ha kényelmes? Vagy akkor ott még nem lesz kényelmes?
Vajúdáskor a váróterembe kimehetnek a nők,a hozzátartozókhoz? Váróterembe a nők tölthetik vajudást, ott vajudhatnak?
Első terhesség túl nagy hassal volt pánt nélkül. Valamint császármetszés történt. Így második terhessegnel fontosabb és jobban szeretnek odafigyelni, főleg derekfajdalmakkal… A Brendonos tényleg jó vagy van olcsóbb vagy drágább ami annál is jobb?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!