Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszésnél a helyi...

Császármetszésnél a helyi érzéstelenítéshez tudni kell a kismama súlyát?

Figyelt kérdés
2025. szept. 20. 14:15
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Egy műtét előtt tudni kell, nem csak a gerincérzéstelenítés miatt.
2025. szept. 20. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
26%
Megsaccolják.
2025. szept. 20. 15:03
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Igen!
2025. szept. 20. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Betegfelvételkor mérlegre állítottak.
2025. szept. 20. 16:22
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Nem császár, de mindkét műtétem előtt megkérdezték és felírták a testsúlyomat.
2025. szept. 20. 19:47
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Elsőnél lemérték a másodiknál megkérdezték. Ez fontos tényező egy műtét előtt. Nem mindegy mennyi érzéstelenítőt adnak be
2025. szept. 20. 20:45
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Persze. Más dózis szükséges egy 60 és egy 100 kg-os kismamának. Ami az előbbinek elég, az utóbbinak lehet, nem hat megfelelően, ha meg túl sokat kap valaki, az pláne veszélyes.
2025. szept. 20. 22:49
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

A gerincérzéstelenítés adagolása nem a testsúly alapján történik, hanem a magasság, a testfelépítés és a kívánt érzéstelenítési szint figyelembevételével. A műtét során egy fix, kis mennyiségű érzéstelenítőt adnak közvetlenül a gerinccsatornába, nem testsúly-kalkuláció alapján.

Ráadásul a császármetszésnél használt gerincérzéstelenítés adagját nem lehet egyszerűen a testsúlyhoz kötni, mert az anya „valódi” testtömegét és a terhességi „pluszt” nem lehet elkülönítve figyelembe venni.

2025. szept. 21. 10:08
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

8

Valóban

De egy spinális érzéstelenítéses csàszármetszés gyorsan torkollhat altatásos műtétbe..

Plusz egyèb gyógyszer adagolásàhoz is tudni kell ( pl vérhîgító utána)

2025. szept. 22. 20:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én hüvelyi úton szültem de megkérdezték előtte a súlyom,hogyha műtétre kerülne a sor.
2025. szept. 23. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Miért dönt valaki a császár mellett, ha nem indokolt számára?

Kiváncsi vagyok, akik így döntenek, miért? Mit tudnak amiről én nem tudok? Biztonságosabb? Hiszen ez egy nagy alhasi műtéti beavatkozás... 22. hétben járok,nagyon várom a szülést. Tudni még nem tudom, sőt elképzelni sem mennyire fájhat, de nagyon pozitívan állok...

Császármetszés után praktikus a kismama nadrágokat hordani?

Mert gondolom legalább a heget nem piszkálja akkor semmi, ha azokat a nadrágokat veszi fel az ember. És a kórházban kötelező végig azalatt a kb 4 nap alatt a hálóing, vagy ott is mehet a kismama nadrág ha kényelmes? Vagy akkor ott még nem lesz kényelmes?

Az apukák látják a kórházban a terhesfeleségüket, amikor betolják a feleséget a szülőszobából a műtőbe?

Vajúdáskor a váróterembe kimehetnek a nők,a hozzátartozókhoz? Váróterembe a nők tölthetik vajudást, ott vajudhatnak?

Milyen hastartó pánt vált be nektek terhesség alatt?

Első terhesség túl nagy hassal volt pánt nélkül. Valamint császármetszés történt. Így második terhessegnel fontosabb és jobban szeretnek odafigyelni, főleg derekfajdalmakkal… A Brendonos tényleg jó vagy van olcsóbb vagy drágább ami annál is jobb?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!