Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit érdemes vinnem a kórházba,...

Mit érdemes vinnem a kórházba, ha császármetszésem lesz?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam a témában, mégsem érzem azt, hogy mindenre felkészültem (35 hetes vagyok). Első baba, picit tartok tőle, hogy valamit nem fogok elvinni amit kellett volna. Főleg a bugyikkal kapcsolatban vannak kérdéseim, betét stb. Megvásároltam a Canpol babies-től a többször használható szülés utáni bugyi-t, illetve ugyanettől a márkától vásároltam szülés utáni betétet is. Ezekről mi a véleményetek? Persze, jóval több dolgot is beraktam, papucs stb.

Ti miket raktatok be a bőröndbe?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

2025. szept. 24. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szoptatós párna konkrétan életet mentett kb. Meg sokan esküsznek hasleszoritora.
2025. szept. 24. 21:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hosszabbito (sokszor magasan vannak a konnektorok), szivoszal es szivoszalas kulacs, evoeszkoz, bugyik helyett inkabb felnott pelenka. Wc papir, tusfurdo, fogkefe, fogkrem, papucs, haloing. Kb ennyi boven eleg is.

Olyan hihetetlenul sok cuccot nem kell vinni, mar csak azert se, mert sajnos elofordulhat, hogy egyedul kell majd az osztalyon cipekedned. Igen, csaszar utan is, nem mindig segitenek am…Nem art, ha elbirod :/

2025. szept. 24. 21:34
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

Barmit amit rabirsz kotni az agy vegere.. ha veletlen nem adnak

Na az nagy segitseg hogy felbirj ulni

2025. szept. 24. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kell minden, amit alapesetben vinnél kórházba: wc papír, én vittem papírtörlőt, hogy zuhanyzás után ne a törölközőt vérezzem össze, volt nálam fertőtlenítő kendő (wc ülőkét letörölni), tusfürdő, törölköző, papucs, fogkefe, fogkrém, fésű, szóval ilyenek. Evőeszköz. Én vittem leggingst, szoptatós pólót is, de felesleges volt, a legpraktikusabb a hálóing. Jó hosszú töltőt vittem a telefonomhoz, mert tényleg sokszor magasan van a konnektor. Szokták mondani, hogy az ágyhoz kötött köntös övével tudsz kapaszkodót csinálni, ahol én szültem, ott ez nem volt kivitelezhető. Azért egy vékony köntös jó ha van, bár én nem is használtam szerintem. Szerintem is jobb a felnőtt pelenka. Amit utólag olvastam, sajnos akkor nem jutott eszembe, hogy hozassak be, pedig nagyon jó lett volna, az egy kis sámli, mert nagyon magas volt az ágy, nem ért le a lábam, és nagyon kényelmetlen volt egy idő után úgy ülni.(Nálunk nem volt szék a kórteremben, csak az ágybadon lehetett ülni, de ez persze kórházfüggő)
2025. szept. 24. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3 Ez is egy megoldás, de van ennél kíméletesebb módja a felülésnek. Elég szomorú, hogy nem mondják el minden kismamának.

Oldalra fordulsz, letámasztod a tenyered és karral nyomod ki magad. Kevésbé gyilkolod le az amúgyis megviselt hasizmodat.

2025. szept. 24. 22:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 5-ös jól írta a felülést így csináld. Nekem is ezt mutatta a gyógytornász. Másnap jött akkor mutatta a felülélést, felállást stb. Persze első éjjel ez jó lett volna akkor azt hittem beledöglök a felkelésbe. Én megkérdeztem a hasleszorítót és elmondta, hogy ha nem volt hasi műtétem pár éven belül nem ajánlja nagyobb kárt okoz, mint amit ad. Nem használtam.

Innivalót vigyél vagy szivószállat, vagy olyan kulacsot amiből egyedül tudsz inni, mert a fejed nem emelgetheted.

Takaró, zokni. Én remegtem úgy fáztam.

Én is vettem betétet, de úgy véreztem az első 1-1,5 hétben pelenka kellett. Betéttel kezdtem, de nem bírt eleget. Nálam mondjuk volt komplikáció sokat véreztem amit mondtott is a doki, hogy úgy lesz. Szerintem készülj mindkettővel és meglátod.

Illetve vidd a szokásos dolgokat. Pl wc papír, víz, evőeszköz stb.

2025. szept. 25. 06:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Szívószálas kulacs,szoptatópárna,neked pelenka( oldalt téphető ami életmentő) én vittem wc-hez egy mini sámlit így nem éreztem mintha kibugyannának a szerveim( csak olyan érzés,de nyugi nem lesz baj). Egy köntös összekötő kötele amit rákötsz az ágyrácsra így felhúzhatod magad.
2025. szept. 25. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Ajánlom a császárvonal appot.
2025. szept. 25. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
3-as: nem szabad úgy felülni császár után. Ahogy a többiek írták, oldalra fordulni és úgy ülésbe felnyomni magad.
2025. szept. 25. 14:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Inkontinencia pelenkabugyi. Amikor már nem durva a vérzés elég cserélgetni benne a vastag betétet, ha átázik/oldalt lecsurog akkor is ott van a bugyi rész. Online pelenkára/felnőttpelenkára szakosodott oldalról rendelt, lehet darabra is rendelni, jóval olcsóbb mint bababoltban vagy DM és társaiban.
2025. szept. 25. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Akinek sikeres vbac volt mennyi ideig vajúdtatok? Illetve érdemes indítással próbálkozni?

Első babámat császárral szültem indítás után (fájásgyengeség) és másodikat szeretném megpróbálni természetesen. Érdekelne, hogy akinek sikeres vbac volt ott mennyit vajúdtatok? Illetve mi volt az első császár oka? Kicsit félek. Elsőnél indítás után sokáig vajúdtam de...

Pécsen melyek azok az orvosok, akiket császármetszés esetén érdemes megkeresni?

Sajnos programozott császárom lesz, de mivel eddig nem ìgy készültem, ezért nem Pécsre jártam. Így, hogy fix időpont lesz, már el merek indulni arra az 1 órás útra. Kérdésem azokhoz a nőkhöz szól, akik jártasak a pécsi szülészeti témában. Nem indokolatlan a császár,...

Budapesten császármetszés esetén, melyik kórházban érdemes szülni?

Egészségügyi problémák miatt csak a császármetszés jöhet szóba. Aki császárral szült Budapesten, melyik kórházat ajánlja vagy melyiket nem ajánlja? Ezen belül melyik orvost ajánlanátok? Előre is köszönöm a válaszokat.

16 honap alatt 2 császar? Szeretnèk feltenni egy kèrdèst? Tudom dokitol kèrdezzek. De tapasztalatokra is kiváncsi lennèk. Akinek nincs érdemes...

a kislányom most egy éves. Én pedig 25hetes terhes vagyok.(Azáliat szedtem.szoptatás alatt,magas lett tőle a.vèrnyomásom,doki abbahaggyata velem,elég lesz a pharmatex+szoptatás+kiszálásos együttlètek) hát nem lett eleg .. menstruáciom.nemis volt szülés óta.Doktor...

Császárt követően tényleg érdemes hasizomra erősíteni?

Ismerősöm mondta, hogy jobb, ha edzek hasizomra, ha még akarok szülni. Császárosok: ti is edzettetek? Ha igen, mit , hogyan, mennyi ideig? Én eléggé félek, hogy mi van, ha megerőltetem és épp emiatt kezd szétnyílni a méhsebem.

Érdemes laptopot és ebook olvasót vinni a kórházba, vagy az első napokban úgysem tudjuk majd, hol áll a fejünk?

Még sosem szültem, ezért a kérdés.:) Olyan kórházban szülök, ahol a férjemmel együtt leszünk egy szobában wifivel 3-4 napig, és a gyermekünk is velünk lesz, külön ágyban, de egy szobában velünk. A férjem családja külföldön él. Szerintetek érdemes lenne a kisebb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!