Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes kipróbálni a hüvelyi...

Érdemes kipróbálni a hüvelyi szülést? Van olyan, hogy nem fáj egyáltalán az egész?

Figyelt kérdés

Választott programcsászárom volt, és mivel nagyon jól felépültem és rendben ment minden, arra gondoltam, a következőt megpróbálnám vbac-cal megszülni hüvelyi úton (nem vagyok terhes). Az orvosom nyitott rá.

Kíváncsi vagyok, milyen volt nektek a hüvelyi szülés. Az EDA vagy más fájdalomcsillapítás ellenére valamit érez az ember szüléskor? Van olyan, hogy semmit se érzek közben?

2016. jún. 21. 15:25
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
74%

Mindkét szülésemnél kértem, és kaptam is EDA-t.

Az elsőnél: én teljesen azt hittem, hogy nálam nem is használt, mert fájt így is, pedig annyit kaptam, amennyit csak lehetett. A tolófájásoknál nem adnak, és nem is használ általában. Mivel a gyerek feje nem ékelődött be rendesen, eléggé elhúzódott a kitolás, és elég intenzív fájdalom volt.

A másodiknál: akkor kötötték be, amikor már elég erős fájásaim voltak, onnantól kezdve viszont tényleg jó volt. Nem szűnt meg teljesen a fájdalom, éreztem, hogy mikor van fájás, de teljesen kibírható volt. Kitolásnál, mint már említettem, nem lehet adni. Itt semmi gond nem volt, kb. az 5. nyomásra kint volt a feje, a hatodikra a többi része is :) Fájt, de nem kibírhatatlanul, és igen gyorsan meg is született, és ez tényleg egy igazi álom-szülés volt, amilyenről azt mesélik, hogy mekkora hatalmas élmény. Örülök, hogy részem lehetett benne, pedig az első szülésem nem volt pozitív élmény a számomra, és nagyon szerettem volna elérni, hogy a második császár lehessen, még úgy is, hogy nem indokolt. Örülök, hogy nem tudtam elérni, mert erről kár lett volna lemaradni.

2016. jún. 21. 15:52
 12/41 anonim ***** válasza:
50%
Hú, máris 50%-ra le lettem pontozva, csak mert leírtam a két szülésemet, hogy mennyire fájt, meg hogy mennyire használt vagy nem használt az érzéstelenítés? Ez kinek nem tetszett már megint, és miért? Vagy válasz most sem lesz?
2016. jún. 21. 15:59
 13/41 A kérdező kommentje:

11: akkor te meg fordítva akartad a sorrendet, mint én.:) Majd a dokimat megkérdezem, milyen lehetőségek vannak a kórházában. Mondott az egyik nővér olyat benn, hogy van olyan is, hogy szólnak, mikor nyomj és valami géppel figyelik a folyamatot. Nem nagyon jegyeztem meg.

Köszönöm, aki leírta az EDA-t. Fura, mert ezek szerint van, akinek hat, van akinek nem. Jó, hogy lehet kapni.:)

(Yodától meg csak angolul idézzünk, nála fontos a vicces szórend.)

2016. jún. 21. 16:02
 14/41 anonim ***** válasza:
44%

Én kaptam epit, és tényleg semmit nem éreztem onnantól kezdve. Elötte 7cm-ig minimális fájdalommal tágultam, akkor repesztettek burkot és akkor picit erösödött a fájdalom. Ekkor kértem és kaptam az epit. Olyannyira semmit se éreztem, hogy a férjemmel végig szórakoztuk az egészet, videóztunk tableten meg eszegettünk. A tolófájásoknál, mert nem adagolják az epit, de az se fájt, inkább csak tompa nyomást éreztem.

Igazi álom szülés volt, úgyhogy én elötte meg azóta se értem, hogy a szülés miért van borzasztó fájdalmakkal azonosítva, amikor nem törvényszerü, hogy ilyen kell legyen.

2016. jún. 21. 16:53
 15/41 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a negyedik szülésem volt szinte fájdalommentes, mivel tudatosan elutasítottam az oxitocint, mikor indítottak burok repesztéssel. Még a 3 perces sem fájt, csak éreztem, hogy most épp fájásom van. A hatalmas baba pedig 3 nyomásból meglett, a legutolsó pillanat viszont fájt, amikor kijött a válla.

Én nem kérnék fájdalomcsillapítást, mert szerintem nagyon fontos mindent érezni szülés közben.

2016. jún. 21. 17:39
 16/41 A kérdező kommentje:
15:miért gondolod ezt? Vagy amúgysem szoktál pl fogaszaton érzéstelenítőt kérni?
2016. jún. 21. 17:44
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Az eda-ról nem tudok nyilatkozni,mert nálunk kérésre sem adnak.Fájt,akkor úgy éreztem nem bírom ki,de utólag nem volt olyan vészes.
2016. jún. 21. 17:56
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha kérsz fàjdalomcsillapítàst, akkor a tolófàjàst vagyis magàt a tolóingert sem érzed. A doki mondja, hogy tolj, lehet a szervezeted még tàgulna. Vagy épp akkor mondja, hogy tolj, amikor épp nem a tolnod kéne, hanem pihenni. Nagyobb lehet a gàtseb, ha nem tàgultàl ki eléggé. Szóval valahol jó a fàjdalom, mert tudod, hogy a szervezeted épp hol tart.

Nyilvàn mindenkinek mâs a fàjdalomküszöbe, kérdezd meg ha nagyon félsz a fàjdalomtól, hol engedik. kórhâza vàlogatja, hogy adnak-e.

Minden típusú szülésnél megvan a csodàlatos érzés, amikor meglàtod először a babàdat, ezt a csàszàrnàl ugyanúgy megéled, mint a sima szülésnél, csak ezért nem érdemes 5 gyereknél 5 féleképp szülni.

2016. jún. 21. 18:06
 19/41 A kérdező kommentje:
18:ez nem egy állami kórház, ahol a dokim van, szerintem van mindenük. Csak nem akartam őt ezzel letámadni egyből. Egy ismerősöm vbacval szült nemrég, onnan jött az ötlet, hogy ha az is lehet fájdalommentes, miért ne azt választanám. (Még vele nem tudtam beszélni, nemrég szült.)
2016. jún. 21. 18:15
 20/41 anonim ***** válasza:
42%
Szülj megint császárral!!! Aki egy ilyen dolgot kihagy, a maga és a gyereke életéből-mert a szülés/születés nagyon fontos élettanilag-az nem is érdemli meg azt a csodát, amit a fájdalomcsillapítás nélküli, békés szülés jelent. Ha szorulásod van, azt is kivágatod magadból??
2016. jún. 21. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!