Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit lehet csinálnom akkor, ha...

Mit lehet csinálnom akkor, ha magas a testosteron szintem? Voltatok vagy vagytok esetleg hasonló helyzetben, mint én?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Abba a helyzetbe vagyok, hogy amióta abbahagytam a gyógyszer szedését, még nem jött meg a menzeszem. Voltam dokinál, ő elküldött hormonvizsgálatos vérvételre, és kiderült, hogy magas a testosteron szintem. A megengedett maximum érték 2,9; az enyém pedig 3,32.

A doki amúgy érdekes (nem magán), mert meg volt beszélve, hogy csinál egy hüvelyi ultrahangot is, és most meg azt mondta menjek el, egy másik orvos majd megcsinálja.

Azt mondta, kezdjem el szedni a Diana 35-öt, és szedjem 1 évig. De nem értem, amikor azt abbahagynám 1 év után, akkor magától megjönne a menzeszem?

Gondolkozom, hogy elmegyek egy magán orvoshoz, mennyire igaz az, hogy a pénz beszél...

Köszönöm a válaszokat!


2009. máj. 13. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

A barátnőmnek is ez a baja. Igaz, neki más betegség váltotta ki. Vele az orvosa abbahagyatta a fog.gátlót, illetven nem engedte h tovább szedje, mert a menszeznek anélkül kell megjönnie. Ha újra szeded a gyógyszert ( a dianét könyörgöm neeeeeeeeee) az meghozza a menszezedet, de a problémád meg fog maradni. Pont ezért kell elhagyni a fog. gátlót. A barátnőmnek sem jött meg a vérzése, csak ilyen pecsételő formában, ezért a doki kiírta neki a gyógyszert/ nem fog gátlót, hanem kimondottan a magas tetsztoszteron szintre. Elég hosszadalmas folyamat, mert egyénileg kell a szintet belőni, szóval sokat szenved tőle. Ha akarod megadom az emailjét, ő már sajnos eléggé profi a témában.

2009. máj. 13. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Fogigátlót semmiképp ne szedj! Nem fog elmúlni a problémád, sőt rosszabb lesz!

Nálam 2,9 volt épp a tesztoszteron, akkor már 10 hónapja nem mensiztem (fogi abbahagyása után). Erre az érrtékre nem mondott semmit a doki, ugyanis ezt az értéket az váltja ki, hogy nincs peteérés. Aminek pedig oka van. Azt kell megtalálni.

Innentől pedig mindenképp másik orvost kéne keresned.

Nekem teljes hormonlabort néztek, és kiderült, hogy minden női hormon ok, egyedül a TSH-m magasabb egy picivel, tehát alulműködik a pajzsmirigyem.

Közben valahogy sikerült a baba, úgy hogy mensim sem volt..., de elvetéltem épp a pajzsmirigy miatt, 9 hetesen. Viszont azóta újabb hormonlabort néztek, és a baba hatására lement a tesztoszteronom 0.9-re!! :)

Tehát minőségi peteérés kell hozzá, és meglátsd, lemegy az érték! Mert azért a tied nem olyan magas, ezen ne aggódj!

Lehet, hogy a pajzsmirigyeddel nincs semmi gond, először derüljön ki ez, meg nézzenek inzulint is, nem-e PCOS, de ha minden ok, akkor jöhetne egy orvos, aki esetleg stimulációval (Clostilbegyt gyógyszer) felébreszti a petefészkeidet! Mert lehet, hogy csak ennyi a baj!

Fel a fejjel, csak előre! :)

2009. máj. 13. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Voltam tegnap hüvelyi ultrahangon és kiderült, hogy mind a két petefészkem pco-s. Másik doki csinálta az ultrahangot, mint aki a diana 35-öt felírta és ő is azt mondta, hogy szedjem csak nyugodtan ezt, mert ez lecsökkenti a tesztoszteron szintemet és felszívódnak a cisztáim is. Persze nem véglegesen, de későbbiekben babát szeretnék, akkor ráérünk majd ezen gondolkozni, mert hogy nehezebben tudok majd teherbe esni.

Azóta én nagyon rosszul érzem magam.

Köszi a válaszokat!

2009. máj. 14. 11:19
 4/5 anonim ***** válasza:
NEm értem a dokidat. A fog. gátlót nem szabadna szedned, mert ennek a problémának a megoldása elég hosszú folyamat és nem akkor kéne hozzáfogni megoldani, mikor már gyereket szeretnétek, hanem jóval előtte.. nem normális, hogy magas a tesztoszteronod.
2009. máj. 15. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Én is arra kérlek, hogy ha már most ekkora stressz ez neked, mert egyenesbe akarsz lenni, amint babát szeretnétek..., akkor ne szedd a Diane-t, kérlek! A PCOS kezelhető! Gyógyítható! DE: vannak, akiknél 1-2 év alatt! Mindezt úgy, hogy az ember babára vágyik közben, de peteérés sincs, stimulálni nem érdemes, az idő is halad, a vágy meg erősödik, - nagyon-nagyon rossz!!

Metformin származékot szoktak adni a PCOS-re, ami fél-1 év alatt leviszi a plussz kilókat, és beállítja a peteérést! Csak minél hamarabb kezdd el a kezelést, hogy minél hamarabb meggyógyulj! Keress másik orvost! Bp-en laksz? Ott sok doki van, aki meg akarja gyógyítani a PCOS-t, nem pedig csak tünetmentessé tenni! Gondold át, mert nagy a tét, amint babát akarsz!

2009. máj. 15. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
Unatkozol? Gyere játszani!

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
