Lombikosok nagyon alacsony progi szinttel! Ti mikor szoktátok elkezdeni a progeszteron pótlást? A beültetés előtt vagy után?

válasza:Amikor az orvos mondja.
De amúgy ez a progeszteron szint dolog is olyan, hogy soktényezős, de leginkább a petesejt minőségétől függ. Nekem spontán ciklusban sose volt 30 felett a progeszteron szintem, mindig 20-29 között mozgott. Beültetés utáni napon 2x400 mg cyclogest mellett pedig 700 nmol/l volt. Nem is sikerült a beültetés.
Utána spontán terhesség, 12.dpo-n 94 nmol/l progeszteron. Tökéletes. Úgy, hogy előtte soha nem mértek 30 nmol/l feletti értéket 7-8.dpo-n spontán ciklusban.
A petesejt minőségétől függ ez is. Vacak tüszőérésből vacak lesz a sárgatest is és hiába tolják kívülről a progit vacak petesejtből nem lesz baba, ha pedig egyszer lesz egy jó petesejt akkor ahhoz jó lesz a sárga test is.
Nekem 7.dpo-n még 8-nál nagyobb soha nem volt az értékem. Az endometrium is normál ciklusban nem vastagabb 5,5mm-nél soha.
Pont nem erre a válaszra voltam kíváncsi, hogy ”amikor az orvos mondja”. Hosszú, de van okom amiért nem a dokira hallgatok ebben.

válasza:Akkor neked nincs spontán peteérésed. Ezzel kellene valamit kezdeni lombikon kívül is, mert ami ezt okozza az a lombik sikerét is akadályozni fogja.
Nekem beültetés előtt kellett elkezdeni, hogy pontosan mikor ne kérdezd. Talán már a leszívás napján. De ha sok tüsződ van magától is giga magas lesz a progi szinted.
És nem ezen fog múlni.

válasza:A beültetés előtt nem kezdheted el!
Én akkor kezdtem mikor a doki mondta - aki 3*2 utrogestant írt fel. Én annyit csináltam, hogy szereztem prolutex injekciót és napi egyet abból is adtam be. Nem tudom mi lett volna ha nem csinálom, de megmaradt a baba és már elmúlt 5 éves.
Nem Magyarországon élünk. Itt a doki nekem anno a 6,2mm endometriumra is azt mondta, hogy teljesen rendben van lombikhoz, mehetünk beültetésre.
Unokatestvérem 3x vetélt el alacsony progi miatt. A doki azt mondta, hogy teljesen rendben van, nem csináltal vele semmit. Magyarországról kapott progesztreront, elkezdte szedni saját felelősségre, és a negyedik terhessége így maradt meg.
Nekem azt mondta a doki, hogy a 2-3 napig tartó mensi teljesen normális, nem kell vele semmit kezdeni.
Az első ET előtt azt mondta a doki, hogy ha sikerül és pozitív a teszt, rögtön abbahagyjatom a progi pótlást.
Idén lombik előtt lett nézve progi szint, 7.dpo-n lett 8 az érték. Azt mondta a doki, hogy ez teljesen rendben van, nem alacsony.
Itt a tapasztalataim alapján nagyon nem foglalkoznak az orvosok semmivel. Nem akarok ebben rájuk hallgatni. Ezért is tettem fel a kérdést.

válasza:#7 Nem mindegy mi az a 8. Krumpli? Hogy a matek tanárokat idézzem.
Ha 8 nmol/l akkor nincs spontán ovulációd ebben teljesen biztos lehetsz.
Ha más mértékegység akkor váltsd át, mert lehet tényleg jó is, de fontos a mértékegység.
Ha nem bízol az orvosodban akkor tessék intézetet váltani. Külföldön se egy vagy két intézet létezik és külföldről is lehet külföldre lombikozni járni, Magyarországról is járnak Csehországba, a briteknek Lengyelországot szokták preferálni.
Itt gyakorin senki sem orvos és senki sem lát beléd.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nekem kicsit modified termèszetés ciklusban volt a beültetésem (csak Ovitrelle tüszőrepesztőt kaptam). A klinika szerint elég a 10. hétig pótolni a progeszteront (1 db Prolutex injekciót kapok/nap), mert a szervezetem már így termel valamennyit. Kicsit tartok attól,...
Elvileg ugyanabban az időben kellene használni.
Fagyasztott babocakat 2 db-ot kaptam vissza 5 napossak voltak. Ki mit erez vagy erzett a 13 napon? Ki mit csinalt hogyan pihent , hogy megmaradjanak? Koszonom a valaszokat :)
Et után vagyok 9 nappal és néha néha hasszurkam, menzesz szerű görcseim( mintha meglenne) derékfájás, enyhe mellfeszülésem van. Vérvételre majd csak 29.-én kell mennem. Egyébként 2 5 napos embriót kaptam vissza szept. 14.-én, ICSI volt :) Előre is köszönöm a segítséget!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!