Lombikosok nagyon alacsony progi szinttel! Ti mikor szoktátok elkezdeni a progeszteron pótlást? A beültetés előtt vagy után?

Figyelt kérdés

2025. okt. 4. 18:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Amikor az orvos mondta.
2025. okt. 4. 20:15
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Amikor az orvos mondja.

De amúgy ez a progeszteron szint dolog is olyan, hogy soktényezős, de leginkább a petesejt minőségétől függ. Nekem spontán ciklusban sose volt 30 felett a progeszteron szintem, mindig 20-29 között mozgott. Beültetés utáni napon 2x400 mg cyclogest mellett pedig 700 nmol/l volt. Nem is sikerült a beültetés.

Utána spontán terhesség, 12.dpo-n 94 nmol/l progeszteron. Tökéletes. Úgy, hogy előtte soha nem mértek 30 nmol/l feletti értéket 7-8.dpo-n spontán ciklusban.

A petesejt minőségétől függ ez is. Vacak tüszőérésből vacak lesz a sárgatest is és hiába tolják kívülről a progit vacak petesejtből nem lesz baba, ha pedig egyszer lesz egy jó petesejt akkor ahhoz jó lesz a sárga test is.

2025. okt. 4. 20:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Nekem 7.dpo-n még 8-nál nagyobb soha nem volt az értékem. Az endometrium is normál ciklusban nem vastagabb 5,5mm-nél soha.

Pont nem erre a válaszra voltam kíváncsi, hogy ”amikor az orvos mondja”. Hosszú, de van okom amiért nem a dokira hallgatok ebben.

2025. okt. 4. 20:50
 4/14 anonim ***** válasza:

Akkor neked nincs spontán peteérésed. Ezzel kellene valamit kezdeni lombikon kívül is, mert ami ezt okozza az a lombik sikerét is akadályozni fogja.

Nekem beültetés előtt kellett elkezdeni, hogy pontosan mikor ne kérdezd. Talán már a leszívás napján. De ha sok tüsződ van magától is giga magas lesz a progi szinted.

És nem ezen fog múlni.

2025. okt. 4. 21:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Van spontán peteérésem. Szimplán korai petefészek kimerülésem van, 28 évesen lassan nem sokára elkezdődik a változó kor…
2025. okt. 5. 06:06
 6/14 anonim ***** válasza:

A beültetés előtt nem kezdheted el!

Én akkor kezdtem mikor a doki mondta - aki 3*2 utrogestant írt fel. Én annyit csináltam, hogy szereztem prolutex injekciót és napi egyet abból is adtam be. Nem tudom mi lett volna ha nem csinálom, de megmaradt a baba és már elmúlt 5 éves.

2025. okt. 5. 06:15
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem Magyarországon élünk. Itt a doki nekem anno a 6,2mm endometriumra is azt mondta, hogy teljesen rendben van lombikhoz, mehetünk beültetésre.

Unokatestvérem 3x vetélt el alacsony progi miatt. A doki azt mondta, hogy teljesen rendben van, nem csináltal vele semmit. Magyarországról kapott progesztreront, elkezdte szedni saját felelősségre, és a negyedik terhessége így maradt meg.

Nekem azt mondta a doki, hogy a 2-3 napig tartó mensi teljesen normális, nem kell vele semmit kezdeni.

Az első ET előtt azt mondta a doki, hogy ha sikerül és pozitív a teszt, rögtön abbahagyjatom a progi pótlást.

Idén lombik előtt lett nézve progi szint, 7.dpo-n lett 8 az érték. Azt mondta a doki, hogy ez teljesen rendben van, nem alacsony.

Itt a tapasztalataim alapján nagyon nem foglalkoznak az orvosok semmivel. Nem akarok ebben rájuk hallgatni. Ezért is tettem fel a kérdést.

2025. okt. 5. 06:29
 8/14 anonim ***** válasza:

#7 Nem mindegy mi az a 8. Krumpli? Hogy a matek tanárokat idézzem.

Ha 8 nmol/l akkor nincs spontán ovulációd ebben teljesen biztos lehetsz.

Ha más mértékegység akkor váltsd át, mert lehet tényleg jó is, de fontos a mértékegység.

Ha nem bízol az orvosodban akkor tessék intézetet váltani. Külföldön se egy vagy két intézet létezik és külföldről is lehet külföldre lombikozni járni, Magyarországról is járnak Csehországba, a briteknek Lengyelországot szokták preferálni.

Itt gyakorin senki sem orvos és senki sem lát beléd.

2025. okt. 5. 07:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem pontosan de talán a leszívás után kezdtük a napi kettő cyclogest kúpot. Mert beültetésre mikor mentem aznap reggel is rakni kellett és ment a napi 1 prolutex injekció is. És ezeket a 12. Hétig kellett használni, nem lehetett előbb abbahagyni.
2025. okt. 5. 07:51
 10/14 A kérdező kommentje:
#8: 8 nmol/l. Van spontán peteérésem, ebben 100% biztos vagyok. Intézetet nem lehet váltani, minden városnak van saját nőgyógyásza, hozzá járok. Ezen felül az egész országban van összesen 3db meddőségi klinika. Külföldre sajnos nincs kapacitásunk járni időben.
2025. okt. 5. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lombikosok, ti hanyadik hétig adtatok progeszteron pótlást?

Nekem kicsit modified termèszetés ciklusban volt a beültetésem (csak Ovitrelle tüszőrepesztőt kaptam). A klinika szerint elég a 10. hétig pótolni a progeszteront (1 db Prolutex injekciót kapok/nap), mert a szervezetem már így termel valamennyit. Kicsit tartok attól,...

Lombikosok ma vagyok et. +13 napon. Vervetelen a Hcg 219 a progeszteron 100 -on feluli ertek volt! Ez mennyire jo eredmeny?

Fagyasztott babocakat 2 db-ot kaptam vissza 5 napossak voltak. Ki mit erez vagy erzett a 13 napon? Ki mit csinalt hogyan pihent , hogy megmaradjanak? Koszonom a valaszokat :)

Lombikosok! Et után mit éreztetek? Illetve pozitív teszt/ vérvétel után mit, mennyi és meddig kaptátok a progeszteron pótlást?

Et után vagyok 9 nappal és néha néha hasszurkam, menzesz szerű görcseim( mintha meglenne) derékfájás, enyhe mellfeszülésem van. Vérvételre majd csak 29.-én kell mennem. Egyébként 2 5 napos embriót kaptam vissza szept. 14.-én, ICSI volt :) Előre is köszönöm a segítséget!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!