Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy érzem, megbolondulok!...

Úgy érzem, megbolondulok! Terhesség alatti étkezés para (liszterózis, toxémia)?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok most, nem ez az első terhességem.

Az első kettőnél tudtam, hogy camambert és lágy sajtok, nyers hús, szalámi ne menjen le, de ezeken kívül nem emlékszem rá hogy bármikor is elgondolkodtam volna, hogy ezt vagy azt ehetem-e. Nem paraztam rá.

Hát, most egy hétig minden másnap ettem juhtúrót, illetve egyszer resztelt májat rizzsel.

Kb.a 4.alkalom juhtúró evés után döbbentem rá, hogy kb 1/3-ad rész pasztőrözetlen juhtejből van.(bolti, csomagolt bryndza a Lidliből).

Ez egy hete volt. Azóta kb mindent amit eszek előtte googlezok, hogy mehet-e. Be vagyok tojva de nagyon durván. Az elmúlt 6 hétben volt többször hányás, hasmenés is. Bár az epémet kivették idén tavasszal, és ha terhesség óta lement pl 2 szelet zsíroskenyér akkor is megy a hasam.. De ez csak terhesseg óta, előtte nem ártott meg a zsír hiába nem volt már epém..Szóval attól is lehetett hasmenésm de persze én ezekhez a baktériumokhoz társítom..

Esküszöm úgy érzem, hogy be fogok csavarodni!!

Alig merek enni valamit már.

Tudom, hogy ez most eleggé betegesnek tűnik, valószínüleg az is..

De mi a francot csináljak ellene?



2019. dec. 21. 19:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%

Hogy a máj tévhit lenne... Persze, ezért mondják itt Angliában már az első terhes gondozason is hogy kerüljük és azért írja az egészségügyi szolgálat honlapja is..

[link]

Nekem ugyan mindegy ki mit eszik, csak benne volt a máj a kérdésben, de döntse el mindenki magának...

2019. dec. 21. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
A máj kifejezetten jó folsav forrás, ahány orvost kérdeztem mindenki ajánlotta a fogyasztást, mert attól még, hogy kiválasztó szerv, nagyon is egészséges! De nyugodtan olvassatok utána és konzultáljon mindenki az orvosával. Az angliai terhesgondozást meg inkább hagyjuk is..
2019. dec. 22. 03:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Na, az angolokat hagyjuk, a saját gasztronómiai szokásaik miatt csapnak ekkora hiszti, főleg a lisztéria körül, miközben rosszabbak a mutatóik ezen a téren, mint itthon (meg a többi országban), ahol fele ennyit nem hisztiznek rajta. Ja, és hogy miért vannak náluk konkrét járványok? A sz.rul tárolt készétel miatt. A legutóbbi pont NHS kórházban volt, néhányan bele is haltak idén. Nem a camambert vagy a szalámi miatt...


A májat is lehet simán enni, csak limitálva van a mennyisége (az A vitamin tartalma miatt), tehát minden nap benyakalni kilószám nem érdemes, de nem kell sikítófrászt kapni pár falat rántott májtól. Inkább annál veszélyes, aki amúgy is abuzálja a komplex vitaminokat, főleg ha a megadózisúakat eszi, és nem a kifejezetten erre a célra szánt kismama vitamint.


Kérdező, ha ennyire félsz, akkor süss és főzz meg mindent, de évente közel 100 ezer gyerek születik ma lisztéria, toxoplazma és minden nélkül. Normális konyhai higiénia mellett ezeknek a betegségeknek a valószínűsége szerencsére irtózatosan alacsony.

2019. dec. 22. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!