Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pasztőrözött tejből készült...

Pasztőrözött tejből készült Camambert sajtot szabad enni várandósan?

Figyelt kérdés
Nagyon kívánom,de annyira megosztó, amiket olvastam róla,hogy akkor szabad vagy sem?
2021. jún. 18. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Nekem külön felhívta az orvos a figyelmem arra, hogy semmilyen penészes vagy lágy sajtot ne egyek. Én is szeretem a camambert, de hát ez van.
2021. jún. 18. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
17%
Csinálj,rendes sajtot termelői tejből . Vagy azt is lehet hasonlóan ízesíteni minta azt a penészes valamit.
2021. jún. 18. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Rántva szerintem lehet, mert hőkezeled, de csak úgy kenyérrel nem kockáztatnék.
2021. jún. 18. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
62%

Nekem azt mondta a védőnő, hogy lehet, de csak frissen bontva, utána, ha visazacsomagolom, már nem. Ugyanez a kolbász, szalámi.

Hőkezelve persze mehet, én is ettem rántott camembert és a rántottámba is sütöttem kolbászt.

2021. jún. 18. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én simán, pedig még termelői kecskesajtot is ettem, és az is mindenhol tiltólistás én meg kétpofára... Sajnos a sajt volt az egyetlen állati fehérje forrás, amit megbírtam enni.

Én a bolti miatt nem aggódnék. Pasztörözött tejből készülnek. A termelői az megbízhatatlanabb, kezelés szempontjából.


Tejtermékeknél a liszéria miatt nem ajánlják, de a jól kezelt tejtermékek esetén nincs gond.


A mosatlan zöldség és gyümölcsnél a toxoplazmózis okoz gondot.

2021. jún. 18. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is azt olvastam több helyen is,hogy a bolti pasztőrözött nem okozhat gondot.

Két orvost is megkèrdeztem egyébként és természetesen ellentmondásos volt a válaszuk.

2021. jún. 18. 22:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak azokat a lágy sajtot nem szabad, ami pasztőrözetlen tejből készül. Hőkezelve azokat is lehet. Arra figyelj oda hogy romlandó, szóval felbontás után ne tartson túl sokáig, míg elfogy. Szerintem azért tudják sokan rosszul, mert hagyományosan a lágy sajtok nem pasztőrözött tejből vannak.
2021. jún. 19. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!