18 év alatt a terhesség megszakítható törvényesen 0 18. hétig? Miért?
Ezt nem tudtam, hogy nekik még plusz 6 hetük van gondolkodni. A törvényalkotótól kéne megkérdezni, hogy miért. Talán azért, mert ők nehezebben tudják eldönteni, később derül ki, mert titkolják. Ki tudja?
Azzal, hogy általában 12 hetes korig lehet elvetetni, a magzatot védik, onnantól kezdve már emberi jogai vannak. Úgy látszik, hogy egy tininél jobban meggondolják, mikortól ember a magzata? Szerintem mindenképp azért lehet, mert ők még kevésbé döntésképesek. Inkább vetesse el a 18. héten, minthogy utána csináljon vele valami hülyeséget.
Lehet, hogy tényleg az az oka, hogy a tinik, még ha időben is veszik észre a terhességet, titkolják, nem mennek orvoshoz stb. Pl. egy lánynak rendszertelen a mensije, már túl van a 12. heten, mire valakihez fordul, vagy észreveszik. Jönnek a kötelező vizsgálatok, védőnő, stb. stb, addigra már megint eltelt egy kis idő...
Láttunk már nem egy olyan esetet, hogy a mentősök hasfájáshoz indultak a tinilánykához, szülés lett belőle, anyuka, család még csak semmit sem sejtett.
h miért nem tudom de én msot vagyok 13 hetes.. novemberben töltöm a 18. életévemet, és azt tudom hogy azt mondtál hogy a 13. hét töl megkell hogy szüljem a babát... szoval annyira nem lehet leányálom az a + 6 hét.
hjah nem vetetem el csak engem is érdekelt és megkérdeztem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!