Húgyúti fertőzésem van, ügyeleten kaptam Furocefet és Monuralt! Ezeket lehet szedni terhesen?

válasza:

válasza:Nem, nem az van bele írva, hogy nem szedheted.
"Terhesség, szoptatás és termékenység
Tájékoztassa kezelőorvosát a Furocef bevétele előtt:
ha terhes, úgy gondolja, hogy terhes lehet, vagy teherbe szeretne esni,ha szoptat.
Kezelőorvosa mérlegelni fogja a Furocef-kezelés előnyét Önre, illetve a kezelés kockázatát kisbabájára nézve."
A doki nem hülye. Neki nem hiszel, ellenben A GYIK laikusainak igen....

válasza:Nézd, a gyógyszerek betegtájékoztatójában szinte minden esetben ez áll, mert az emberek képesek volnának mindent beszedni ész nélkül.
Az orvos tudja, hogy mit csinál. Sokszor a gyógyszer mellékhatásának kockázata simán alulmarad a betegség hatásaiénak. Esetedben a húgyúti fertőzés simán átcsaphat felszálló fertőzésbe, gyulladásba, ami fejlődési rendellenességekhez vagy vetéléshez is vezethet.
Mondtad, hogy terhes vagy. Rá is kérdeztél, szedhető-e. Ő azt mondta: igen. Ő orvos. Te nem. Bízz már meg a szaktudásában.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Akinek volt már húgyúti fertőzése, milyen érzés volt? Vagy akár gomba, vagy más? Történt emiatt koraszules?
Természetesen megyek majd orvoshoz, de addig is kezdeni szeretnék magammal valamit.Kinek mi vált be?Nem annyira súlyos a helyzet, nagyon pici fehéres-sárgás folyás, illetve néha diszkomfort érzet odalent.Amit egyelőre csinálok,hogy a tisztasági betétre pár csepp...
Késik a menzeszem már 5 napja,fehér folyásom van nem viszket csak kellemetlen a szaga. A dokinal majd csak 3 het múlva kaptam időpontot.
7 hetes terhesen lettem covidos, ami már a 2.igazolt megbetegedésem volt, az első "hullámban" az elsők között betegettem meg, rá 1 évre terhesen pedig újra. Szerencsére nem lett rossz vége egyiknek sem, de 3-4 hétig rettenetesen beteg voltam. Most 21 hetes vagyok már a...
Sajnos hallani ilyet. Pedig a nyákdugó elvileg véd a fertőzések ellen, hogy ne juthasson el a magzatvízig, magzatig.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!