Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet a tarkóredőt rosszul mérni?

Lehet a tarkóredőt rosszul mérni?

Figyelt kérdés
A múlt héten voltam az orvosomnál, 10. Héten, akkor mért 2.4es tarkóredőt. Rögtön küldött niftyre, le is vették a vért, most várjuk az eredményt. A jövő héten megyek a 12.hetes genetikai ultrahangra,az egyik legjobb genetikushoz van időpontom. De addig úgy érzem vánszorog az idő és nagyon félek. Járt már úgy más, hogy rosszul mérték a tarkóredőt, főleg a 10. Héten!, vagy szokott még ezután csökkenni az értéke? Köszönöm a válaszod!

2023. máj. 30. 08:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rosszul mérni, de inkább fordítva szoktak elmérni. Nagyot kicsinek.
2023. máj. 30. 08:04
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Ha kétséges meg szokták mérni vagy 3-szor.

Viszont a 2,4 nem is problémás, úgyh nyugi☺️

2023. máj. 30. 08:07
 3/12 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem, miért rossz a 2,4-es érték. 3 alatt tökéletesen jónak mondják. Én kicsit sem izgulnék 2,4-es érték miatt.
2023. máj. 30. 08:15
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

"A 12. heti ultrahangon történik az úgynevezett tarkóredő mérés is, ami a Down-kór szűrésében az egyik legfontosabb vizsgálat. A tarkóredő vastagsága 3 mm-is normálisnak számít, amennyiben azt a betöltött 12. héten mérik. Mivel azonban a tarkóredő vastagsága a magzattal együtt növekszik, ezért ha az ultrahang a 11. héten történik, akkor már kisebb, 2,5 mm körüli értéknél is további vizsgálatot rendelhet el az orvos, ha pedig a 13. héten, akkor a 3 mm is még a normális kategóriába eshet."

Azért nem jó az érték mert nem a 12. héten mérték

2023. máj. 30. 08:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes utána járni, de azt fontos hangsúlyozni, hogy a 3mm-es tarkóredőjű gyerekek többségének sincs baja. Sajnos van az ismeretségi körben kromoszóma hibával született gyermek, nekik 4-5 felett volt :-(
2023. máj. 30. 08:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én az istenhegyibe járok, Budapesten. Nekem is megnézték a kontroll 10 hetes uh-on a nyakát. Ott annyit mondott a szonográfus, hogy ugyan az ebben az időben mért érték nem feltétlen mérvadó, de az nem jó ha már ilyenkor is vastag/magas érték van.

Azzal biztos nem csináltál bajt, hogy elvégeztettétek a Niftyt, mert így már lesz egy eredmény (remélhetőleg megnyugtató) a kezedben. Ha pedig nagyon jó dokihoz mész a 12 hetesen akkor ez csak további megnyugváshoz vezethet. Illetve ha van eltérés a teszten vagy látnak valamit akkor meg még nagyon időben vagytok. Szerintem jól csináltátok.

Nálunk most jó lett az eredmény, de a kisfiamnál, a 12 hét végén anno (4,5 éves) 2,5mm mértek..ennek már nem örült az orvos. Mi is mentünk egyből prenára, pedig minden más rendben volt. Egyébként negativ lett, ahogy a későbbi uh-k is, és egeszséges, tündércuki gyerek. Szóval még ne add fel, bármi lehet. Drukkolok!

2023. máj. 30. 08:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én úgy tudom, hogy a babàval együtt nő az érték, de anno nekünk 3x nézték meg a 12 hét 4. napja és a 13.hét 5 napja között (először a Sote-n majd 2x a Czeizelben) és mindháromszor közel azonos értéket mértek 2,4-2,6 mm között. Szóval nekem a kisfiamnál nem igazán valtozott. Ha neked sem fog, akkor ez a 2,4 mm még igazából valóban normális tartomány. De ilyen értékkel én is megcsináltattam volna a Niftyt. Biztos, ami biztos

(Utolsó voltam)

2023. máj. 30. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, köszönöm kedves 4-es, értem most már. A Kérdezőnek 10.héten nézték és nem a 12-en.
2023. máj. 30. 09:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Vissza kellett volna hívnia a 12. Hétre és megmérni megint.
2023. máj. 30. 14:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Lehet rosszul mérni. Ismerősömnek jó értéket mértek, és down szindrómás babája lett. Nekem 5 felett mértek 2x is, 2 különböző helyen a 12. héten, de egészséges lett a gyerekem.
2023. máj. 30. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Magasabb tarkóredő?!

Olyan anyukákat kérdeznék, akiknek a Kyncses kombinált teszt vagy máshol készített teszt ultrahang részén kicsit magasabb lett a tarkóredő értéke a babájuknak 2.77mm azonban a vérvizsgalatuk tökéletes és ezen kívül minden jó volt merre mentek tovább? A vizsgálat...

Tarkóredő èrtèk?

Sziasztok. Màr legutolsó gondolatkènt szeretnèm itt megkèrdezni ezt a dolgot. 12 hetes a kistesó a hasamban, ma voltam ezen a 12 hetes ultrahang vizsgàlaton, hàla istennek mindene megvan, orra is szèp, szíve is szèp èlènk. Gerince is rendben. A tarkóredőre...

Kereken 12 hetesen 2,2 a tarkóredő? Mennyire rossz vagy jó ez az érték?

Orrcsont látható, a doki mindent rendben talált. Egy facebook csoportba viszont kicsit megijesztettek, mert mindenkinek 1,7 meg 1,3 mm volt 12 meg 13 hetesen. Csináltattam Nifty tesztet is de még nincs eredmény. Nagyon aggódom.

2.6mm tarkóredő 13+1 naposan van okom aggódni?

Az orvos azt mondta 3 mm-ig jó, de azért az átlagnál picivel vastagabb. Kombinált teszt eredménye alacsony kockázatú lett. Fiatalok vagyunk, nem tudunk a családban rendelenességekről.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!