Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Száraz, félig főtt tésztánál...

Száraz, félig főtt tésztánál mekkora a szalmonella veszély? 14 hetes kismama

Figyelt kérdés

Éttermi teljes kiörlésű pennét ettem, ami nagyon kemény volt. Gondoltam teljes kiörlésű és al dente, de ez már túl kemény volt, a fogamra tapadt és olyan volt az íze, mint dédim nyers, száraz tésztáinak, amiket loptam gyerekként.


Már tök mindegy, mert egy fél adag után jutott el az agyamig, hogy ez lehet nem csupán a teljes kiőrlésűség miatt rohadt kemény.


Ha egy tésztát szárítanak akkor elhalhatnak benne a szalmonella fertőzést okozó baktériumok?



2023. szept. 11. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nulla százalék
2023. szept. 11. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A száraztészta nyersen sem veszélyes. Ha meg már egyszer forrásban lévö vízbe került, akkor garantáltan nem.
2023. szept. 11. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Onnantól kezdve, hogy a tészta hőkezelve lett, semmi esély a szalmonella fertőzésre.

Nyers tojással kell vigyázni. Ez nem volt nyers, hiszen megfőzték.

Az csak egy dolog, hogy nem a te szájízed szerint készült..

2023. szept. 11. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem friss tészta volt, azzal lehetne max gond. A szádban, nyállal elkeveredve persze, hogy olyan volt, mint a házi, de attól még az egyszer már megszáradt. Ha szárazon elrágnád a tésztát, attól sem lenne bajod.
2023. szept. 11. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!