Folyik a magzatvizem idő előtt? SEGÍTSETEK KÉRLEK!
Sziasztok. 21 hetes kismama vagyok. A terhességem során másodjára fordul elő, hogy valószínűleg szivárog a magzatvizem. Azért írtam, hogy valószínűleg, mert az orvosok nem erősítették meg, hogy az volna. A legutóbb kórházba kerültem, mert elöntött egy átlátszó, víztiszta szagtalan anyag. Az orvosok többnyire folyásra vagy vizeletre gyanakodtak. Mivel 5 orvos 5 féle diagnózist állított fel, így nem tudom, kinek higgyek. Megállapították továbbá azt is, hogy rövidült a méhnyakam, de arra már képtelenek voltak, hogy pontosan megmondják, mennyire. Az egyik 1,5 cm-rt, a másik 2 cm-rt, a 3. 2,5 cm-rt mondott. A negyedik orvos szerint nincs semmi bajom. A lényeg: KÉRLEK TITEKET KISMAMÁK, hogy írjatok már, ha voltak a terhesség alatt hasonló problémáitok. Illetve, hogy honnan tudhatom, hogy magzatvíz szivárog/folyik vagy folyás???? Amit még elfelejtettem írni, hogy mindegyik ultrahangos azt mondta, hogy a magzatvíz mennyisége átlagos.Illetve, hogy előfordulhat burokrepedés fent, ami miatt szivároghat a magzatvíz, de ez nem jelent komoly veszélyt a babára! Akinek van tapasztalata, könyörgöm írjon valamit, mert NAGYON FÉLEK és aggódóm!
HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!!!!!
Hasonló cipőben jártam, mint Te. Kétszer is orvoshoz szaladtam-e miatt. Az orvos is megerősítette, hogy nagyon nehéz megkülönböztetni a bő folyástól a magzatvizet. Ilyenkor megnézik a méhnyakat hüvelyi uh-val, ill. a magzatvíz mennyiségét. Nekem is beszélt arról, hogy a fölső szakaszon fordulhat elő szivárgás. Szerinte ez nem gond, szinte kimossa a kórokozókat.
Azt mondta még el, hogy figyeljem meg, mikor tapasztalom ezt a folyást. Ha felkeléskor, az csak összegyűlik a hüvelyben és egyszerre távozik. Akkor valószínűbb a magzatvíz, ha emelésre, tüsszentésre, köhögésre jön ki ez a mennyiség.
De sajnos biztos tipp nincs, érdemes bemenni megnézetni.
Azt a tanácsot adnám még ezzel kapcsolatban, hogy érdeklődj utána, melyik kórházban alkalmaznak magzatvíz infúziót. Ez azért nem mindegy, mert sok kórházban indítják a szülést, ha csorog, máshol még hetekig benn maradhat a baba, mert pótolják körülötte a vizet.
Még két extra tanács: került a fürdést, elégedj meg a tussal, és ha együtt vagy apával, használjatok óvszert. Ezzel is csökkenteni tudod a fertőzésveszélyt.
Ha tapasztalnám, hogy bármi is folyik belőlem, gondolkodás nélkül mennék a kórházba.
Az se érdekelne, hogy hajnali 3 van éppen és fel kell az orvosomat kelteni ezért !!!
A gyerekem mindennél többet ér! Valószínűleg a terhes kismamák 90% ezzel ugyan így van.
21 hetesen nem normális, hogy folyik a magzatvized. Ez vetéléshez vezethet. Sajnos, csak 24. héttől tekintik élőnek a magzatot, ha elindul a szülés, az előtt nem tesznek semmit, akkor nevezik vetélésnek.
Szegénykém! Ugyanez volt velem. Abba a szerencsétlen székesfehérvári kórházban 2 hétig riogattak a lüke orvosok, hogy szivárog a magzatvizem. 18. héttől voltam úgy, mint Te. Kértem, hogy valami teszttel nézzék már meg, de azt mondták, hogy náluk nincs ilyen. Szerencsére eredetileg debreceni vagyok, így 2 hét idegeskedés után eljöttem ide. Itt a Klinikán valami "páfrány-teszttel" 20 perc alatt megmondták, hogy nem magzatvíz folyik, hanem terhességi híg folyás az.
Egyébként a magzatvíz hasonlóan viselkedik a papíron, mint a sima víz. Tégy csak 1 csepp vizet az ujjad hegyére és cseppentsd rá wc- papírra. Láthatod, mennyire eláztatja az az 1 csepp is. Aztán töröld meg magad alul, és látni fogod a különbséget. A folyás, mégha bőséges is nem áztatja át úgy a papírt, mint a magzatvíz.
Én a helyedben még tennék egy kört a kórházban, és rákérdeznék erre a tesztre. Hüvelyváladékot kell hozzá venniük.
Nagyon szorítok neked azért, hogy mihamarabb megnyugodhass, és élvezhesd a babavárást!
Biztos nem lesz baj! Majd azért írj, hogy jutottál-e a kórházzal valamire.
Még szokták mondani a szivárgást jelző betétet, de én sehol nem kaptam anno(2008). Még a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz nagykereket is felhívtam és nekik sem volt, úgyhogy azt nem mondom, hogy járkálj azután. Esetleg hívd fel a helyi patikákat telefonon, hátha van nekik elfekvőben.
Borzasztó, hogy a mai világban az orvosok egy ilyen komoly kérdésre csak tárogatják a karukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!