Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért veszélyes a láz a...

Miért veszélyes a láz a terhesség alatt? Kisfiam a suliban elkapott valamit és köhög és lázas, én pedig kismama vagyok és félek nehogy belázasodjak én is.

Figyelt kérdés
A védőnő mondta tanácsadáson hogy vigyázni kell a lázzal.A 9. hétben vagyok.Mit lehet szedni rá ha esetleg mégis lázas leszek?
2009. márc. 29. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
a nagyon magas testhőmérséklet megzavarhatja a magzat fejlődését. Mintha betennéd a sütőbe.
2009. márc. 29. 19:53
 2/7 anonim ***** válasza:
bocs a morbid utalásért, de valójában tényleg így van. Nem tesz jót neki a 37 fok fölötti hőmérséklet.
2009. márc. 29. 19:54
 3/7 anonim ***** válasza:
illetve, pl hévízen, és külömböző termálvízeknél is ki szokták írni, hogy terhes anyáknak nem ajánlott fürdeni ! Pont emiatt ! Szauna úgyszintén.
2009. márc. 29. 19:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Két ok miatt lehet veszélyes, de csak a 38 fok vagy afölötti láz adhat okot az aggodalomra. Okozhat vetélést, illetve a láz mögött állhat valamilyen vírus stb ami fejlődési rendellenességet okozhat a magzatnál. A gyógyszerek ügyében én azt mondom, hogy terhesen még olyan betegséggel is orvoshoz kell fordulni amikor nem terhesen esetleg nem tenné ezt az ember.
2009. márc. 29. 20:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!Remélem nem lázasodok be............!!!
2009. márc. 29. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Algophirint, Rubophent vehetsz be.

Ha baj van, reggel menj orvoshoz, de ő sem írhat fel semmit.

Azért ne pánikolj be, ha történik valami, én elkaptam egy vírust terhesen: hányás, hasmenés, láz. Szerencsére semmi baja nem lett a babának.

Biztos sokszor lesz még beteg a kisfiad a terhesség alatt.

Nem hiszem, hogy sok olyan terhes nő van, aki 9 hónapig semmit bem szedett össze.

Boldog babavárást kívánok!

19 hetes kismama

2009. márc. 29. 20:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. 4 hetes és 4 napos voltam amikor 39 fokos lázam lett. Másnap sem ment le pedig a hűtőfürdőtől a panadolig (4!) mindent próbáltam. Berohantam a SOTE II-re este, a férjem vitt be. Ott beszéltem egy dokival, és azt mondta hogy 38-39 fokos lázig nem okoz a babánál fejlődési rendellenességet. Feküdjek, pihenjek. Sőt azt a hányós hasmenéses vírust kaptam el. Tehát ha belázasodsz, ne aggódj, egy panadolt, rubophent vagy algopirint bevehetsz, és próbáld meg a hűtőfürdőt! Mondom én 4 panadolt vettem be egy nap mert nem ment le a láz. Most a 12 hetes uh-n minden tökéletes lett, sőt még pár nappal nagyobb is a babám! És nagyon izgága. Ha 37-38 fokos akkor még nem kell feltétlenül csillapítani (doki mondta) de szerintem ha 38 fölé kúszik akkor ülj bele egy langyos kád vízbe és lassan engedj bele hideg vizet. Elég rossz, de leviszi a lázat.

Reméljük nem kapod el.

Ja és még 1 jó tanács. A megfázás megelőzésére nagyon jó az OSCILLOCOCCINUM homeopátiás bogyó (reggel-este), én ezzel úsztam meg az influenzát mikor a férjem majdnem 40 fokos lázzal feküdt itthon. És sűrűn szellőztess!

2009. márc. 29. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!