Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AB Rh pozitív és A Rh pozitív...

AB Rh pozitív és A Rh pozitív az összeférhetetlen?

Figyelt kérdés

Nekem AB Rh pozitív a vércsoportom,a férjemnek A Rh pozitív

ez összeférhetetlen? 20 hetes kismami vagyok, voltam vércsoport vizsgálaton és vissza hívtak kontrollra a férjemmel együtt!

2009. máj. 22. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, az összeférhetetlenség (legalábbis ami a vércsoportot illeti) az anyuka és a baba között lehetséges, mégpedig akkor, ha a baba RH+, az anyuka meg RH-. Ilyenkor adnak egy injekciót is szülés után, hogy esetlegesen a következő babára, ha ő is RH+ lenne, ne legyen veszélyes az, hogy a szervezeted ellenanyagot termelt.

Mivel Te RH+ vagy, nem áll fenn ilyen veszély.

Lehetséges, hogy létezik másfajta összeférhetetlenség is a vércsoportoknál, de én olyanról még nem hallottam.

Mindjárt rá is keresek a google-n :)

Egy RH- anyuka RH+ babával

2009. máj. 22. 16:00
 2/3 anonim ***** válasza:

No, találtam még egy ilyet is: Az AB0 vércsoport rendszerben is kialakulhat ellenanyag képződés, ha az anya 0 vércsoportú, az apa pedig A, vagy B, illetve AB. A kép hasonló az RH vércsoportnál észlelthez, csak sokkal

ritkábban lép fel. Ezért kell elővigyázatosságból elvégezni az ellenanyag szűrést.

De úgy látom, ez sem érint titeket!

Nópara! :)

2009. máj. 22. 16:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag csak akkor nem allhat fenn osszeferhetetlenseg ha mind a ket szulo azonos vercsoportu.ezert szurik haromszor talan.En RH- vagyok,elso terhessegem utan kaptam anti-d injekciot,tavaly volt egy vetelesem,akkor orvosi mulasztasbol nem kaptam meg,most 28 hetes terhes vagyok es minden honapban nezik,eddig nem volt gond(ezek szerint a baba vagy velem azonos vercsoportu es o is negativ,vagy a Joisten megovja azt az orvost aki tavaly nem adott szurit es igy nem kell mennem hozza latogatoba egy nagy bottal...)Egyebkent ha pozitivra jonne ki az ellenanyagszurese valakinek,akkor rogton kap megfelelo kezelest.
2009. máj. 22. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Hallottatok olyanról, hogy valakinek csak a nemvárt után akár 6-10 nappal lett csak pozitív a tesztje?

5 napja késik és még negatívak a tesztek. Lehet, hogy csak pár nap múlva lesz pozitív? Tünetek: ritkán szédülés, ritkán mindjárt megjön érzés, mellbimbó érzékenység-fájdalom, ingerültség-egyik pillanatban minden jó, a következőben meg tiszta ideg vagyok, nehezen...

3 hetes kapcsolatból megfogant 1 baba, teszt pozitív, doki megerősítette. Te megtartanád? Többi lent.

3hete ismerem a fiút, szerelem volt első látásra mindkettőnk részéről,(ez nálam nem jellemző, eddigi párjaimnál nem éreztem ilyen elementáris vonzalmat),eddigi beszélgetéseinkből az derül ki, h nagyon hasonló a habitusunk, értékrendünk, ő jött el velem a dokihoz, örült...

Toxoplazma kérdés?

16 hetesen IGG 98,32 U/ML POZITÍV IGM 0,96 S/CO KÉTES 20 hetesen IGG 89,10 U/ML POZITÍV IGM 0,90 S/CO KÉTES Mi a véleményetek?

Amazon terhességi teszt lehet tévesen pozitív?

Ott kezdeném,hogy van már egy kisfiam,aki 2,5éves,rengeteg tesztet csináltam már,de így még nem jártam. Gyógyszert szedek,már régóta,mert a szülés után pajzsmirigy túlműködésem lett.Megszakítással védekezünk évek óta,nem gond,ha jönne a kistesó,de múlt hónapba 11...

Volt olyan valakinél, hogy a 14. dpo-n még negatívat mutatott és csak utána lett pozitív?

14. dpo-n vagyok elvileg (vagy több), igaz, mára nem várom akkor ezek szerint, nem is jött még meg, reggel a tesztem negatív lett. (25-ös erősségű) Nektek hányadik dpon mutatott pozitívat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!