AB Rh pozitív és A Rh pozitív az összeférhetetlen?
Nekem AB Rh pozitív a vércsoportom,a férjemnek A Rh pozitív
ez összeférhetetlen? 20 hetes kismami vagyok, voltam vércsoport vizsgálaton és vissza hívtak kontrollra a férjemmel együtt!

válasza:Én úgy tudom, az összeférhetetlenség (legalábbis ami a vércsoportot illeti) az anyuka és a baba között lehetséges, mégpedig akkor, ha a baba RH+, az anyuka meg RH-. Ilyenkor adnak egy injekciót is szülés után, hogy esetlegesen a következő babára, ha ő is RH+ lenne, ne legyen veszélyes az, hogy a szervezeted ellenanyagot termelt.
Mivel Te RH+ vagy, nem áll fenn ilyen veszély.
Lehetséges, hogy létezik másfajta összeférhetetlenség is a vércsoportoknál, de én olyanról még nem hallottam.
Mindjárt rá is keresek a google-n :)
Egy RH- anyuka RH+ babával

válasza:No, találtam még egy ilyet is: Az AB0 vércsoport rendszerben is kialakulhat ellenanyag képződés, ha az anya 0 vércsoportú, az apa pedig A, vagy B, illetve AB. A kép hasonló az RH vércsoportnál észlelthez, csak sokkal
ritkábban lép fel. Ezért kell elővigyázatosságból elvégezni az ellenanyag szűrést.
De úgy látom, ez sem érint titeket!
Nópara! :)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
5 napja késik és még negatívak a tesztek. Lehet, hogy csak pár nap múlva lesz pozitív? Tünetek: ritkán szédülés, ritkán mindjárt megjön érzés, mellbimbó érzékenység-fájdalom, ingerültség-egyik pillanatban minden jó, a következőben meg tiszta ideg vagyok, nehezen...
3hete ismerem a fiút, szerelem volt első látásra mindkettőnk részéről,(ez nálam nem jellemző, eddigi párjaimnál nem éreztem ilyen elementáris vonzalmat),eddigi beszélgetéseinkből az derül ki, h nagyon hasonló a habitusunk, értékrendünk, ő jött el velem a dokihoz, örült...
16 hetesen IGG 98,32 U/ML POZITÍV IGM 0,96 S/CO KÉTES 20 hetesen IGG 89,10 U/ML POZITÍV IGM 0,90 S/CO KÉTES Mi a véleményetek?
Ott kezdeném,hogy van már egy kisfiam,aki 2,5éves,rengeteg tesztet csináltam már,de így még nem jártam. Gyógyszert szedek,már régóta,mert a szülés után pajzsmirigy túlműködésem lett.Megszakítással védekezünk évek óta,nem gond,ha jönne a kistesó,de múlt hónapba 11...
14. dpo-n vagyok elvileg (vagy több), igaz, mára nem várom akkor ezek szerint, nem is jött még meg, reggel a tesztem negatív lett. (25-ös erősségű) Nektek hányadik dpon mutatott pozitívat?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!