Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mért ilyen ürügyekkel traktál?...

Mért ilyen ürügyekkel traktál? Szülés!

Figyelt kérdés
Az első babánkat várjuk pár hét van már csak hátra. A férjemnek egyéjszakás kalandból van egy lánya. Beszélgetünk a szülésről és kijelentette, hogy nem szeretne bejönni velem, mert akkor ő hogy cigizne meg fájna a dereka. Nekem ez a kijelentés annyira rosszul esett és nem tudom feldolgozni.A gyereke születéséről van szó. A legrosszabbul viszont az esik hogy azzal a nővel akivel egy napot sem élt bent volt a szülőszobán és támogatta. Én nagyon szeretném vele megélni ezt az élményt. Ti elfogadnátok ezt az érvelést a férjetektől? Törődjek bele?
2014. máj. 6. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
érdekes de senkit sem lehet ilyenre kényszeríteni
2014. máj. 6. 18:48
 2/12 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nyilván érthető indokokat elfogadnék és nem is akarnám, hogy bejöjjön
2014. máj. 6. 18:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna, ha a férjem nem akarna bejönni. Még talán örülnék is neki, nem akarom, hogy lássa, hogy szenvedek és sajnáljon.

De ez a cigis indok nagyon béna :) De ha azt mondaná, hogy nem szeretnék bemenni, mert nem bírom az ilyen orvosi dolgokat, akkor megérteném.

Lehet, hogy pont azért nem akar bemenni, mert már tudja, hogy milyen.

Állítólag sok férfinak ez nem élmény egyáltalán, inkább kiábrándító, és nem tudnak már ugyanúgy nézni a feleségükre, mint előtte.

2014. máj. 6. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg épp azért nem akar bemenni, mert egyszer már látott ilyet és nem vágyik rá újra.
2014. máj. 6. 19:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem volt neki az első "szülése" kellemes élmény és nem szeretné átélni még egyszer. A cigis indok béna. De ne akard kényszeríteni, az nem jó. Nem akar bemenni, ne menjen be. Ha nem szeretnéd egyedül végig csinálni, kérd meg pl egy barátnődet.

Párom bent volt az első szülésemnél, de ha most a másodiknál nem szeretne bejönni, megérteném. Én se mennék, de nekem muszáj. :D

2014. máj. 6. 19:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem jó élményként maradt meg benne az előző szülés, és ezért nem szeretne bent lenni, gondolom ezt azért nem akarja így konkrétan megmondani neked, mert te azt erőlteted, hogy legyen ott.

Ezt nagyon nem szabad erőltetni. Az én férjem is még bizonytalan, így abban egyeztünk meg, hogy a vajúdóba bejön, és bármikor kimehet, nem fogom visszatartani, de ha van kedve marad.

32hkm

2014. máj. 6. 19:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Még az is lehet, h nem is igazán rossz élmény neki a szülés, csak egyszerűen már nem nagy szám, látott már olyat egyszer, elég volt.
2014. máj. 6. 19:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Oh a cigi fontosabb, értem én.

Te párod, gratulálok hozzá!

2014. máj. 6. 20:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Jaj utolso.... Ezt a kifogást jobbnak tartotta valószínűleg, mint a "nem akarok meg egy szülést végignézni, eleg volt amikor a Marit láttam, gusztustalan/rosszul lettem/kiábrándító/akármi"
2014. máj. 7. 05:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát én erre azt mondom, hogy senkit nem szabad kényszeríteni, ha nem akar benn lenni. Pl a párom mindig azt kérdezte, hogy benn legyen-e velem, én meg mindig azt mondtam, hogy döntse el ő, ha szeretne jöjjön, ha nem nem fogok haragudni rá. Igazából nálunk 3 óra alatt minden lezajlott igazából nem is fogtam fel, hogy ő ott van-e vagy sem (persze fogta a kezem meg ilyenek, de inkább a dokira koncentráltam :) ).

Nem mindenki bírja az ilyen helyzeteket. Párom élvezte, most is benn lesz. De van aki inkább megundorodik a feleségétől ha látja, hogy jön ki belőle a baba (sajnos van ilyen :(, környezetünkben is volt és ott is a kényszerítés volt, hogy benn kell lennie) és akkor mi értelme ha a kapcsolatotoknak vége. Jó persze hülye kifogás amit mondott, de az jobban esne, ha azt mondaná, hogy utána már nem tekint rád nőként.

Szerintem ha nem akar fogadd el, maximum ha sokáig vajúdsz mondd neki, hogy arra az időre szeretnéd, hogy benn legyen, de a szülésnél nyugodtan kimehet (vagy a vajúdás közben amikor jólesik)

2014. máj. 7. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!