Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire esélyes a toxoplazmóz...

July1313 kérdése:

Mennyire esélyes a toxoplazmózis, ha már többször nem jól átsült húst fogyasztottam a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

4.hónapban vagyok,többször fogyasztottam füstölt és félig nyers húst a terhesség alatt!Nemrég tudtam meg,hogy a baba akár fertőződhet is emiatt!

Mekkora esély van erre?Szólnom kéne az orvosomnak,vagy túlreagálom?

2014. máj. 9. 14:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem aggodod túl!terhesség alatt nem szabad nyers v félig sütött húst fogyasztani.De lehet mar átestél a fertőzésen akkor nem lehet újra elkapni.
2014. máj. 9. 14:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Mond el a dokinak,ès elküld vizsgàlatra.Csak egy vèrvètel az regèsz.Èn kèthetrnte jàrtam.Macskàtól, àllat ürülèk miatt is el lehet kapni.
2014. máj. 9. 14:50
 3/13 anonim ***** válasza:
vagy nem küld el, mert én pl még azt sem tudtam kijárni, hogy ha kifizetem levegyék (veszprém) max ha elutaztam volna Pestre valami magánlaborhoz vagy ilyesmi. Pedig macskánk van ami azelőtt lett, hogy terhes lettem.
2014. máj. 9. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom autómatikusan kért erre vizsgálatot.Átestem rajta mint kiderült.Kérdeztem hogy baj e? Mondta hogy ez itt most előny és hogy szinte mindenki átesik rajta úgy, hogy nem tud róla.Se macskánk se kutyánk és a nyers húst sem szerettem soha.
2014. máj. 9. 15:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Akkor jobb lesz utána járni!
2014. máj. 9. 15:59
 6/13 A kérdező kommentje:
De akkor ha egész életemben ideáig is így ettem a húsokat,akkor nagy a valószínűsége,hogy már átestem rajta?
2014. máj. 9. 16:19
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is megcsináltattam a toxoplazmózis szűrést. Bár úgy gondoltam átestem már rajta, falun éltem sokáig, sok macska és más háziállatok voltak. A gyümölcsöt rengetegszer mosatlanul ettem, még tavaly is, mikor epret árultam. Így gondoltam, valószínűleg átestem már rajta terhességem előtt, hát nem. Negatív lett az eredményem, nem estem át rajta. Így szerintem inkább csináltasd meg a tesztet.
2014. máj. 9. 17:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem terhesség alatt volt friss fertőzésem, nem kívánom senkinek, hogy így csinálja végig a 9 hónapot!! Nyugi, egyébként egyáltalán nem biztos, hogy fertőződtél. Viszont mindenképp csináltass vérvizsgálatot. Ha a doki nem tud/akar elküldeni, vagy nem akarsz várni, akkor menj egy fizetős laborba és csináltasd meg. 1-2 hét alatt van eredménye, és pár ezer Ft-ba kerül. Ennyit simán megér, hogy megnyugodj. Ha pedig fertőződtél, akkor jobb, ha minél előbb kiderül, mert antibiotikumot adnak rá, és fokozottan ellenőriznek UH-val.
2014. máj. 9. 17:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Van valami tünete annak ha fertőződtem?
2014. máj. 10. 06:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Csak a vérből tudják kimutatni, tünete nincs, viszont következménye elég súlyos lehet a babára nézve!!
2014. máj. 10. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!