Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tükörtojást sem szabad enni?

Tükörtojást sem szabad enni?

Figyelt kérdés

Most màr nem fogok mert eddig úgy gondoltam hogy az mégse nyers s lehet


De azt vettem észre hogy ha fogyasztom màr harmadszorra görcsös hasmenést okoz szóval tuti az.


Màs is tapasztalta??


2016. ápr. 17. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
12%
Nem ajánlják mert a sárgája mégiscsak nyers ha ugy vesszük. Én egyszer ettem, nekem nem okozott ilyen problémát, remélem mást sem fog.
2016. ápr. 17. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha átsütöd a tojássárgáját is, nem csak a fehérjét, akkor lehet. Én pont ezért nem eszek terhesen, mert csak nyers tojássárgájával szeretem. :)

De fura, hogy hasmenést okoz a tükörtojás neked. A nyers tojást csak a szalmonella fertőzés veszély miatt nem lehet enni, nem azért, mert hasmenést okozhat. (Persze a hasmenés lehet a szalmonella fertőzés egyik tünete, de nem írtad, hogy lázas lennél, görcsölne a hasad és egyebek...)

2016. ápr. 17. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs màs bajom,hàla.

De kerülni fogom akkor köszi hogy írtatok.

Nem tudom hogy epét piszkàlja-e de inkàbb hagyom

2016. ápr. 17. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
én eszem, mert nem tudnám megenni nyersen a sárgáját, így alaposan átsütöm.
2016. ápr. 17. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én meg ettem egy párszor és félig szoktam átsütni a sárgáját! Bolti tojásból.. háziból inkább csináltam főtt tojást.

Nem tapasztaltam még hasmenést utána de annyira különbözőek vagyunk, 3 eset nyilván nem véletlen.

2016. ápr. 17. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Én rengeteg piaci tojásból félig átsütött tükörtojást ettem terhesen. Sőt kolbászt is! Köszönjük szépen semmi bajunk. Ma vagyunk 5 hetesek.
2016. ápr. 17. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A nyers tojást csak a salmonella miatt nem ajánlják, de szerintem a tükörtojás már nem nyers, akkor sem ha még folyós a sárgája. A salmonella 60 fokon 3 perc alatt elpusztul, ennyi meg simán éri a sárgáját is. De aki úgy gondolja, hogy nem akar kockáztatni, csak mégsem bírja lágytojás nélkül, akkor nagyobb boltokban lehet kapni salmonella mentes tojást.


Ami neked van tuti nem salmonella, mert az napokig tartó súlyos hasmenéssel és lázzal társul. Inkább csak emésztési problémának tűnik. Én úgy tudom a salmonella nem közvetlen a magzatra veszélyes, hanem mert nem jó dolog terhesen lázasan kiszáradásig f.sni... (én egyszer benyeltem régen, egy hétig keményen f.stam és 39 fokos lázam volt, hát az kemény volt, és nem tojástól szedtem össze)


Egyébként ezért sem szabad megmosni a tojást, ha nem rögtön használod fel, mert lemosod a védőréteget a héjáról és a baktérium a belsejébe juthat.


Salmonellát egyébként ezerféle dologtól lehet kapni. Aki átesik a betegségen, tünetmentes hordozóvá válhat egy darabig. A baktérium széklettel ürül, így egy gyanútlan, higiéniára nem adó éttermi alkalmazott is megfertőzhet, ha összefogdossa a salátát. Lásd: Kínai kajáldák.


Sokszor egyébként a tejtermékek a ludasak a salmonella fertőzésekben.


Szerintem csak nem tudod rendesen megemészteni, azért okoz panaszokat. Ha így van akkor ne edd inkább.

2016. ápr. 17. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!