Igen. Uh mindig volt, de kezzel talan ha 2x vizsgalt. Elvileg trimeszterenkent 1 vizsgalat kell azaz 3.
Nekem nem hianyzott. Es minden rendben volt, 40. hetre szultem.
2016. jún. 29. 16:34
2/14 anonim válasza:
Minden alkalommal uh és vizsgálat. 4 hetente járok maganba. Nekem így a megnyugtato.
2016. jún. 29. 17:05
3/14 Bella169 válasza:
Nekem 4 hetente kellett menni és mindig csinált uh-t és kézi vizsgálatot is. Megnyugtató volt tudni hogy minden rendben a méhszájjal és jó volt látni pár percre a babót is.
2016. jún. 29. 17:17
4/14 anonim válasza:
Nem. A méhszáj kézi vizsgálata az új kutatások szerint maga is nyithatja a méhszájat, ezért az én orvosom már nem alkalmazza azt a protokollt. Csak uh van és panasz esetén vizsgálat.
A te orvosod is, úgy tűnik, nemcsak a pogácsa miatt jár konferenciákra, hanem néha előadásokra is beül!:)
2016. jún. 29. 17:40
5/14 anonim válasza:
Nekem csak UH volt minden hónapban, kézi vizsgálat csak panasz esetén. Mégis mondta minden UH-n, hogy zárt a méhszáj. Állítólag azért jobb a kézi vizsgálat, mert a felpuhulás érezhető vele míg UH-n nem. Viszont a méhnyak rövidülés és nyíló méhszáj UH-n is látszik.
2016. jún. 29. 18:05
6/14 anonim válasza:
Nekem mindig megnézte egészen a 36. hétig legutóbb, utána már nem piszkált, nehogy beinduljon (az elsőnél köze volt a 38. héten, bár a méhszáj is kinyílt teljesen, aztán vizsgálat után be is indult a szülés) és uh sem volt csak a ctg-nst, és csak a 40. héten vizsgált legközelebb, aztán ki is derült, hogy nincs magzatvíz más, menni kell szülőszobára.
2016. jún. 29. 18:14
7/14 anonim válasza:
Egyszer sem volt kézi vizsgálat, nem volt panaszom. Nekem megfelelt így, 39+5re szültem.
Első babánál nem ő volt a dokim, de a másik sem vizsgált (költözés miatt váltottam).
2016. jún. 29. 18:16
8/14 anonim válasza:
Nekem minden alkalommal nézi a hüvely ph-ját, kézzel a mehszájat, persze uhval is megnézte. Mindhárom terhessegemnél így volt, nem szültem attól hamarabb hogy kézzel is vizsgált. Mehnyugtató volt nekem így. Ismerősömnek nem nézte kézzel a méhszájat, csak uhval, 29. Hétre meg is születtek az ikrei, lehet kitapinthatott volna valamit ha akkor vizsgálta volna. Persze ki hogy szokta. Az én dokim spec viszonylag fiatal, nem egy őskövület,,vagyis valószínűleg frissebb a tudása és jár továbbképzésekre is mint minden orvos, így gondolom minden orvos maga dönti el hogy vizsgál e vagy sem.
2016. jún. 29. 19:23
9/14 anonim válasza:
Nekem minden alkalommal uh van. Csak a legelső alkalommal volt kézi vizsgálat, azóta nem. 22 hkm.
2016. jún. 29. 19:43
10/14 anonim válasza:
Uh az mindig van, amúgy azon mindig nézi, hogy zárt-e. Nekem csak a 36hét körül volt kézi, meg szülés előtti napokban, minden ok volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!