Aki irodában dolgozik és ülőmunkát végez, hányadik hétig tervezitek a munkát? A főnököm már nagyon kérdezgeti, de nem tudom így előre, hogy meddig fogom bírni. Most 28 hetes vagyok.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én a 36. hétig dolgoztam, onnantól mentem TGYÁSra. Nagyon jól viseltem, problémamentes terhesség volt. Én a főnökömmel úgy beszéltem meg, hogy végig dolgozom (36. hét, onnatól jár a TGYÁS), ha nem jön közbe semmi. A terhesség alapvetően nem betegség, hanem állapot, ha jól bírod, van lehetőség felállni és megmozgatni magadat, nem okoz gondot a bejárás, akkor nyugodtan végig lehet dolgozni. De te érzed ezt. Ha nagyon stresszes, és megterhelő, akkor beszélj a nőgyógyásszal.
És ami szintén nem mindegy a táppénz csak a fizetésed 60 %a. Nekem nagyon jól jött az a kis többlet, amit akkor kerestem :-D

válasza:Szia!
Én most kezdtem a 27.hetet. Úgy gondoltam, hogy május végéig (a 31-ei hetet még jövök) utána szabi, majd betegszabi, július 24-re vagyok kiírva. Ezt így bejelentettem. A kolléganők úgy néznek rám mint egy hülyére, mert pár kedves kijelentette, hogy ő amint megtudta volna hogy terhes már táppénzen lenne! Hát én azt megnézném!! Nem értem, ha teljesen problémamentes a terhességem, és tök nyugis a munkám, akkor minek üljek otthon unatkozva 60 %-os táppénzen, de lehet hogy csak én gondolom így a környezetmeben.
27 hetes km

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Még nagyon nem kellene szülnöm. Védőnő szerint nagyon sok fekvés.
Honnan tudhatom továbbá, hogy a sárgatesthormon leállása miatt baj van? Mit kell érezni?
én most a 29-30. hétben járok és hát a tolatás még kikapcsolt övvel is nehéz... van akinek gondja akadt a vezetés közben? akár rosszul lett?
Mondjuk az én dokim 38 hetet mondott hogy addig nyugodtan szedhetem de már 3 hete nem szedem. Pedig sokat görcsölök és feszül a hasam amit a magne b6 elmúlasztotta. Mi van olyankor ha valaki mondjuk 40hétig szedi? Miért csak 36 hétig ajánlják? 37 hetes kismami
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!