Visít az új fék?
Sziasztok. Seat Toledo 2003-as autómon első fékbetétet, és tárcsát cseréltünk. A kezdetektől fogva ha egy bizonyos pedál lenyomáson tartom a lábamat, akkor folyamatosan visít. Ez kb olyan 30 százalékos fékezésnél van. A gond az, hogy ezt majdnem minden fékezésnél eljátsza, és nem csak akkor amikor lassan megyek hanem nagy tempónál is. Textar a márka, csalódtam, se nem fog jól, se nem csendes, sőt... Mi lehet a gond? Be kell neki kopni?
Köszönöm előre is!

Be kell kopjon, igen. Ameddig a fékbetét nem kopik hozzá a tárcsához, addig nem lesz 100%-os a fékhatásod, úgyhogy csak óvatosan!
Az, hogy visít sajnos előfordul más, top márkánál is. Legalább jó anyagból van, nekem úgy mondták, hogy nehezebben is kopik, ha keményebb.
Igen, észrevettem, hogy gyenge a fék és eléggé erősen is kell nyomnom a pedált hogyha erőteljesebbet szeretnék fékezni.
A visítás azért remélem majd csendesedik. Köszönöm szépen!

Nekem még sose visitott , se személyautónál, se kamionnál.
Úgyhogy szerintem szar az a készlet.
És nem kell össze kopni semmit neki!!!

A 0 km-esen vett autóm új korától nekem is ilyen. Most 50.000 km-nél tartok és még nem "kopott be" szerintem nem is fog. Márkaszerviznél jeleztem a problémát, látatlanban rávágták, hogy ez ilyen, szokjam meg, nem tudnak vele mit csinálni.
Engem nagyon idegesít. Alig várom hogy lekopjon a gyári szett és vegyek rá valami normálisabb betétet, tárcsát. Előző autóimon soha nem volt ilyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!