Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Visít az új fék?

Visít az új fék?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Seat Toledo 2003-as autómon első fékbetétet, és tárcsát cseréltünk. A kezdetektől fogva ha egy bizonyos pedál lenyomáson tartom a lábamat, akkor folyamatosan visít. Ez kb olyan 30 százalékos fékezésnél van. A gond az, hogy ezt majdnem minden fékezésnél eljátsza, és nem csak akkor amikor lassan megyek hanem nagy tempónál is. Textar a márka, csalódtam, se nem fog jól, se nem csendes, sőt... Mi lehet a gond? Be kell neki kopni?

Köszönöm előre is!

2022. szept. 13. 16:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Be kell kopjon, igen. Ameddig a fékbetét nem kopik hozzá a tárcsához, addig nem lesz 100%-os a fékhatásod, úgyhogy csak óvatosan!

Az, hogy visít sajnos előfordul más, top márkánál is. Legalább jó anyagból van, nekem úgy mondták, hogy nehezebben is kopik, ha keményebb.

2022. szept. 13. 17:08
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen, észrevettem, hogy gyenge a fék és eléggé erősen is kell nyomnom a pedált hogyha erőteljesebbet szeretnék fékezni.

A visítás azért remélem majd csendesedik. Köszönöm szépen!

2022. szept. 13. 17:16
 3/12 anonim ***** válasza:
A Textar egy jó márka, nem a minőséggel van ott baj. Egyébként a Textar pont egy olyan márka, ami festi a tárcsáit oxidáció ellen, ezért felrakás után nagyon óvatosan kell bekoptatni. Ha nem figyelsz rá oda és erősebben megfékezed, beleolvad a festék a betétbe, innentől menthetetlen, nem lesz fékhatás, akár nyikoroghat is és mehet a kukába (vagy legalábbis a betét biztosan). De ez ugye megint nem a gyártó hibája, hanem az otthon hozzáértés nélkül szerelőké.
2022. szept. 13. 17:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Vigyáztam rá, nem fékezgettem vele nagyokat és hosszan sem amikor felrakták. Az első pillanattól kezdve csinálta, amint felrakták. Tehát nem hiszem, hogy megégettem volna, a tárcsa nagyon szép és a betét is jó állapotban van. Ezért sem értem ezt a hülye visító idegesítő hangot. És mellé fékerő sincsen... Mentségére legyen eddig kb 300 kilómétert tettem meg vele.
2022. szept. 13. 17:33
 5/12 anonim ***** válasza:
És mielőtt te elkezdted használni, azelőtt az is tett vele egy kört, aki összerakta? Akár ő is megégethette. Amúgy ezt nem nagyon fogod látni szemmel, főleg nem kívülről, szóval hogy "szépen néz ki" az nem jelent semmit.
2022. szept. 13. 17:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem tett vele, én vezettem elsőnek. A fékeket is én pumpáltam fel, tehát nem égethette meg a szerelő. Adok időt neki, hátha elmúlna majd idővel... De nagyon össze vagyok zavarodva.
2022. szept. 13. 17:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekem még sose visitott , se személyautónál, se kamionnál.

Úgyhogy szerintem szar az a készlet.

És nem kell össze kopni semmit neki!!!

2022. szept. 13. 18:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A 0 km-esen vett autóm új korától nekem is ilyen. Most 50.000 km-nél tartok és még nem "kopott be" szerintem nem is fog. Márkaszerviznél jeleztem a problémát, látatlanban rávágták, hogy ez ilyen, szokjam meg, nem tudnak vele mit csinálni.

Engem nagyon idegesít. Alig várom hogy lekopjon a gyári szett és vegyek rá valami normálisabb betétet, tárcsát. Előző autóimon soha nem volt ilyen gond.

2022. szept. 13. 19:48
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát, akkor remek. Elcsesztem 100.000 forintot. Mondhatom, megérte...
2022. szept. 13. 19:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó, a 100 kicsit túlzás :D egy erős 70
2022. szept. 13. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!