Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelő műhely nyitás?!

Autószerelő műhely nyitás?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Autószerelő végzettség mester vizsga és 5+ év tapasztalat megvan.

Mi a folyamata hogy autószerelő műhelyt nyissak és nagyjából mi lehet az az anyagi tőke ami elegendő hozzá? A telephelyet bérelném, szerszámok egy főre megvannak ezen kívül meg két főnek vennék minden szerszámot. Hogyan néz ki a folyamat ha valaki tapasztaltabb ebben nagyon hálás lennék minden tanácsért vagy ha pontosan tudja valaki a menetét a muhely nyitásnak és felvilágosítana benne! Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. nov. 8. 00:54
1 2
 11/15 veterán vas ***** válasza:
100%

Tegyük föl, van műhely, eszközök, gépek, munkakedv!

Legelőször is el kellene dönteni, hogy milyen jellegű munkákat akarsz vállalni.

És még az sem mindegy, hogy melyik márka, melyik típus.

Meg volt a reklám, elkezded a programot összeállítani.

Első nap, reggel 8-ra jön egy Fiesta kuplungozásra, aztán délben egy öreg Corsa fék problémákkal, majd délután 4-re bevállalsz egy Volvó klímajavítást.

Miután mindegyiknél csak megbontás után tudod hogy mi kell hozzá, így estére ott lesz három szétbontott autó, bevétel pedig semmi. Alkatrész "majd" jön (talán) de holnap reggel már érkezik a következő ügyfél.

És ez csak az első nap.....

Szóval nagyon át kell gondolni minden apró részletet, mert a belefúlsz!

2023. nov. 8. 12:27
 12/15 anonim válasza:
100%

Nehogy már napi szinten nézd a bevetelt… ekkora baromsagot.

Minimum hónapot nézünk, de azt se llehet mindig mert pl kiveszel nyáron 2 hét szabit, akkor az a hónap nullás mert 2 hét alatt csak a kiadasokat termelted ki, és akkor bezàrod a műhelyt? Ennyi hülyét

2023. nov. 8. 13:02
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A rokonom 90-be úgy kezdte a műhelyt , hogy 3an voltak 18 évesek és a 6 szülő összedobta az indulásra.

Azóta is működik.

A 90-es évekbe hozták a nyugati ,,csodàkat"

Jó időszak volt mondták .

Plusz mindig nézik a balesetes autókat , megcsinálják eladják .

2023. nov. 8. 13:13
 14/15 veterán vas ***** válasza:
100%

Kedves #12!

Tanácsot próbáltam adni a kérdezőnek, a megélt tapasztalataim alapján.

Lehet hogy más a véleményed, de a hülyézni nem kell.

Különben sem az első munkanap a bevételének fontosságáról írtam, hanem felvázoltam a kezdő elemét egy esetleges dominó elvnek, ami később nagyon hosszú is lehet.

2023. nov. 8. 14:32
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

4,7,8,13 vagyok.

Ha ennyi tapasztalatod van akkor egyébként szerintem tényleg vètek másnak dolgozni de nem mindenki alkalmas arra,hogy vállalkozó legyen.

Csak azt nem èrtem miért nem tudod mèg ezeket meg miért itt kérdezed meg? Hiszen ebben a körben mozogsz.

Egyébként sok szerencsét kívánok hozzá.

2023. nov. 8. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

BMW E90. Alig reagál a kulcs nyitásnál, miért lehet?

Sziasztok! Van egy szeretett BMW e90 320D fl autóm, és mindig is szerettem, hogy akár 10 méterről is nyitható, de valamiért az elmúlt napokban csak teljesen közelről érzékeli a jelet. A kocsiban új akksi is van illetve mind a két kulcsal próbáltam ,de ugyan az a...

Mi ez? Hogy lehet ezt eltávolítani a zárról, hogy ki tudjam nyitni az ajtót?

Aksi lemerult, kifeszíteni nem tudom. Az aksit sem tudom máshogy kivenni. Ford focus.

2006-os Skoda Fabia csomagtér ajtó nyitás érzékelő?

Tudja valaki, hogyan érzékeli.. mikrókaocsoló van valahol? Riasztó állandóan bejelez, a csomagtér ajtóra gyanakszom

Valahogy ki tudom nyitni az ajtót?

VW Passat B6 2009 Sedan. Lemerült az akksi, ahogy kivettem előtte lezárt az autó, én pedig lezártam a motorháztetőt. Valahogy ki tudom nyitni akksi nélkül az ajtót vagy a motorháztetőt? SOS

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!