Hogyan kell autószalonban új autót venni?

Hát én bementem, közöltem, hogy új autót szeretnék, melyik típust, márkát. Azonnal ültettek le, vittek oda az autóhoz, már szinte löktek is bele, hogy üljek be, nézzem meg, próbáljam ki, szinte el is zavartak próbakörre vele.
Szóval nem hiszem, hogy bármit rosszul csináltál volna. Készpénzben fizettem én is, tehát az sem lehet a probléma.

"mit csináltam rosszúl?"
Először is: hosszú ú-t használtál, ahol rövidet kellene.
Másodszor: minek vársz a telefonra? Ha elszántad magad, hogy megveszed az autót, akkor bemész a kereskedésbe (vagy egy másikba), kicsit még alkudsz, nyomtatnak egy szerződést, aláírod és kész. Átutalod az előleget és megvárod, hogy legyártsák és leszállítsák az autót.

Én első körben e-mailben kértem árajánlatot egy konkrét konfigurációra. A néhány legolcsóbbhoz mentem el személyesen beszélgetni. És igen, nálam is volt ilyen, hogy azt mondták még visszahívnak és utána se kép se hang. Pontosabban mivel nem hívott én telefonáltam oda és a háttérből behallatszott a telefonba hogy a fülem hallatára tagadtatja le magát az értékesítő.
Ebből én mondjuk nem csináltam lelkiismereti problémát. Amúgy sem ők lettek volna a legolcsóbbak. Megrendeltem máshol.
Azt pedig nem értem miért kellene hangsúlyozni, hogy te hogy szeretnéd majd kifizetni. Nem sok közük van hozzá, hogy mennyi kp van a bankszámládon, milyen befektetéseid, ingatlanjaid, stb. vannak. Nálam ez úgy volt, hogy mikor megjött a gyárból az autó és elkezdődött a forgalomba helyezési folyamat, akkor kérdeztek rá egyáltalán, hogy hogy szeretném az előlegen felüli részt kifizetni, hitel, vagy utalás. Utaltam egy összegben, semmi probléma, vagy előnyöm nem volt ebből.

"átadott egy árajánlatot"
Vagyis nálad pattog a labda.
"mit csináltam rosszúl?"
Nem hívtad fel.
Ember... akarsz egy autót és arra vársz hogy odavigyék házhoz, megtankolják meg még építsenek neki garázs is?
Ha kocsi kell akkor intézd! Ne várj a bamba kereskedőre!
Csak arra figyelj mit írsz alá! Nehogy átverjenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!