Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell autószalonban új...

Hogyan kell autószalonban új autót venni?

Figyelt kérdés
Bementem egy márkakereskedésbe,az értékesítő munkatársnak elmondtam melyik tipus kell milyen felszereltséggel,kihangsúlyoztam, hogy kézpénzes vevő vagyok.átadott egy árajánlatot, abban maradtunk, hogy pár nap múlva visszahív, és még egyeztetünk! b...szott visszahívni! mit csináltam rosszúl? vinnem kellet volna bankszámla kivonatot, hogy biztosítsam, van 8-9 millám a sz..ros új autójára? vagy nekem kellett volna hivogatnom, hogy hadd vegyem már meg a kiválasztott verdát? nem őneki kellene hivogatnia, hogy rámtukmálja az autót? egyáltalán az értékesitő munkatársnak mennyi a jutaléka egy 8 millás autónál? miért nem érte meg neki hogy visszahívjon?

ápr. 20. 12:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%
Mikor volt ez?
ápr. 20. 12:06
 2/17 A kérdező kommentje:
#1 ebben az évben!
ápr. 20. 12:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én bementem, közöltem, hogy új autót szeretnék, melyik típust, márkát. Azonnal ültettek le, vittek oda az autóhoz, már szinte löktek is bele, hogy üljek be, nézzem meg, próbáljam ki, szinte el is zavartak próbakörre vele.

Szóval nem hiszem, hogy bármit rosszul csináltál volna. Készpénzben fizettem én is, tehát az sem lehet a probléma.

ápr. 20. 12:12
 4/17 anonim ***** válasza:
34%
Egy jó tanács, a fiam autószalonban volt gyakornok: inkább ne vegyél szalonból autót :D vegyél 1-2 évest használtan, pár ezer kilométerrel, jóval olcsóbban.
ápr. 20. 12:14
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
Nyugodtan vegyél szalonból új autót, ha megteheted, mindig az a legjobb opció, csak a nyilván a legdrágább is. Én is így csinálom, nem bántam meg, hogy az én popóm az első, ami az autóba ül és enyém az autó első kilóméterei és úgy van karbantartva, ahogy az nekem tetszik.
ápr. 20. 12:38
 6/17 krwkco ***** válasza:
100%

"mit csináltam rosszúl?"

Először is: hosszú ú-t használtál, ahol rövidet kellene.

Másodszor: minek vársz a telefonra? Ha elszántad magad, hogy megveszed az autót, akkor bemész a kereskedésbe (vagy egy másikba), kicsit még alkudsz, nyomtatnak egy szerződést, aláírod és kész. Átutalod az előleget és megvárod, hogy legyártsák és leszállítsák az autót.

ápr. 20. 12:46
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én első körben e-mailben kértem árajánlatot egy konkrét konfigurációra. A néhány legolcsóbbhoz mentem el személyesen beszélgetni. És igen, nálam is volt ilyen, hogy azt mondták még visszahívnak és utána se kép se hang. Pontosabban mivel nem hívott én telefonáltam oda és a háttérből behallatszott a telefonba hogy a fülem hallatára tagadtatja le magát az értékesítő.

Ebből én mondjuk nem csináltam lelkiismereti problémát. Amúgy sem ők lettek volna a legolcsóbbak. Megrendeltem máshol.

Azt pedig nem értem miért kellene hangsúlyozni, hogy te hogy szeretnéd majd kifizetni. Nem sok közük van hozzá, hogy mennyi kp van a bankszámládon, milyen befektetéseid, ingatlanjaid, stb. vannak. Nálam ez úgy volt, hogy mikor megjött a gyárból az autó és elkezdődött a forgalomba helyezési folyamat, akkor kérdeztek rá egyáltalán, hogy hogy szeretném az előlegen felüli részt kifizetni, hitel, vagy utalás. Utaltam egy összegben, semmi probléma, vagy előnyöm nem volt ebből.

ápr. 20. 14:29
 8/17 A kérdező kommentje:
#6 nem nyevltani kioktatást kértem, azt majd egy másik posztban!
ápr. 20. 14:41
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi is jártunk ugyanígy, többször is beszéltünk egy eladóval, de nem hívott vissza a véglegesítéshez. Nem tudom, hogy nem vett komolyan, vagy csak dolgozni nem akart. Másnap átmentünk a szomszéd városbeli szalona és aznap otthagytunk 16 milliót, mert már gyártósoron volt pont olyan autó, amilyet szerettünk volna.
ápr. 20. 14:48
 10/17 anonim ***** válasza:
55%

"átadott egy árajánlatot"

Vagyis nálad pattog a labda.

"mit csináltam rosszúl?"

Nem hívtad fel.

Ember... akarsz egy autót és arra vársz hogy odavigyék házhoz, megtankolják meg még építsenek neki garázs is?

Ha kocsi kell akkor intézd! Ne várj a bamba kereskedőre!

Csak arra figyelj mit írsz alá! Nehogy átverjenek!

ápr. 20. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!