Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen az amikor kamionstopp van?

Milyen az amikor kamionstopp van?

Figyelt kérdés
Hallottam ilyet, de még sosem láttam hogy a kamionoknak a közlekedést megtiltották volna (vagy bármit is jelensen ez). Gondolom, hogy az éjszakai időszakra van, de nem, akkor is mennek. Nappal is, mindig. Akkor mi is ez a kamionstopp? Vagy van egyáltalán ilyen? Mert én hallottam, de ne kérdezd, hogy hol, mert már nem tudom.

tegnap 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha kamionstop van, akkor sem minden kamionnak kell megállni a hétvégén, mert amik pl romlandó dolgokat, élelmiszert szállítanak, azok ekkor is közlekedhetnek. Ezen felül honvédségi, és humanitárius szállítmányok, illetve a külföldről hazatérő járművek, a telephelyig közlekedhetnek ekkor is.
tegnap 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egyszer menj ki hétköznap és egyszer vasárnap bármelyik autópályára.

Vasárnap elvétve látsz egy-egy kamiont, hétköznap meg tömött sorokban mennek.

Nem éjszakára van, hanem hétvégékre és ünnepnapokra.

tegnap 15:37
 3/5 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
100%

Szombaton és vasárnap van kamionstop, minden héten. Így a hétvégi autósok nyugodtan közlekedhetnek.

Külön engedéllyel hétvégén is mehetnek kamionok - ha sürgős szállítmányt visznek vagy valaminek a folyamatos ellátását kell biztosítani. Pl. a teheneket nem lehet leállítani, hogy ne adjanak tejet hétvégén - így ha egy tartálykocsi egy tejgazdaságot jelöl meg útvonalkérelemben akkor az jó eséllyel mehet.

tegnap 17:34
 4/5 anonim válasza:
75%
Vasárnap van kamion stop. Csak egy- két fajta kamion kivétel ez alól, ami olyat szállt ami akkor is fontos.
tegnap 20:05
 5/5 anonim ***** válasza:
52%
És ez így rendben van? Mit szól ehhez évek óta a kamionos közösség, a társadalom?
tegnap 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Kamionstop ideje alatt mennyire büntetnek?

A kèrdèsem az lenne hogy franciaországba a kamionstop ideje alatti kamion vezetèsèrt hány eurós büntettès jár?

Kamionstop megelőzése?

Mi történik ha egy kamionos megelőz egy több kilóméteres kamionsort egy határhoz haladva? Ha befér valahova utána megverik, vagy ráhívják a Milíciát?

Hogy lesz most a kamionstop Európában a pünkösd miatt?

Az internet 13-17 ír, de akkor ez most egész európára vonatkozik, vagy csak Magyarországra? Holnap kellene visszamenni dolgozni nemzetközibe, de nem lenne jó dolog ha 4 napig kellene ücsörögni egyhelyben...

Mire való a kamionstop?

Érdekelne, hogy szerintetek miért van olyan, hogy kamionstop, és miért van az, hogy egyik országban van, másikban nincs?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!