Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kontaktos index kormányoszlo...

A kontaktos index kormányoszlop kapcsoló hibára utal?

Figyelt kérdés
Néha nem indexel, amikor megnyomom a kart. Néha jobbra indexel, pedig balra kellene. Ez milyen alkatrész hibájára utalhat? Azt olvastam, hogy kormányoszlop kapcsoló csere megoldja a hibát, de kíváncsi vagyok, hogy még mi jöhet szóba ilyen hiba esetén.
ma 14:35
 1/6 A kérdező kommentje:
OBDII szkenner meg tudja mondani?
ma 14:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hibakód olvasó ezzel semmit nem tud kezdeni. Sima kapcsolókból meg reléből áll az egész irányjelző rendszer. Nem nagyon van köze a computerhez.

Én arra tippelek hogy vagy a relé hülyült meg és ezért nem kapcsol rendesen, vagy maga a bajuszkapcsoló van szét esve belül és ott kapcsol ahol nem kéne.

ma 15:26
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es Köszönöm a választ. Akkor ki kell zárogatni? Kormánykapcsolótcsere és relé csere. Azt írták még valahol, hogy esetleg a testpontot csiszoljam meg és fújjam be kontaktsprayvel.
ma 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:
2. Ne legyél benne biztos, hogy sima kapcsoló és relé, de mivel titok az autó típusa, ezt sose tudjuk meg.
ma 16:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Fiat Grande Punto 2008-as.
ma 16:29
 6/6 A kérdező kommentje:
1.2-es benzines.
ma 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Szervós kormányoszlop csere. Most újra kell kalibrálni az elektromos szervó kormányt?

Adott egy Opel Corsa-C aminek az előző kormány oszlopában szétment a kék műanyag fogaskerék amin keresztül forgatja az oszlopot a szervó motor. Emiatt alig lehetett elforgatni a kormányt, gyakorlatilag vezethetetlen lett. A csere én rám hárult. Mi után kicseréltem...

Golf 4 kormány oszlop borítás?

Hali ! 4-es golf cabriokbol jött-e ki fix nem állitható kormányos kivitel ? Fontos lenne mivel ventoba golf4 cabrio kormány oszlop borítást szeretnék és a kapcsolót le vinni a közép boxhoz ahogy cabrio 4-esekben is van mivel a gyári kotmány feletti nekem nagyon nem...

Most vettem az autóba szervós kormány oszlopot, az természetes hogy maga az oszlop tengelye kicsit szorul? Még nincs beszerelve.

Szegény kis autómba kell szervó vettem is csak ahogy tekergettem a tengelyét feltűnt hogy kézzel kicsit nehéz, ettől még visszatud fordulni a kormány egyenesbe? A szervó olyat ugye nem csinálhat hogy kikapja a kezemből a kormányt és magától elcsavarodik? Mi van ha...

Szorul a kormányoszlop (szervós) többi lent?

Az baj ha szorul a szervókormány? Igazából a tengelye szorul ennek az oszlopnak, a héten lenne beszerelve de nem tudom hogy beszereltessem e mert szorul a tengelye? Ez baj vagy természetes és majd ha megy a motor akkor ez majd segít?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!