Kereskedőnél egy 1.200. 000. Ft-os autónál mennyit lehet alkudni, hogy még ne legyen pofátlanság?
Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 13:06
1/20 anonim válasza:
Bármennyit. Az 120000 Autót ő kb 600.000-ért hozta németországból.
2/20 anonim válasza:
Ez az autó állapotától függ. Ha egy tip-top autó hiba nélkül akkor egy forintot is pofátlanság. Ha átvizsgáláskor derülnek ki olyan dolgok amiket a kereskedő nem mondott akkor tízezreket simán.
3/20 anonim válasza:
1-ről indulsz, talán 1,1-be elengedi
4/20 anonim válasza:
Ha 1-ről indulsz, megköszöni és megmutatja a kijáratot.
5/20 anonim válasza:
Nem fogsz tudni. A kereskedőnek 1000+1 indoka lesz amiért nem tud már engedni. Hacsak nem egy nagyon régen a nyakán lévő valamiről van szó, de még annak is aktualizálja az árát, hisz ez a munkája. Inkább azt érd el, hogy ezen felül már semmilyen plusz kiadásod ne legyen, persze az átírási és egyéb költségeket, tankolást kivéve. Ha viszont mégis alkudnál 10-20-30 ezer forintot akkor azonnal vidd is el autót, sőt igazából ha alku nélkül veszed meg, akkor is. Mert ha már lefoglalóztad és otthagytad az autót akár egy napra is, már kicserélhet benne ezt-azt az "élelmes" nepper.
6/20 anonim válasza:
És akkor mi van? Találsz másikat... az évszázad vételét meg nem kereskedőnél fogod megtalálni, az egyszer biztos.
7/20 A kérdező kommentje:
Tipp-topp az autó, 1.150.000.-ről indultunk, kiderült utána, hogy a gumikat le kell cserélni mert repedtek, illetve a hátsó ablaktörlő lapát törött. Én 1.100.000.-re gondoltam,de nagyon rossz alkudozó vagyok, és mondom pofátlan sem akarok lenni.
2014. máj. 14. 13:17
8/20 anonim válasza:
Egy új szett gumi kijön 50 ezerből, az ablaktörlők pár ezer forint.
9/20 anonim válasza:
Ha meg belekötsz egy csomó dologba, akkor jön a sablon duma a neppertől: "Ez így ahogy van ennyi. Kell vagy nem?"
10/20 anonim válasza:
Én tippre elindulnék 1,000,000-ról fölfelé.
Mert mondjuk "hát a kerekeket ki kell cserélni, meg a többi, tehát költeni kell még rá, és addig ott áll majd a szerelőnél, bla, bla, bla".
Nem kell túl újabb dolgokkal előhozakodni, sőt, dícsérheted is a kocsit, de határozottan mondanod kell egy alacsonyabb ám elfogadható árat, aztán meglátod mennyire hajlandó még engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!