Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 14 éves vagyok megszeretném...

14 éves vagyok megszeretném csinálni a motor jogsit!?

Figyelt kérdés
A helyi internetes oldal azt írja hogy 50 köbcentire valamint amit nem értek 45 km/h sebességű motor vezetésére szerez jogsit aki elvégzi a ,,tanfolyamot'',de az 50 köbcentis motorok gyorsabbak 45 km/h óránál pl:yamaha dt 50 és az is 50 köbcenti nem értem hogy van ez?Mindenkinek megy a zöld kéz!

2014. máj. 14. 15:51
1 2
 1/13 Nosco ***** válasza:
Elmélet az a 45 km/h robogók ált le vannak fojtva azért megy a gyári csak 50 km/h körül. Simson is többet megy mint 45. ;-)
2014. máj. 14. 16:03
 2/13 anonim ***** válasza:

Rálépsz a romlás útjára?! :)

Na az úgy van, hogy te "mopedre" tudsz egyelőre csak levizsgázni, egy "mopednél", tehát egy rendszám nélküli 50-es motorkánál az a szabály, hogy a tervezési végsebessége 45km/h lehet, így kaphatja csak meg a "moped" besorolást hivatalosan. (Viszont a KRESZ szerint a maximális megengedett sebessége 40km/h lehet sík úton.) Tehát ez egy elméleti dolog. Mindenki tudja hogy egy ilyen sebességű járművel nem igazán lehet biztonságosan részt venni a forgalomban. Még a gyártók is. Ezért hivatalosan lefojtva árulják őket, ők nyilatkozhatnak arról hogy a motorjuk az bizony 45km/h-s sebességre lett tervezve, valóságban pedig azért ennél többre. Na most, ha valaki megveszi a boltban a motort és kiszedi a fojtásokat, feltuningolja, az már az ő felelőssége jogilag. Naná hogy mindenki kiszedi. Úgysincs rendszám, nem nagyon lehet elkapni gyorsahtásért a mopedeseket. A gyártók hallgatólagosan ezt támogatják, ugyanis senki nem venne meg egy olyan motort, ami ténylegesen nem képes gyorsabban menni, meg fékezni stb. Sunyi dolog ám ez, de egyelőre lehet még így "garázdálkodni" az utakon.

2014. máj. 14. 16:04
 3/13 A kérdező kommentje:
De ha ez törvényellenes akkor hogy árulhatja pl:a derbi sendát a gyártója mert úgy van hirdetve hogy 80-90 km/hval megy gyárilag és úgy hogy nincs kiszedve a fojtás meg semmi nincs átalakítva hanem így jön ki a boltból?
2014. máj. 14. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:
Linkelj be légyszi egy ilyen hirdetést!
2014. máj. 14. 17:12
 5/13 A kérdező kommentje:
2014. máj. 14. 17:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Olyan hirdetésre gondoltam ahol hivatalos oldalon Derbi Sendát árulnak úgy hogy az 80-90-nel megy, rendszám nélkül persze.
2014. máj. 14. 17:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Drága szívem, az már a te feladatod, hogy csak addig húzd a gázkart amíg nem léped át a megengedett sebességet! Az én autóm is megy 180-at, de mégis be tudom tartani a lakott területen megengedett 50 km/h sebességet!

Nem olyan bonyolult az.

2014. máj. 14. 18:36
 8/13 A kérdező kommentje:
2014. máj. 14. 18:37
 9/13 A kérdező kommentje:
Kedves Harkonnen!Ez az oldal ahol a jogsit lehet csinálni azt írja hogy olyan motorra lehet levizsgázni ami nem tud jobban menni 45km/h-nál vagyis itt nem a sebességkorlátozásról van szó hanem magárol a vizsga szerzési feltételekről!
2014. máj. 14. 18:39
 10/13 A kérdező kommentje:
De ez a robogó is jobbanmegy mint 65 km/h!
2014. máj. 14. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!