14 éves vagyok megszeretném csinálni a motor jogsit!?
Rálépsz a romlás útjára?! :)
Na az úgy van, hogy te "mopedre" tudsz egyelőre csak levizsgázni, egy "mopednél", tehát egy rendszám nélküli 50-es motorkánál az a szabály, hogy a tervezési végsebessége 45km/h lehet, így kaphatja csak meg a "moped" besorolást hivatalosan. (Viszont a KRESZ szerint a maximális megengedett sebessége 40km/h lehet sík úton.) Tehát ez egy elméleti dolog. Mindenki tudja hogy egy ilyen sebességű járművel nem igazán lehet biztonságosan részt venni a forgalomban. Még a gyártók is. Ezért hivatalosan lefojtva árulják őket, ők nyilatkozhatnak arról hogy a motorjuk az bizony 45km/h-s sebességre lett tervezve, valóságban pedig azért ennél többre. Na most, ha valaki megveszi a boltban a motort és kiszedi a fojtásokat, feltuningolja, az már az ő felelőssége jogilag. Naná hogy mindenki kiszedi. Úgysincs rendszám, nem nagyon lehet elkapni gyorsahtásért a mopedeseket. A gyártók hallgatólagosan ezt támogatják, ugyanis senki nem venne meg egy olyan motort, ami ténylegesen nem képes gyorsabban menni, meg fékezni stb. Sunyi dolog ám ez, de egyelőre lehet még így "garázdálkodni" az utakon.
Drága szívem, az már a te feladatod, hogy csak addig húzd a gázkart amíg nem léped át a megengedett sebességet! Az én autóm is megy 180-at, de mégis be tudom tartani a lakott területen megengedett 50 km/h sebességet!
Nem olyan bonyolult az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!