Első Autó! Jövő nyár végén szeretnék vásárolni egy autót. Akkorra végezni fogok a jogsival is és ez lesz az első kocsim. tudnátok segíteni? Bővebben lent! Értelmes válasz -> zöld!
Szóval több kritérium is van azért írom itt. Először is az összes francia autó kiesett. Semmiképpen nem fogok francia Autót használni (lehet hogy hülyeség, de az egész országot szívből gyűlölöm szóval ezek az autók kiestek). Lehetőleg ne fogyasszon sokat és az alkatrész ne kerüljön hozzá egy vagyonba. Tudok rá költeni de nem akarom az összes pénzem egy autóba fektetni (talán majd később) kisebb ráfordítás persze szükséges lesz de azért ne egy vagyon legyen ha épp úgy van. Szeretem az Amerikai, Német, Japán autókat. KB 100 000 Ft-om van rá, esetleg 150. Jöhetnek az ajánlatok!
UI.: A használt max távolság általam legfeljebb 400 km egyszerre
Ez az autó akkor volt 14 éves, 101 pacis japán csoda.
21 évesen, 2 éves jogsival A00, Pest megye.
Most bónusz akármennyi, 131 paci (ugyanolyan autó nagyobb motorral), 3 év elteltével 22/negyedév. Balesetem sosem volt.
Én a helyedben néznék másik biztosítót, mert az rengeteg. Sokkal olcsóbban is meg lehetne úszni szerintem.
Töltsd ki ezt a kalkulátort és nézd meg az eredményt. Én kíváncsiságból kitöltöttem, hogy ha 19 évesen A00-val vennék egy 150 lóerős kocsit, akkor mennyi lenne és jóval 100ezer alatt volt egy évre.
Minden évben a netrisket használom lekúszott 40-re, de kocsit cseréltem, bónuszt átvittem és megint 80/év van, amit nem értek.
Eddig fel sem tűnt, mert sosem vagyok otthon, csak megkérem öcsémet hogy fizesse be a fizumból és küldje el a zöldkártyát. De a mai napon elgondolkodtam és tényleg nem kerek ez így...
# 20 vagyok ismét.
Én még a 30-at is sokallom, amit fizetek. Lehet hogy majd váltok, mert októberben lesz az évforduló. Ha csak egy-két ezrest sikerül megspórolni, az is több, mint a semmi.
Amúgy azóta már magasabb a bónuszom, de egy fillérrel se fizetek kevesebbet. Bementem személyesen annak idején a biztosítóhoz, hogy ez hogy lehet. Az ügyintéző hölgy elküldött azzal, hogy örüljek neki, hogy nem emelkedett. Valamint hozzátette, hogy mikor megkötöttem a biztosítást a kalkulátor annyi kedvezményt belekalkulált nekem, hogy ebből már nem tudnak engedni még B10-es bónusszal sem.
Azért ez érdekes... Ezért is lehet hogy jó lenne váltani. Talán máshol nem ilyen a hozzáállás.
Amúgy az én paramétereim közül még annyi a különbség a tiédhez képest, hogy én 17 évesen letettem a jogsit, de saját autót csak 10 év múlva vettem.
Addig persze a munkahelyemen céges kocsikba beletett pár százezer km-t. Balesetem nekem sem volt soha. De ez a legtöbb biztosítót nem nagyon érdekli. Ezzel is egy kalap alá vesznek a friss jogsisokkal a legtöbb helyen.
Végül is nem kaptam megoldást csak néhány javaslatot....
De azért köszönöm mindenkinek!
De mégis milyen megoldásra vártál? Nem kötözködésből, teljesen komolyan érdekel. Privátban hirdetésekre, vagy mikre?
Azt hiszem, mindannyian arra próbáltunk rámutatni, hogy a következő halmazoknak: "ne legyen francia autó", "ne fogyasszon sokat", "ne legyen drága az alkatrész", "amerikai, német, japán autó legyen", "100-150 ezer forintom van rá", tehát ezeknek a halmazoknak nincs közös metszetük.
Ne érts félre, nekünk sincs drága autónk. 300 ezerért vettük most májusban. 50 ezer volt az átírás, eredetvizsga 18500 Ft, 15 ezer a féléves biztosítási díj, az első szerviz (és "nagy" baja nem volt, vezérműszíj, olajcsere stb.) 50 ezer forint volt. Láthatod, hogy a 300 ezres autó igazából nem is annyiba kerül, amennyi a hirdetésben mellette volt. Ezt bele kell kalkulálni, és hiába az első autód lesz, ezekkel tisztában kell lenned, ha autótulajdonos vagy. Az átírást, eredetvizsgát 15 napon belül meg kell ejtened, a biztosítást is jó, ha minél előbb intézed.
Már csak azért is jó minél előbb intézni, mert később megkötöd rá, de a kihagyott napokra fizethetsz napi 150 ft-ot biztosítatlan időszak néven.
És tényleg nem tudunk segíteni, 150ezerért megbízható, jó állapotú, frissvizsgás német, japán, AMERIKAI????? autót sehol sem fogsz találni ami mellesleg még keveset is fogyaszt.
Az amerikait ki kell hangsúlyozni, hiszen azt szeretnéd hogy keveset is fogyasszon. Már nemazért, de tudnál mutatni egy amerikai autót az olcsó kategóriában ami keveset eszik? Nekem nem nagyon rémlenek olyan autók onnan, amik kis kasztnival és kis motorral rendelkeznek, én amit eddig vezettem, az mind 15 literes fogyasztástól indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!