Teljes generált kapott a simson blokkom. Tömítést klingeritből vágtunk bele, mert ez volt kéznél. A blokk összehuzása után picit nehezen fordul át a főtengely azon a ponton amikor a hajtókar fennt van. Ez nagy probléma? Mi lehet a gond?

válasza:

válasza:

válasza:Egyetértek az előző kommentelővel. Kéne egy bolti tömítőkészlet. Így minden hézagolás elmegy. Kuplungé a váltóé és még a gyujtás se lesz jó. De a főtengelynek ehhez semmi köze.
A főtengelyt összerakás után is szokás indikátorórával ellenőrizni. 2 századnál nem lehet több az ütés. Ha nem helyesen lett összehúzva pl. Ütés érte a főtengelyt. Pl mikor a csapágyra ráhúztátok, akkor lehet újrakezdeni.
Ha ezt kizártátok érdemes rámelegíteni a blokkra és óvatosan megkocogtatni a tengelyt, megforgatni stb. Így beállhat a csapágyon pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Suzuki TS80-ról lenne szó és hajtókart kellene találnom bele. De nem tudom mi alapján találhatnék bele, mik azok a számok amik segíthetnének?
Sziasztok!Van egy simsonom arra lennék kíváncsi hogy ha csapágyas lett meg a hajtókar kotyog picit akkor mennyit megy még el? 1 hónapot kibír?Működik jól csak zörög
Vettem egy 19-es Renault-t. 1.9 td 90 lovas motorral. A kartert leverte róla az előző tulaj, ez miatt főtengelyt kellett cserélnem és 2 hajtókart hegesztetni és perselyeztetni. Összeraktam gyönyörűen jár a motorja viszont, nem akar menni, de ez mellett nem is eszik,...
A belselyébel szimeringet és csapágyakat cseréltem, + a gyűrű. Ilyenkor is kell hosszabb bejáratás? Csak terepen tudok vele közlekedni mivel nincsenek meg a papírjai és még nem vagyok 18 éves. Nagy baj az is, hogy a főtengely már nem csak csilingel he vivéve kézzel...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!