Kis kabrió 50 fölött?
50 felett az ember kicsit már másként tekint a dolgokra, viszont mindig is tetszetek a kis kétüléses kabriók. Most már a mikor ha nem most tekintetében keresgetem az autókat, tavasszal vagy a nyáron jó volna egy.
Ebben kérnék ötleteket, tapasztalatokat, javaslatokat.
Ami szempont:
Nem kell túl erős motor, nem száguldozásra kell, inkább a kényelmes autózás a cél, tehát a kényelem nem hátrány.
Relative megbízható legyen. Ezalatt nem azt várom el, hogy egész éves használatot gond nélkül bírja, nem is lenne annyit használva, leginkább csak legyen mentes a típushibáktól.
Csomagtér nem nagy szempont, de annyi azért jó volna, hogy utazóholmik elférjenek.
Korban olyan 10-12 éves lenne, persze a fiatalabb jobb, dea költségvetés itt erősen közbeszól.
Árban 3 millió, de ha valami nagyon kivételes darab esetleg a 3,5-ig felmehet, bár most mág konkrétat választani nem akarok, inkább mint árkategória lenne ez az összeg.
Szerintem ifjabb korodban tetszhetett meg a kabrió, de mára már az erős UV sugárzás miatt olyant nézzél, aminek teteje is van.
A biztonság miatt is jobb egy erős tető, meg a vásznat sem vágják esetleg fel.
A kétüléses verziónak is sok a hátránya.
"50 felett az ember kicsit már másként tekint a dolgokra"
Ja, ja, persze. Tombol a kapuzárási pánik! Kíváncsi leszek, hogy két év múlva én is beállok-e a bohócok sorába? :D
Köszönöm a tippeket. Mazda már nálam is többször előkerült, benn van a lehetségesek között. BMW-re sem mondom, hogy nem tetszik, de BMW-nél azért még mégiscsak sokkal drágább minden mint például a Mazdához.
Kedves utolsó: Biztos csak humorosnak ( vélt ) hozzászólásként írtad, de akkor majd üdvözlünk a " bohócok" közt.
"a kapuzárási pánik"
Általában azok jönnek ezzel, akik rohadtul irigyek egy szembetűnően lazább életfelfogásra- életvitelre- életmódra, amit egy ilyen kétszemélyes sportautó sugall.
A kétüléses sportkocsi pont azt "hirdeti" a tulajdonosáról, hogy "nem napi gürcöléssel keresem a pénzemet, nem cuccolok az autóval, nem az anyóst vagy a családot fuvarozom, és már csak egy karcsú csaj fér be mellém".
(A nagy seggű nők már gyárilag kizártak, mert nem férnének bele a szűk ülésbe.)
A sportkocsiból következik, hogy tehetős a tulaj, nem szatyrokkal meg glóbuszos májkrémkonzervvel indul nyaralni, hanem csak egy bankkártyával.
Végül az irigyeknek még egy apró, de nem elhanyagolható dologra hívnám fel a figyelmüket. Ha bemennek az autószalonba, akkor mélyen a zsebbe kell ám nyúlni, és nincsen árengedmény ha azt mondod, hogy "ócsó ótót szeretnék, mert ipeg kapuzárási pánikom van".
Viszont van egy másik oldala is a dolognak.
Amennyiben valaki "idős" korában valami olcsó lepukkant szánalmas vacakkal furikázik, amit bármelyik panel-gyerek megengedhet magának a helyi diszkóba menve, hát az valóban kiröhögteti magát.
A múltkor pont láttam egy dagadt ürgét egy kétüléses kis sportkocsiban, és úgy nézett ki, mintha rászorult volna az autó a derekára.
Szóval egyáltalán nem mindegy az összkép.
Azaz nem mindegy, hogy valaki elegáns, avagy szánalmas lesz abban az autóban.
Értem mire gondolsz, részemről valahol a középvonalat szeretném meghúzni.
Értelemszerűen ha lenne rá annyi, akkor elég lenne megnézni mit kínálnak manapság és megrendelni aztán hozni a szalonból. De ez túl drága.
Amire kéne az annyi, hogy országon belül, esetleg szomszédos országokba eljutni kényelmesen. Hétköznapi autónak egy Vectra kombim van, tehát ez tényleg csak egy élményautó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!