Szerintetek melyik üzemanyagé a jövő?
Személy szerint, nem bízok aze elektromos autókban, valahogy olyan "idegenek".
Egyedül a Tesla tetszik, jól néz ki és van teljesítménye.
Viszont, rövid a hatótávja.
Szerintem, eleinte a hibridek fognak terjedni.
Egy nagy V6-os hibrid képes akkora akkora fogyasztást produkálni, mint egy kis 1.4-es benzines.
Egy 2 literes benzines hibrid pedig, akkorát, mint egy kisdízel.
Szerintem a legjobb lenne,valamilyen biodízelt lehetne előállítani.Illetve, az etilt fejleszteni.
Persze, ehhez a növénytermesztésnek is fejlődnie kellene, megkellene gyorsítani a termesztést, "emeletes" földterületek kellenének.
""emeletes" földterületek kellenének."
Amíg végtelen puszták vannak az országban, nem hinném, hogy ilyen badaságokat kellene csinálni :)
Elsőre én is a hibridet mondanám. A full elektronikusnak nem állnak rendelkezésre töltőállomások, illetve 70-80 km után tölteni kell kb 1,5-2 órát. Ez a mai világban sajnos nem nagy teljesítmény. Ez mondjuk városi használatban elmegy, de a Balatonra nehéz vele elugrani.
A mostani üzemanyagok felhasználhatósága véges, pár évtized alatt kimerülnek az olajtartalékok, ezt már régóta mondják.
Leginkább a hibridnek adok esélyt, bioüzemanyaggal kombinálva.
Hat a jövő, szerintem az elektromos autóké :)
Előbb-utóbb át veszik a hatalmat,de inkább utóbb a tudomány mai állása szerint :)
Kizárólag az elektromos hajtásé a jövő.
kiépített gyorstöltő lánccal. Méghozzá úgy, hogy a töltőn lévő akkukban tárolt energia része legyen az országos energiahálózatnak, mondjuk a kapacités egynegyed részéig. (ki is vehetne belőle átmenetileg a töltő, ha épp hirtelen hálózati igény van) Így lehetne kiegyenlíteni a megújúló energiák ingadozását, és hajszálpontosan előre megtervezhetetlenségét.
Norvégok, németek nem hülyék.
A járműben, kémiai reakcióval történő termikus energia előállítás, amit mozgási energiává alakítunk (bármilyen belső égésű motor) hamarosan halott dolog lesz.
Én inkább valami hidrogán vagy "víz" hajtást erőltetnék ezen a szálon erősíteném a dolgot nem a tisztán elektromos autókat..... akku előállítása? szennyező. Akku tönkremegy csere.. szennyező.. egyenlőre amíg az áramot is hőerőmüvekben stb.. nem MEGÚJULÓ erőmüvekben állítják elő addig nem látom nagy hasznát szinte csak hátrányát az elektromos autóknak.....
Gondolj bele mennél le a balcsira de mindenki tölti az akkuját ut közbe... nincs olyan erős elektromos hálozat se..meg 10km-es sorok lennének...
Benzinmotor.
Csak oldják meg, hogy pl egy 4.0 tfsi ne 12-13 litert egyen, hanem 8-9 litert, valami hibrid technikával, meg fejlesszék még tovább.
9-es, a kérdező a jövőről beszélt. Nem lehet a jövő a benzin, mert a kőolaj EL FOG FOGYNI, ez tény. Húzni, halasztani lehet, de végül ki kell találni helyette valamit.
Szerintem is az elektromos hajtásé a jövő, már úton vannak a "közönséges" vegyületekkel működő akksik, amiket nem árammal kell tölteni, hanem az elhasznált elektrolitoldatokat kell kicserélni frissre. Én erre voksolnék, ha megvan a technológia, akkor sokkal egyszerűbb és olcsóbb autókat lehet majd építeni, mint ha mondjuk hiddogéncellával állítanànk elő az elektromos áramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!