Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet abból baj ha az ékszíjat...

Lehet abból baj ha az ékszíjat befújom WD40-el?

Figyelt kérdés
Alapjáraton nyikorgást lehet hallani az ékszíj környékéről, és azt hiszem hogy valamelyik csiga (nem tudom szakszóval hogy hívják, amin forog az ékszíj) az csikoroghat, és befújnám WD40-el, csak attól félek hogyha rámegy az ékszíjra is, akkor csúszni fog, lehetséges ez?
2017. okt. 7. 12:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem szabad befújni WD 40 sprevel!

Ékszíjtárcsának hívják azt a tárcsát amin "forog" az ékszíj.

Az ékszíj ha csúszik a tárcsán akkor szokot nyikorogni!

Vagy rá kel feszíteni az ékszíjfeszítővel vagy cserélni az ékszíjat ha az t már feszíteni nem lehet .

2017. okt. 7. 13:07
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

Egy kis SZÁRAZ szappan, vagy gyertya megoldja a gondot!

A WD esetleg oldhatja a gumit!

2017. okt. 7. 13:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolom hogy feszíteni kéne, mert ránézésre meg érzésre is szerintem elég feszes, azért gondoltam először a WD40-re, de akkor inkább nem.
2017. okt. 7. 13:12
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha elég feszes az ékszíj, akkor létezik olyan , hogy ékszíj csúszást akadályozó spre. azzal fújd le az ékszíjat,de én a spré helyett inkább a cserét javaslom.

[link]

2017. okt. 7. 13:22
 5/13 A kérdező kommentje:
A csere sajnos nekem nem olyan olcsó mulatság, én sajnos nem merek hozzá nyúlni, mert az egy dolog hogy leveszem de visszarakni már valószinűleg nem tudnám.
2017. okt. 7. 13:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Be ne fújd, mert megcsúszhat a szíj akkor, és az nem jó.
2017. okt. 7. 14:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Ilyen spray helyett inkább cseréltesd ki az ékszíjat. Azért nyikorog, mert valószínűleg meg van nyúlva ami az elhasználódás jele. Ha nem lehet már húzni rajta, akkor csere.
2017. okt. 7. 15:22
 8/13 anonim ***** válasza:

Csúszni fog, mint kopasz csiga egy vödör takonyban.

Egy ékszíj csere nem értem miért megterhelő számodra. Nem drága alkatrész egyáltalán.

2017. okt. 7. 16:14
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha elég feszes a szíj, akkor lehet hogy maga a görgő szorul, vagy a generátor rosszalkodik.

WD40-et felejtsd el, az függőlegesen is felkúszik az anyagon, mindenhova bejut, a szíjat dobhatod a kukába utána.

2017. okt. 7. 17:37
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem is csikorgott picit. Vezérlés csere alkalmával cseréltettem az ékszíjat is, mert nem vagyok híve a fusizásnak gépjármű terén.

Pedig - és most tessék megkapaszkadni - a márkaszervizes szerelő is azt tanácsolta, hogy megfújja kicsit a görgőt wd40-el, hogy ne nyikorogjon, ha engem zavar a hangja.

2017. okt. 7. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!