Lehet abból baj ha az ékszíjat befújom WD40-el?

Nem szabad befújni WD 40 sprevel!
Ékszíjtárcsának hívják azt a tárcsát amin "forog" az ékszíj.
Az ékszíj ha csúszik a tárcsán akkor szokot nyikorogni!
Vagy rá kel feszíteni az ékszíjfeszítővel vagy cserélni az ékszíjat ha az t már feszíteni nem lehet .

Egy kis SZÁRAZ szappan, vagy gyertya megoldja a gondot!
A WD esetleg oldhatja a gumit!

Ha elég feszes az ékszíj, akkor létezik olyan , hogy ékszíj csúszást akadályozó spre. azzal fújd le az ékszíjat,de én a spré helyett inkább a cserét javaslom.

Csúszni fog, mint kopasz csiga egy vödör takonyban.
Egy ékszíj csere nem értem miért megterhelő számodra. Nem drága alkatrész egyáltalán.

Ha elég feszes a szíj, akkor lehet hogy maga a görgő szorul, vagy a generátor rosszalkodik.
WD40-et felejtsd el, az függőlegesen is felkúszik az anyagon, mindenhova bejut, a szíjat dobhatod a kukába utána.

Nekem is csikorgott picit. Vezérlés csere alkalmával cseréltettem az ékszíjat is, mert nem vagyok híve a fusizásnak gépjármű terén.
Pedig - és most tessék megkapaszkadni - a márkaszervizes szerelő is azt tanácsolta, hogy megfújja kicsit a görgőt wd40-el, hogy ne nyikorogjon, ha engem zavar a hangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!