Valaki leírná a jogsi menetet?
Sziasztok! Adódott egy kis (jo pár hónap) szabadidőm es úgy gondoltam kihasznalom! Eldontottem hogy szeretnem megcsinalni a jogsit. Tudom hogy kell KRESZ es elsősegély vizsga, illetve ugye gyakorlati orak vezetésből.
A KRESZ-szel szeretnem kezdeni. Ezt lehet online is végezni? Ha igen hogy? Mi a menete? Es ha meglesz a vizsga akkor utána köteles vagyok xy hónap utan nekiállni vezetni? Vagy lehetséges hogy pl csak 2-3honap mulva csinálom meg az elsősegély miutan a KRESZ meglett?
Illetve a motoros jogsinal a gyakorlati orak hogyan zajlanak?
Koszonom a válaszokat, 17/L
Szia! Én csak a B kategóriásról tudok írni!
Én még 2015-ben csináltam a jogsit, 17 éves korom előtt. Azt mindenkinek fontos tudnia, hogy a gyakorlati órákat már akkor el lehet kezdeni, amikor még 3 hónap van hátra a 17. születésnap előtt. (tudom, hogy nem kérdezted, de szerettem volna tisztázni)
Először is keress egy jó autósiskolát (kérdezz barátoktól, mert rengeteg a bunkó és nehéz a legjobbat megtalálni).
Nekem így volt anno 2015-ben sorrendben:
- KRESZ és elsősegély tanulás (tanórák után, bár már rég eltörölték a beülős termi órákat)
- KRESZ vizsga (mi egy kocsival mentünk s mind a 7en levizsgáztunk sikeresen)
- Elsősegély vizsga (ez is gyors volt, a vizsgabiztos majdnem bealudta, pedig egy halom csokoládé volt az asztalán, gondolom próbálták lekenyerezni, amit meg is értek, mert volt vagy 200 kiló, nem mondott volna ellent egy kis csokinak :D)
- Forgalmi vizsga: ez volt a kedvencem, mert olyan jól vezettem, hogy a vizsgáztatónak kellett beírni valamit poénra, hogy legyen beírva valami legalább hibának a kartonomra. :D
Ezeket a forgalmin kívül olyan sorrendben csinálod, ahogy akarod, de fontos lenne, ha konzultálnál az oktatóddal! :) Sok sikert és kérdezz, ha még szeretnél valamit tudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!