Ha nem világít a gyalogos lámpa, akkor a gyalogosnak van elsőbbsége a zebrán, ugye?
Ha minden nap 2x elmész ugyanazon a szakaszon megszokod, hogy az adott gyalogátkelőt lámpa védi, így nem számítasz a forgalmi rend változásra. Ez kiemelkedően igaz, ha kettőnél több sávos útról van szó. Ilyenkor a nagy, széles út miatt még kevésbé figyelmesek és méginkább érzik úgy, hogy elsőbbségük van.
Többször láttam már, hogy meghibásodott lámpánál megáll az egyik autós, hogy átengedje a gyalogot, közben mellette elhúz egy másik. Konkrétan nekem is volt ilyen esetem; álltam, és mellettem elment valaki nagy sebességgel.
Szóval, elsőbbség ide vagy oda, ha elütnek te ott maradsz. Szóval ilyen esetekben kiemelkedő óvatossággal menjél át a zebrán.
Természetesen igen.
Ha nem működik a lámpa vagy sárgán villog, akkor olyan, mintha ott se lenne.
Ilyenkor sajnos nagyon sokan megszokásból közlekednek és nem figyelnek a gyalogosra.
Nem is számítanak rá, vagy azt hiszik tilosban megy.
És mégis, mire számíz egy járművezető a gyalogátkelőhelyen? Tengeralattjáróra?
És attól, hogy naponta több alkalommal jár arra, még igazán észreveheti, ha az a szájonvágott lámpa nem zölden világít, hanem sárgán villog...
Természetesen a gyalogosnak van elsőbbsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!