Szegeden mennyire rugalmasak ha fizetős parkolóhelyen állok meg 5 percre, úgy hogy vannak az autóban?
Szegeden még nem parkoltam.
Fizetős parkolóhelyen megállok, 4es irányjelző, söfőr bentmarad kocsiban.
Megbüntethetnek 5-10 percért?
Más városokban rugalmasak szoktak lenni, még sosem volt így problémám.
Szegeden mi a helyzet?

válasza:

válasza:Azt hiszem, a "rugalmasak szoktak lenni" azt jelenti, hogy betartják a szabályokat. Fizetős helyen a várakozásért kell fizetni, nem a megállásért. A kresz szerint pedig:
Megállás: járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg – ha a vezető a járműnél marad – egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.
Várakozás: járművel a megállásnál hosszabb ideig történő egyhelyben tartózkodás.
Egy parkolóőr se fog leállni mérni az időt, ha bent vagy az autóban, inkább mennek tovább. Az elakadásjelző fölösleges.

válasza:

válasza:attól függetlenül meg fognak büntetni, hogy benne ülsz-e vagy nem. parkolóhelyet foglalsz és pont. korábban kicsit toleránsabbak voltak és valóban hagytak 5 percet(egyébként nyilván arra, hogy az ember addig elmegy az autómatához és vesz parkolójegyet), de egy ideje már nincs türelmi idő.
ha nagyon elakadásjelzőzni akarsz, állj meg tilosban...az már nem a parkolóőrök hatásköre, ők nem fognak megbüntetni...helyette majd a rendőr intézkedik, ha épp arra jár.
lehet dönteni, melyik a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Nem vagyok budapesti, ezért kérdezem, nem ismerem az ottani viszonyokat.
bp. VI. kerületben úgy látom, hogy kicsit jobb lett a helyzet.
#budapest #durerkert #parkolo #parkolas
Bizonyos mértékig tudom tolerálni, ha pl szólnak, és udvariasan megkér, hogy szállítanak valamit, tárgyalásra mennek. De ha integet, mutogat, hogy hajtsak csak tovább, vagy annyit odaszól, hogy én oda csak ne várjak, az nekem már sok tud lenni. A forgalmat feltartani...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!